על כשרות, שבת ומסעות הנוער לפולין

../images/Emo18.gifבני נוער יהודים הותקפו במלון בפולין

חדשות תפוז: דיווח ראשוני: בני נוער יהודים הותקפו בבית מלון בפולין (05/05/2008 11:07) סמוך לשעה 10:30 השתלטו ערבים על קבוצת בני נוער יהודים בבית מלון "הוליווד אין" בוורשה שבפולין. כוחות ביטחון מקומיים השתלטו על התוקפים

משלחת יהודית מברזיל הותקפה, אין נפגעים

מחבלים ניסו לתקוף משלחת יהודית ברזילאית בפולין; אין נפגעים מחבלים ניסו לתקוף משלחת של בני נוער יהודים ברזילאים במלון "הולידיי אין" בוורשה שבפולין. נמסר כי כוחות הביטחון השתלטו על המחבלים. לפי שעה לא דווח על נפגעים. לא ידועים פרטים נוספים על הארוע. (אבי כהן) מבזק ynet

ישרון

New member
גא למחוק

לא ערבים ולא מחבלים ולא נחטף איש מצער אבל בסך הכל תקיפה של שיכור מקומי. לא נחמד ולא חביב אבל קורה במדינות בהן הצמא כבד

מדריך1

New member
ישרון, אתה צודק,היה זה שיכור, טוענים ממוצא

ערבי ,אשר התפרץ לחדרם של 3 בני נוער מברזיל, קרא קריאות אנטישמיות, איים להתפוצץ, המשטרה הפולנית טפלה בזה וחסל סדר התקרית. צריך לזכור כי משלחות אלה אינן מאובטחות על ידי אנשי בטחון ישראלים. צריך לזכור כי אם היו מתדרכים את אותם בני נוער, כפי שאנו עושים זאת בארץ, התקרית לא היתה . איני רוצה לכתוב על הוראות הבטחון,אך,בכל נסיוני הרב בפולין, בערך 50 פעם עם בני נוער, לא "זכיתי" בתקרית כזו או דומה לזו, וטוב שכך.

מדריך1

New member
על כשרות,שבת,במסעות בני הנוער לפולין

איני דובר משרד החינוך, איני איש מטה פולין. אך, אני מדריך ותיק מאד, כולל ניהול משלחות של 4 ו 5 אוטובוסים. קודם כל הכתבה הינה מגמתית ביותר, עתון הצופה הוא מטעם, ולכן אינה אוביקטיבית, הכתב לא היה בפולין עם בני הנוער , הוא מסתמך על מה ששמע ממישהוא, מבלי לראות את התמונה כולה. ראשית, יש צורך להבחין בין משלחות היוצאות מטעם,מינהלת פולין, ומשלחות היוצאות באופן עצמאי, אך מקבלות אישור של מינהלת פולין, לבקשה, לטיסות ולמסלול. חזרתי לפני פסח מהדרכת משלחת אשר יצאה במסגרת מינהל חברה ונוער, מטה פולין. בקבוצתי היו 10 תלמידים ותלמידות דתיים. אוכסנו במלון, נובוטל צנטרוםפ בורשא, שם עשינו את השבת. ביום ששי , הלכנו ברגל לבית הכנסת נוז'יק- כל המשלחת. אחרי ארוחת הערב הכשרה שאכלנו סמוך לבית הכנסת, חזרנו רגלית למלון. למחרת בשבת, ה-10 הצטרפו למשלחת דתית, שיצאה לסיור בורשא, רגלית,אחרי תפילת שחרית. שאר המשלחת יצאה , בשבת בבוקר, מוקדם יותר ,מהדתיים, רגלית, לסיור בורשא. לצערי, לא הצלחנו, לסיים את המסלול בגלל סופת גשם, וחזרנו, מי שרצה בהסעה למלון. מי שלא רצה, חזר רגלית, למלון, בלווי אנשי בטחון. את ההבדלה כבר עשינו יחדיו, דתיים ולא דתיים בארוחת הערב. כך, היה תמיד עם משלחות של מינהל חברה ונוער. לגבי משלחות היוצאות באופן עצמאי, שמירת הכשרות ושמירת השבת, תלויה במנהל המשלחת והמשא ומתן שהוא מקיים עם חברת הנסיעות, משרד החינוך לא מתערב ולא צריך להתערב בפתרונות של משלחות עצמאיות. לעיתים בגלל נוחות חברת הנסיעות לאסן במלון מרוחק, יש בעיה לדתיים, על ביהס ומנהל המשלחת לפתור את הבעיה, גם במחיר של החלפת חברת נסיעות. נכון לזמן יציאת המשלחות החל ממרץ 2008, כל המשלחות חייבות במזון כשר, על פי , החלטת ועידת החינוך של הכנסת. ואם יש בית ספר או חברת נסיעות אשר עוברת או עברה על הוראה זו, יש להגיש תלונה למטה פולין, ואני משוכנע שזה יטופל. לא נראה לי שהכתב, פרט לכתבה עשה משהוא בנדון. חמום האוכל במגשיות של אוכל כשר, המגיע קפוא מהארץ, עטוף ב- 2 שכבות של ניר כסף, אינו מטריף את האוכל. מעבר לכך, רק לידיעתך, יש פסק הלכה של רב המשלחות, שהינו רבם של אכסניות הנוער, שמותר לדתיים לנסוע בשבת באוטובוס, במדה והנהג הינו גוי, ואשר לא מזמין את הנוסע לעלות לאוטובוס. אך, כרגיל אצלינו בארץ מקיימים את האמרה- "ועשה לך רב"- כך שפסק זה מקובל על אחדים ואינו מקובל על אחרים. מזה ועד הוצאת דיבת המשלחות רעה, המרחק הוא גדול

