על כוס

על כוס ../images/Emo96.gif

נקודת נוספת למחשבה על shopping. מצאתי את עצמי מהרהרת בכך, כשקונים ככה רק בשביל הסיפוק, ולא ממש כי צריכים את המוצר - בדר"כ זה בגדים/אביזרים לי ולילדים (בעלי לא מתלהב מ shopping) אז הרבה פעמים אנחנו מבזבזים פעמיים פעם אחת כשקונים את המוצר שלא ממש חייבים, והפעם השניה וההרבה יותר מענינת היא שלמעשה יש לנו את אותו מוצר בואריציה אחרת בבית ואז אנחנו מוציאים אותו משימוש, למעשה אנחנו מבטלים גם את הרכישה שלו. למשל: אם אני קונה כובע לאחד הילדים ואח"כ בא לי על כובע אחר שיהיה לם, אז אני גם מבטלת את הכובע הקודם שקניתי כי לא אשתמש בו יותר, או אם אני מוצאת לעצמי ג'ינס מדליק ויש לי ג'ינס דומה סביר שאת הקודם אפסיק ללבוש. מה דעתכם על רעיון הביטול?
אמא של תינוקי

goldy

New member
מה הבגדים מסמלים אצלך?

כשאת קונה כובע - מה הכובע הזה אומר לך? כשאת קונה ג'ינס - מה הג'ינס הזה בשבילך?

זה לא מה שהם מסמלים..

זה יותר "למה הם משמשים בעיקר" וזה בדיוק מה שאריק 2 שורות מתחתנו. או כמו שאופטיקנה מרהיבים בפרסומת שלהם "התשוקה למשקפיים" אז אצלי תשוקה למשקפיים אין למזלי
אבל לבגדים, פווי חבל.

goldy

New member
שאלת בירור

מה את מרגישה כשאת רואה את הפלסטיק מגוהץ?

ההתמכרות לקניות

זאת מחלה כמו כל התמכרות אחרת. מייד אחרי הקנייה הקונה מאבד את ההנאה ומחפש אובייקט חדש לקנות כי את ההנאה הוא מפיק מעצם הקנייה ולא מהמוצר. הסברים שכלתניים לא עוזרים כאן. אנ מסכים עם התאור שלך המביא לבזבזנות שהמשכה התמכרות לקניות.

gam ani

New member
ומה בקשר לאהבה קיצונית לאופנה?

אני, למשל, אוהבת ללבוש כל יום צירופי לבוש שונים בהתאם למצב הרוח ועוקבת (גם דרך העיינים וגם דרך רכישה ממש) אחרי עולם האופנה. לחווית הקניה אין שום משמעות או הנאה מיוחדת בשבילי, אבל אני נהנית בצורה קיצונית מהתוצאה שלה, דהיינו- לבישת הבגדים לאחר שהם ברשותי. אל התחביב הזה שלי אני מתייחסת כמו לשאר התחביבים שלי, כמו לספורט או צפייה בקולנוע. נראה לי, שמרבית הנשים אליהן אתם מתייחסים כאן כאל מכורות לקניות הן כמוני. הגיהוץ הוא אמצעי ולא יותר.

אהבה קצונית לאופנה

לא הופכת אותך למכורה עפ"י תיאורך את מחדשת ומגוונת את לבושך הן באמצעות פריטים הקיימים ברשותך והן בקנייה מחושבת . כל זמן שאת קונה פריטי אופנה עפ"י התקציב שלך ואינך חורגת אז זאת העדפה שלך ואין שום בעייה. בהתמכרות לקניות הצרכן מאבד את "אהבתו" למוצר מייד לאחר קנייתו (לובש את הפריט פעם אחת וזהו). עצם הקנייה אינה מחלה.

מתי11

New member
אני שונאת שופינג

שונאת את ההסתובבות בחנויות,האנשים,המוכרות"אפשר לעזור לך?". שופינג אני עושה ך ורק כשאין לי ברירה.כובע לילדים-בגיל שלהם ממש מענינן אותם הכובע... ג'ינס חדש-בטוחה שיש לך עוד 5 זוגות בבית,ומה עם שאר המכנסיים? קחי בחשבון שכל פריט נוסף דורש גם איחסון,כיבוס,כיפול וכו'....זה ממש להיות אבד לחפצים. אני אוהבת לשתות קפה...

Jonesee

New member
לא הבנתי ../images/Emo163.gif

כל חידוש של פריט לבוש נחשב ביזבוז ? אז יהיה לך עוד ג'ינס בארון שתוכלי להשתמש בו זה לא אומר שצריך לזרוק את הישנים... השאלה היא איך יודעים שהגיע הזמן להחליף ג'ינס ? מחכה לתשובות כדי לגבש דעה על רעיון "הביטול"

למעלה