על כזה דבר שמעתם ?

על כזה דבר שמעתם ?

לאחר שנתיים קשות בשכירות קיבלנו בשעה טובה את המפתחות לבית שלנו , עוברים בע"ה ביום רביעי . בארנונה ובמים ביקשו שנביא טופס עם אישור מהבעלים שעזבנו כדי להחזיר את הבית על שמם . התקשרתי אליהם שישלחו לנו את האישורים ומה הם אומרים ? לא , אנחנו חושבים שנשאיר שככה עד שנמצא שוכרים שיעבירו על שמם ! כמובן שצרחתי עליהם בטלפון שהם לוקחים חזרה את הבית שלהם , כמו שאנחנו העברנו על שמנו . ושאנחנו מסיימים כאן כמו שצריך . שוכרים לבית ישן בקומה 5 בלי מעלית הם לא ימצאו מהר , אנחנו לא צריכים להחזיק שני בתים . מה עושים אם הם לא שולחים אישור ?
תודה.

קלייטון.ש

Well-known member
איזה טופס אישור?

הרשות אמורה להחזיר את הבעלות לבעל הנכס על סמך חוזה שכירות שהסתיים, והצהרת השוכרים היוצאים.

קיבלנו מהם טפסים

הבית צריך לחזור על שמם . במי שבע ביקשו צילום ת.ז. שלהם וכיתוב שסיימנו את השכירות , ובארנונה למלא טופס שהבית חוזר לבעלים .

קלייטון.ש

Well-known member
בדקתי באתר של מי שבע

יש להם טופס החלפת צרכן ובו באמת בהשבת הנכס לבעליו בעל הנכס צריך לחתום
http://www.mey7.co.il/media/2017/בקשה-להחלפת-צרכנים-שכירות.pdf

אבל יש להם גם טופס "הארכת תוקף של הסכם שכירות קיים"
ובו למטה כתוב:
**לתשומת ליבכם, ככל שלא יתקבלו עדכון מבעל הנכס ו/או השוכרים בדבר הארכת תוקף השכירות, יוחזר רישום הנכס על שם הבעלים בהתאם לנתונים המעודכנים במערכות התאגיד ועל בסיס קריאת מונה עדכנית.
http://www.mey7.co.il/media/2018/הסכם-שכירות.pdf

כלומר לפי זה הם אמורים אוטומטית להחזיר את הנכס על שם בעל הנכס בסיום תקופת השכירות לפי החוזה שהוצג בעת העברת הצרכן אל השוכרים.
אז אני הייתי ניגש למי שבע שוב, מראה להם את ההצהרה שלהם על הטופס, ודורש שיעמדו בה ולא יציגו דרישות שלא רשומות בטפסים שהם עצמם מספקים.

avvv

New member
עזבי את הטפסים

בחיפה גם צריך אישור בעל הבית על הטופס, אבל אפשר לבוא פיזית לקבלת הפנים של העירייה בלי האישור, ועל סמך חוזה שכירות שפג תוקפו הם יעבירו את שם המשלם. חבל על הריבים עם בעלי הבית.

אז ככה למי שצריך לדעת

חשמל , אם לא יעבירו על שמם , בעלות של 75 שקלים אני מנתקת את החשמל בדירה , והם יצטרכו לחבר בחזרה , לשלם ולחכות לחיבור.
מים לא צריך אותם , וארנונה לא צריך . הגז ממילא לא עובר בעלות .
תודה

קלייטון.ש

Well-known member
לדעתי לצרף להודעות נבחרות

im mitzi

New member
תשלחי להם הודעה

שאם הם לא לוקחים על עצמם את החשמל אז מבקשת לנתק אותו ותני להם התראה על כך בהתאם לחוזה בינכם

למעלה