masorti

New member
תרגום של דבריך...

בכל בית ספר בו יש רוב חילוני, מנהל ביה"ס חופשי לארגן טיול לפולין דרך חברה עצמאית משיקולים כספיים ולצפצף על שמירת הכשרות והשבת במהלך הנסיעה. התלמידים שומרי המסורת מתבקשים לא לבלבל במוח עם שטויות או לחילופין להישאר בארץ. אני אגיד לך מה צריך להיות... משרד החינוך יכפה על כל בתי הספר בארץ נסיעה עם שמירת שבת וכשרות מלאות. כדי לקבל פטור מההנחיה, מנהל בית הספר חייב להציג חתימות הסכמה של הורי כל תלמידי בית הספר (מספיק שההורים של תלמיד אחד לא יחתמו, ולא יהיה פטור). המצב נכון להיום הוא ישראבלוף שלפיו כל מנהל שרוצה מארגן נסיעה "חילונית", ואילו משרד החינוך מיתמם בטענה שאלה נסיעות דרך משרדי נסיעות פרטיים.

מדריך1

New member
הבנת הנקרא

לא זה מה שכתבתי, הפירוש הינו שלך והוא שגוי.קרא בבקשה פעם נוספת. כל המשלחות מצוות לשמור על כשרות ללא כל קשר , רוב זה או אחר. אין פטורים בענין. המשלחות היוצאות מטעם מינהל חברה ונוער, המינהל פותר את בעית אי הנסיעה בשבת לנוער דתי. במשלחות עצמאיות, זו אחריות הנהלת בית הספר ,יחד עם חברת הנסיעות לפתור את בעית אי הנסיעה. כל המשלחות מאורגנות על ידי חברות נסיעה עצמאיות, משרד החינוך הוציא מכרז, זכו 7 חברות נסיעה ורק הן רשאיות להוציא בני נוער לפולין. מעבר לכך, משרד החינוך מוציא מכרז נוסף, למשלחות מינהל חברה ונוער, רשאיות לגשת למכרז, רק אותן 7 חברות או חלקן. מי שזכה, הוא זה שמוציא גם את משלחות מינהל חברה ונוער. שזה בערך שליש מכלל הנוער היוצא לפולין. משרד החינוך כבר כפה על בתי הספר , החל מחודש מרץ2008, אוכל כשר. באשר לנסיעות בשבת, אינך ריאלי, כי לא כל בתי המלון, בורשא וקרקוב, נמצאים במרחק הליכה, למקומות בהם מבקרים.כך שזו הוראה שלא ניתן לעמוד בה. כן, ניתן לעמוד בפתרון לדתיים. כאן ישנה בעיה נוספת, מי הוא דתי. האם זה שאוכל רק אוכל בכלים חד פעמיים, אך נוסע בשבת, זה שאוכל בכלים של המלון, אך,אינו נוסע בשבת. וזה רק חלק מהבעיות. קל מאד לתקוף, ביחוד על סמך , כתבה, מטעם, אשר "העובדות", המצוינות בה, מפוקפקות מאד.

