על כריות הנקה ומה שבינהן...

על כריות הנקה ומה שבינהן...

הי ובוקר טוב,
לפני כמה ימים מישהי שאלה "מה מיוחד בכרית הנקה לתאומים"?
נשים בהיריון עם תאומים ואמהות שילדו תאומים שואלות האם יש צורך בכרית הנקה? כהאם כרית הנקה רגילה יכולה להיות שימושית באותה מידה או שצריך כריך ייעודית? ואולי לא צריך כרית?
שאלה מורכבת והתשובה אינה חד משמעית, כל מקרה לגופו.

האם אתן יכולות לשתף גם מניסיונכן מה העדפתן? איך אתן משתמשות בכרית אם בכלל?

הנה קצת מידע:
כרית ייעודית להנקת תאומים יכולה להיות גלגל הצלה וכלי בסיסי לנשים שרוצות להניק תאומים בו זמנית התינוקות מדובר בעיקר בשנה הראשונה או עד גיל זחילה כשהם עדיין לא ומאורגנת זזים הרבה והכרית מאפשרת ככל הניתן תנוחה יציבה ומאורגנת., להבדיל מהתנוחה הביולוגית הטבעית שבה התינוקות מגיעים על השד מלמטה והאמא תומכת בהם בידיים או עם כריות מסביב.
כריות הנקה ייעודיות לתאומים- מהן האפשרויות הקיימות? מממסיטה, מיי ברסט פרינד או אולי איזי טו נרס?
ממאסיטה מיוצרת בארץ, היא שמנמנה, עגלגלה, גבוהה, קשה ופופלרית מאוד בקרב מניקות תאומים.
מיי בריסט פרינד – מיוצרת בחו"ל, גבוהה יחסית, מרובעת עשויה ספוג, קשיחה מאוד ושולחנית.
איזי2 נרס או דבל בלסינג – מיוצרת בחו"ל, מרובעת וקשיחה, עשויה ספוג, שולחנית ובעלת שיפוע שמונע החלקה הצידה. ומרגישה כמו שולחן כזה שאפשר להניח עליו בבטחה תינוקות קטנטנים כדי שייצמדו לשד.

כל הכריות מאוד נוחות לתנוחת הפוטבול....

ואפשר גם בלי... פשוט לשים המון כריות מסביב ולהישען אחורה, ולתת לקטנטנים להגיע אל השד ולהניק אותם.

ספרו קצת על החוויות שלכן. עם מה הסתדרתן ואיך?
לנשים בהיריון עם תאומים – יש לכן שאלות נוספות?

navi85

New member
עונה

היום הקטנים בני שמונה וחצי חודשים וכמעט ולא יוצא לי להניק במקביל. כשיונקים ביחד אני משתמשת בכרית הנקה רגילה של כריתי שיש לי מהגדולה שלי.
לאחר שקראתי בהריון שמומלץ כרית החלטתי לנסות להשתמש בכרית הזו ולראות איך זה מסתדר (התלבטתי אם לקנות מאמאסיטה לאור ההמלצות הרבות). בסופו של דבר לא קניתי מאמאסיטה. קניתי עוד כרית הנקה רגילה. (יש לי אחת בחדר שינה ואחת בסלון). בחודשים הראשונים יצא לי להניק המון במקביל על הכרית (בעיקר בתנוחת הפוטבול).
אם לא הייתה לי כרית הנקה ורצו ביחד ישבתי על הספה ושמתי לידי שתי כריות רגילות. (באופן אישי יותר נוח לי עם כרית ההנקה).
אגב הרבה יותר נוח לי להניק עם הכרית על מזרן פעילות/שטיח/ מיטה כי ככה יותר נוח לי לשים אותם ולהוריד אותם מהכרית בלי לפחד שמישהו יתגלגל... (עכשיו הם גם זוחלים ומשתוללים).

נכון, מזרן על הרצפה

תודה ששיתפת מהניסיון שלך.
לשים מזרן על הרצפה זה נוח יותר ובטיחותי יותר בעיקר כשחוששים שיתגלגלו, גם מומלץ להניק על מיטה זוגית רחבה ולא על ספה צרה וממש לא על כורסא...
שהחבר'ה זוחלים, באמת כבר קשה להסתדר עם כרית הנקה ייעודית והם כבר מטפסים עלינו כמו גורים...

Bacio

New member
לי יש מאמאסיטה

עם הגדולה הייתה לי כרית בהשאלה מחברה, ורוב הזמן הנקתי בלעדיה.

בסיבוב הנוכחי, במסגרת "הכיני עצמך להנקת תאומים", היועצת המליצה לי למצוא כרית של מאמאסיטה. המליצו, אז מצאתי.

כמובן, להגיע למצב של הנקה מלאה לקח לי "רק" שלושה וחצי חודשים. ולהניק בו"ז יוצא לי מקסימום רק בבוקר (בתנוחת פוטבול, ורק כשאין מישהי שחולה/מתאוששת ממחלה), אז הכרית משמשת בעיקר להנקה של תינוקת בודדת בכל פעם, וכמו שבן-הזוג ציין, היא גם מעולה להאכלה מבקבוק. ואמא שלי הוסיפה, שהיא מאוד נוחה לשים מרפק כשיש תינוקת צווחנית שצריך להרגיע על הידיים.

מה שכן, אני חייבת לציין שהיה לי מאוד קשה להניק בתנוחת פוטבול את הגדולה, ועכשיו עם הכרית (ובעקבותיה, גם בלעדיה), זה הולך לי בקלות יחסית.

אני משתמשת בכריות רגילות

יצא לי לנסות את המאמאסיטה בבית החולים וזה היה נחמד אבל אין לי מקום בבית ליותר מדי ציודים נלוים
התנוחות הכי נוחות לי להנקה במקביל זה כשאני שעונה אחורה והם מחוברים משני הצדדים עם הגבהה של כרית
או בישיבה בשילוב רגלים על המטה, כרית על הרגלים והם עם הראש על הכרית ובאלכסון על המיטה, כמעט פוטבול
או באותו סידור של ישיבה וכרית רק שהם שוכבים עם הבטן על הכרית, הפה מחובר והרגלים רחוקות ממני
כל התנוחות האלו מסיעות לביצוע גרפס עצמאי והאחרונה וגם הראשונה כשהם על הבטן זה מקל עליהם עם הגאזים
אני מעדיפה שהם יהיו מסונכרנים וינקו ביחד כי זה גם ככה תובעני כל הטיפול אז כל דבר שחוסך זמן אני מאמצת

לגבי כרית הנקה

כמה שאלות שאולי כבר טחנו פה...אבל אני לראשונה כאן אז....סורי.
היי, אני רק התחלתי חודש 7 ומקווה למשוך כמה שיותר אבל רווצה לבדוק מעכשיו. זו תהיה לידה ראשונה שלי...רוצה להניק אבל לא יודעת על זה הרבה.
ראיתי שיש מגוון של כריות הנקה..חלקן בצורת יו ויש כאלה שממש מוגדרות להנקת תאומים. הבנתי שאפשר להשתמש ברגילה אבל שואלת....
תוכלו לספר איזה כרית יש לכן והאם נוח להניק את שניהם בו זמנית??
האם יותר נוח להניק את שניהם בו זמנית מאשר אחד אחרי השני (בהנחה שהם בקטע)?

למעלה