על כוחו של רולר וחכות טיטניום

ericd

New member
על כוחו של רולר וחכות טיטניום../images/Emo19.gif

שתי שאלות: א- ברשותי רולר אוקומה 3 לגרים( הרולר מוכסף ופלסטי ) מהו המשקל המקסימלי של דג שרולר זה מסוגל לגרור?? ניסיתי להרים איתו משקולת של 2 קילו והיה ממש קשה האם צריך לרחם על הרולר או לא להתייחס ולהמשיך ולהעמיס?? ב- חכות טיטניום שני חלקים מי מכיר??? מי יודע ?? איפה משיגים ??? עלות?? ובכלל שווה להשקיע או לא ???

עדין לא שמעתי או ראיתי

על חכת שני חלקים טיטניום ב. אני אישית לא ממליץ... לחכת 2 חלקים הייתי משתמש במלאה או חצי מלאה...נ.ב הרולר אינו משמש הרמה אלה משיכת חוט.. ההרמה מתבצעת עם החכה לכן יש חשיבות למבנה החכה... הרולר בנוי לגלול חוט .... מהירות ישור גלגול סידור על שפולה וכד,,כמובן שיש צורך ברולר בעל יכולת אחיזה והחזקת חוט מתוח. כאשר מבצעים הרמה.. באם תפרט את סוג ושם הרולר נוכל לתת לך קצת יותר אינפורמציה על ביצועיו.. אפילו רולר פשוט .. לא יקר.. ואולי אפילו חברות לא מוכרות.. יכול לבצע משיכת חוט. של עד 20 ליברות שזה בערך 9 קילו כמעט..

ericd

New member
עוד לגבי הרולר

הרולר שלי הוא: okuma acuador pro series fs-7013 לרולר יש 3 לגרים הספולה מחומר פולימרי וחוץ מזה איך אפשר לגרור משקל של 9 קילו אם ממשקולת של 2 קילו הפעלתי כוח רב ודאגתי שמה תשבר הידית???

הרולר בעיני הוא טוב

רולר יכול לגרור אין בעיה.. מורידים חכה לקו ישר חוט מול קו מים הרולר מסוגל לגרור אין לו בעית משקל.. לצורך הרמה כאשר מתקצר קו החוט מרימים אט אט את המקל ויש לו יכולת הנפה די טובה.. באם תנסה לעשות זאת בבת אחת סביר שתקבל כמה חלקים שבורים.. אך באם ההרמה היא איטית וקצרה אין בעית הרמת משקל על חכה. 2 חלקים.. נ.ב באם אתה קרוב לסלעים.. יש למשוך את הדג שנתפס בזוית ישירה חוט מול קו מים וגלגול.. כאשר הדג מגיע קרוב ואתה פוחד משבירה.. תפוס את החוט ביד והעלה את הדג הנתפס לכיון עמידתך.. שיהיה בהצלחה

rondadon

New member
או ש...

אם הים מעט סוער...והדג נמצא עם פני המים...תמשוך אותו יחד עם הגל... ואם אתה מפחד להרים את הדג עם המקל...(כמוני)...תקנה או תכין וו ארוכה... אני פשוט לקחתי מקל מטאטא חצי מטר והצמדתי אליו קרס ענקית של 7 ס"מ...לדוגמא את הפרידה הרמתי ככה מהמים...פשוט תוקעים את הקרס הזאת בפה של הדג ומרימים עם המקל... ובקשר למאבק עם הדג....אני אישית מושך את החכה כלפי ללא גילגול...מחזיר למצב רגיל תוך כדי גילגול...וחוזר חלילה...

ericd

New member
הבעיה היא אחרת

הרולר שלי סוחב משקולת של 2 קילו אבל הידית בקושי מסתובבת במשקל כזה אז אני חושש לשבור את ידית הרולר במשקל כבד יותר .

rondadon

New member
אם הרולר שלך גדול ומסיבי

אז לא תהיה שום בעיה... יש הבדל גדול בין למשוך משהו על היבשה לבין למשוך משהו בתוך המים...

paluta

New member
תבדוק את ...

לפני שנים רבות כשהתחלתי לעבוד עם רולרים ולא היה מי שידריך אותי חוויתי המון חוויות בטרם שימוש נכון והייתה לי חוויה דומה למה שאתה מתאר - אז מנסיון תבדוק ש: 1) הידית שלך אכן מוברגת עד הסוף ולא חופשיה - בצד השני מול הידית יש בורג שחייבים לסגור אותו עד הסוף. 2) שהקלאץ שלך לא משוחרר מידי כי אז באמת תגלגל אבל החוט לא יעלה על השפולה והידית מורגשת כאילו מסתובבת על ריק וצריך כוח לסובב אותה

ועוד על כח של של רולר

גם אם אתה צריך למשוך בכח, הרולר לא חייב למשוך את כל הכח. מה הכוונה? שכאשר אתה מושך דג משתולל, אתה מושך קודם כל עם החכה (בלי לסובב את הרולר) ע"י שאתה מרים אותה או מושך אותה הצידה, ואז אתה מחזיר אותה במהירות לכיוון הדג, ותוך כדי החזרה, מגלגל את הרולר. בזמן החזרת החכה, החוט קצת מתרופף והרולר יכול לגלגל את החוט בקלות. ככה אתה עובד לסרוגין - מרים, מוריד ומגלגל. מרים, מוריד ומגלגל.

paluta

New member
יש כזו לחברת שייקספיר

2 חלקים אבל לא ראיתי כזו בארץ מתברר גם שחברת שייקספיר העבירה זכויות יוצרים לחברת ליאון שמייצרת בוס וטלסקופית טיטניום שהן דרך אגב חזקות במיוחד ןעוד מידע חשוב חברת ליאון עברה מספר תהליכי התייעלות בשנה שנתיים האחרונות והיא נחשבת היום כחברה רצינית שמשקיעה רבות בפיתוחים חדשים זו אינה אותה חברה בינונית ומטה שהייתה בעבר.

למעלה