על כשרות,שבת,במסעות בני הנוער לפולין
איני דובר משרד החינוך, איני איש מטה פולין. אך, אני מדריך ותיק מאד, כולל ניהול משלחות של 4 ו 5 אוטובוסים. קודם כל הכתבה הינה מגמתית ביותר, עתון הצופה הוא מטעם, ולכן אינה אוביקטיבית, הכתב לא היה בפולין עם בני הנוער , הוא מסתמך על מה ששמע ממישהוא, מבלי לראות את התמונה כולה. ראשית, יש צורך להבחין בין משלחות היוצאות מטעם,מינהלת פולין, ומשלחות היוצאות באופן עצמאי, אך מקבלות אישור של מינהלת פולין, לבקשה, לטיסות ולמסלול. חזרתי לפני פסח מהדרכת משלחת אשר יצאה במסגרת מינהל חברה ונוער, מטה פולין. בקבוצתי היו 10 תלמידים ותלמידות דתיים. אוכסנו במלון, נובוטל צנטרוםפ בורשא, שם עשינו את השבת. ביום ששי , הלכנו ברגל לבית הכנסת נוז'יק- כל המשלחת. אחרי ארוחת הערב הכשרה שאכלנו סמוך לבית הכנסת, חזרנו רגלית למלון. למחרת בשבת, ה-10 הצטרפו למשלחת דתית, שיצאה לסיור בורשא, רגלית,אחרי תפילת שחרית. שאר המשלחת יצאה , בשבת בבוקר, מוקדם יותר ,מהדתיים, רגלית, לסיור בורשא. לצערי, לא הצלחנו, לסיים את המסלול בגלל סופת גשם, וחזרנו, מי שרצה בהסעה למלון. מי שלא רצה, חזר רגלית, למלון, בלווי אנשי בטחון. את ההבדלה כבר עשינו יחדיו, דתיים ולא דתיים בארוחת הערב. כך, היה תמיד עם משלחות של מינהל חברה ונוער. לגבי משלחות היוצאות באופן עצמאי, שמירת הכשרות ושמירת השבת, תלויה במנהל המשלחת והמשא ומתן שהוא מקיים עם חברת הנסיעות, משרד החינוך לא מתערב ולא צריך להתערב בפתרונות של משלחות עצמאיות. לעיתים בגלל נוחות חברת הנסיעות לאסן במלון מרוחק, יש בעיה לדתיים, על ביהס ומנהל המשלחת לפתור את הבעיה, גם במחיר של החלפת חברת נסיעות. נכון לזמן יציאת המשלחות החל ממרץ 2008, כל המשלחות חייבות במזון כשר, על פי , החלטת ועידת החינוך של הכנסת. ואם יש בית ספר או חברת נסיעות אשר עוברת או עברה על הוראה זו, יש להגיש תלונה למטה פולין, ואני משוכנע שזה יטופל. לא נראה לי שהכתב, פרט לכתבה עשה משהוא בנדון. חמום האוכל במגשיות של אוכל כשר, המגיע קפוא מהארץ, עטוף ב- 2 שכבות של ניר כסף, אינו מטריף את האוכל. מעבר לכך, רק לידיעתך, יש פסק הלכה של רב המשלחות, שהינו רבם של אכסניות הנוער, שמותר לדתיים לנסוע בשבת באוטובוס, במדה והנהג הינו גוי, ואשר לא מזמין את הנוסע לעלות לאוטובוס. אך, כרגיל אצלינו בארץ מקיימים את האמרה- "ועשה לך רב"- כך שפסק זה מקובל על אחדים ואינו מקובל על אחרים. מזה ועד הוצאת דיבת המשלחות רעה, המרחק הוא גדול