על יצר טוב ויצר רע

על יצר טוב ויצר רע

במקרה קראתי מה אנשים כותבים כאן לגבי יצר טוב ויצר רע . תסלחו לי , אבל מצתיירת לי תמונה של משהו הרודף אחרי זננב שלו עצמו במעגלים . אין דבר כזה "רע" בדיוק כמו שאין "טוב". כל החלוקה הזאת נוצרה על-ידי אנשים , המנסים לרמות את עצמם . לצורך כך אבי 2 דוגמאות : "סכין" - זה טוב אורע ? בידי מנתח = טוב , כיוון שבעזרת הסכין הוא מציל בני אדם בידי רוצח = רע , כיוון שהוא נוטל חיים . הייצר ה"רע" = רצון לקבל. אם האדם לא יקבל .... מהיכן יהיה לו לתת ? כך שהייצר ה"רע" הוא לא כל-כך רע ? לכן כל הכותרות שהדביקו אנשים לצורכיהם השונים , נועדו לתת לאנשים מפלט מפני התאמצות ללכת בדרך של תיקון עצמי והשקעת מאמצים בכיוון. במקום זאת מנסים לשנות אחרים ועוסקים ברמאות עצמית . סליחה על הבוטות אור ואהבה לכולם - דני

Nagini Potter

New member
אוקיי.... לא ממש הבנתי...

מה זאת אומרת אם סכין זה טוב או רע? איך סכין יכולה להיות טובה או רעה? כוונה היא טובה או רעה. מטרה היא טובה או רעה. אבל איך עצם יכול להיות טוב או רע? כמו שאמרת, זה תלוי במטרת השימוש הספיציפי. היצר הרע=רצון לקבל? מה רע בלרצות לקבל? כל אחד רוצה לקבל אהבה, תמיכה, קורת גג, אוכל, שמחה - ואין בזה שום דבר רע. היצר הרע=רצון להזיק! ואני בהחלט מסכימה שאם אדם לא מקבל, יהיה לו מאוד קשה לתת. אבל כמובן, הכל אפשרי, ולכל כלל יש יוצא מן הכלל. נראה לי שפשוט לא הבנתי אותך נכון. Nagini Potter

סליחה על אי-הבהירות...

שלום לך Nagini Potter לפי תגובתך , נראה לי כי לא הצלחתי להבהיר את עצמי די הצורך . כוונה היתה , שאנשים ממהרים לשפןט את הדברים / אירועים / אנשים , לפי אותו פרק זמן קצר שהמידע הגיע לעיניהם או אוזניהם . אין לאנשים יכולת לדעת מה קרה לפני , מה היו הנסיבות ולכן אין להם זכות להדביק מושגים "טוב" או "רע" לגבי שום אירוע /מצב / חפץ. שאלה מתבקשת - אז מה כן קיים ? לפי מה כל אחד ידע איך לפעול במצב זה או אחר ? במידה שהתשובה פשוטה , כך היא מסובכת : על כל אדם , ירצה זאת או לא , מוטלת על-ידי כח שיצר אותו (אני בכוונה לא מזכיר את המילה אלוהים , כדי לא לעורר אצל אנשים מסויימים "אנטי" ) , חובה לרדת לעומק לתוך סבכי נשמתו , למצוא מה עליו/ה לתקן ולבקש מאותו הכוח שיתן לו את האפשרויות ומצבים (=מסגרת) לבצע זאת . עצם הליכה בכיוון הזה - זאת היא תשובה שהדתיים כל הזמן מדברים עליה , ועל מנת לתקן , אין הדבר פירושו כי על האדם להיות ד ת י . אגם יכול להיות ח י ל ו נ י , ולעשות את המעשה הנכון בזמן הנכון . ולכן כל המושגים של רע וטוב , מאבדים ממשמעותם . זאת היא עוד מלכודת נוחה לכל אלה הרוצים לתקן אחרים מבלי שמוכנים להזיז את קצה האצבע הקטנה בכדי לשנות משהו לטובה אצלם . למה? כיוון שעל מנת לשנות משהו , צריך להתאמץ . ואנשים מעדיפים שאחרים יתאמצו , ולא הם . לכן יש לנו כל-כך הרבה "נותני עצות" . מקווה שהבהרתי את עצמי . אור ואהבה לכולם - דני

Hell is beige

New member
לא בדיוק

סכין - היא לא טובה ולא רעה. בן אדם - הוא לא טוב ולא רע. אופן השימוש - הוא טוב או רע גם פעולה של רצח, היא טובה למישהו כמו שהיא רעה למישהו אחר. רצח של סוחר סמים ברמה עולמית, למשל, לדעתי מוצדקת ביותר. אם אין ברירה אחרת.

למעלה