על כנפי הדמיון וחברה

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
על כנפי הדמיון וחברה

הרבה הודעות באחרונה עסקו בנושא הזוגיות. אבל הרשו לי להיסתקל על העיניין מנקודה קצת בדיונית. לצורך העיניין נדמיין חברה א-מיניית (זאת אומרת - אין אנשים מיניים בחברה - איזה חלום מתוק) רק כדי לפתור מספר שעלות לא רלוונטיות למה שאני מנסה לצייר. במקרה זה - למה זוגיות? למה לא להקים משפחה של שלושה או ארבעה מבוגרים? במיוחד בחברה כל כך דורשנית כמו שבה אנו חיים היום. אם היו 4 מבוגרים במשפחה היה אפשר לדעוג כי כל יום יהיה מבוגר אחר עם הילדים לדוגמה. יהיה אפשר לחלק את המטלות בצורה יותר סבירה ביניהם. כמובן שגם מקרה זה - כדי שזה יעבוד צריך 4 אנשים שמעוד אוהבים אחד את השני (אולי לא מאוהבים - אבל בהחלט אוהבים - אחרת איך הם יוכלו להתמודד עם כל הבעיות היום יומיות?). האם זה אפשרי? זה ממש קשה למצוא בן זוג אחד - אז אולי זה בלתי אפשרי למצוא עוד 3. מצד שני - אולי חלק מהמתחים ומהבעיות של זוג נפתרות מזה שיש עוד אדם או שנים בסביבה לפרק מתחים. - בתקווה שבכל מצב יהיה לפחות אחד מספיק שפוי ולא מרוכז בעצמו באותו רגע. ולכל המיניים מביניכם שדמיינים לעצמם אורגיות - להזכירכם - מדובר בחברה א-מיניית. מה אתם חושבים? בחברה א-מינית דבר כזה יהיה אפשרי? רצוי? יעלה על הדעת?

בפירוש לא..

חוץ מהקטע המיני שלא יהיה קיים בקבוצה שכזו...בהנחה שמדובר במשפחה ולא בקהילה חברתית (צריכים להיות שם רגשות שהם מעבר לחיבה...) וזה גורם למתחים, קנאה, מרירות עצבים...נכון שיש בזה יתרונות כמו מה שצויין( כל יום יהיה מבוגר אחר עם הילדים לדוגמה...). אבל אם כך אז מה ההבדל בין זה לבין ביגמיה או ריבוי נשים אצל אנשים מיניים?....גם פה יש יתרונות בדיוק אותם יתרונות...ואם כבר מדברים על עניין הסקס אז יש גם גיוון (עוד יתרון...)... בשני המקרים כאשר יש רגשות שהם קצת יותר מידידות..(אהבה בא-מיניים)...זה לא רצוי שיהיה ריבוי במבוגרים...

p019

New member
מה עם סוג של קומונה?

ודרך הגב אני מקירה דבר כזה בתל אביב. זאת אומרת - מספר משפחות שחיות ביחד - נניח באותו בניין אבל מתחלקות בכל מיני "חובות" משפחתיות - מעין משפחה מורחבת. במקרה כזה - רגשי חברות בין המשפחות השונות יספיקו ,לא?

אז אם ככה..

אז קיבוץ זה דוגמא טובה למה שרצית... זה מלא אנשים שחיים ביחד...חולקים הרבה דברים משותפים....עובדים ביחד וכל הרווחים מתחלקים לכולם...יש חדר אוכל משותף לכולם...מעונות לילדים..זה נהדר....הרגשות הם חבריים בלבד.. תסכימי איתי שיש הבדל בין זה לבין כמה מבוגרים א-מיניים שחיים ביחד...כשהרגשות הם קצת יותר מחבריים.. כן...גם אצל א-מיניים

זה פשוט סגנון שונה.

אני לא חושבת שכולם יתחלקו ככה באופן טבעי. ייתכן שכל אחד ימצא את דרכו להרכב שמתאים לו. יכול להיות שלהרבה אנשים דווקא הרכב של זוג יותר נוח. יכול להיות שהרבה יבחרו בשלושה / ארבעה. אז אם זה אפשרי ויעלה על הדעת? אני חושבת שכן. אבל יש פה גם התעלמות קטנה מהרומנטיקה. כמו שכתבת - הם לא בהכרח חייבים להיות מאוהבים, כי אם אוהבים. שזה שונה. אז אולי זו בעצם חברה א-רומנטית?

למעלה