masorti

New member
אם כל המשלחות מחויבות לכשרות ולשמירת שבת...

אתה בטח תשמח להסביר לי את תוכנית המסע של הנסיעה לפולין מטעם בית הספר דה-שליט. ובפרט את הקטע הבא: יום שבת 16.9.06 · קרשניק · לנצהוט · וילצ'יקה: מכרות מלח · לינה במלון בעיר קטוביץ ודאי תטען שכל המסלול הזה בוצע ברגל כדי לא לחלל חס וחלילה את השבת. נ.ב. זו סתם דוגמא ששלפתי בחיפוש קצר באינטרנט. אני יכול לשלוף לך עוד 10 תוכניות מסע של בתי ספר שונים שבבירור כוללות נסיעות בשבת. וכדי שלא תתאכזב הנה לך התוכנית של בית ספר בליך. בוא ונקרא מה הם עושים בשבת (שגם נופל ביום חג הסוכות)... 7.10.06 יום שבת חג סוכות השכמה : 6:00 ארוחת בוקר + תדרוך ישיבת חכמי לובלין מיידנק + טקס ארוחת צהרים ארוזה נסיעה לוורשה הגעה למלון – לינה בוורשה ארוחת ערב + פעילות קבוצתית נכון שאת כל זה הם הלכו ברגל, כדי לא לחלל את השבת ואת החג? בקיצור... תספר לסבתא שבנסיעות לפולין יש שמירת שבת וכשרות כנורמה מחייבת. לכל היותר מדובר על בחירה וולונטרית של מנהל ביה"ס לפי רצון רוב ההורים.

ישרון

New member
התיכון האזורי באיזור מגורי

ראשית עלי להצהיר שהתיכון האיזורי עליו אני כותב מאכלס אוכלוסיה של לא דתיים ומיעוט של שומרי מסורת. את המישלחות בית ספר זה מוליך זה שנים מורה שהינו אדם שומר שבת ומצוות,למיטב זיכרוני והייתי נוכח לפחות בשלושה מיפגשי הורים של משלחות הובהר לכולם כי המזון כשר,ומי שמקפיד הקפדה יתרה מוזמן להתייעץ אישית עם מנהל המשלחת-אותו מורה שומר שבת. בית הספר תיכנן שבימי שישי תגיע המשלחת בשעה סבירה למלון בוורשה ואת ימי השבת ניצלו לטיול רגלי במסלול הגבורה . הובהר לכולם שזה יהיה יום קצת יותר קשה פיזית אך עקב קדושת השבת התבקשו כולם לכבד את המעמד והמקום. אני רק רוצה לסבר את אזני הקוראים כי עם קצת רצון טוב קצת ויתורים וניסיון להקל ולו במעט במקום לנקוט עמדות בית שמאי ניתן לצלוח גם את המיכשול הזה בשלום. ויסלחו לי כולם אם לילדים ניתנה שעת חופש באיזה קניון או מרכז קניות ומי מהילדים בחר דווקא לקנות איזה המבורגר לא כשר אזי שיבושם לו!!!!

מדריך1

New member
אכן יש לכבודו בעית של הבנת הנקרא

לא טענתי לשמירת שבת. טענתי לשמירת כשרות. שמירת השבת כנורמה מחייבת, ככל שניתן, הוא במשלחות מינהל חברה ונוער. במשלחות אחרות אין נורמה מחייבת שכזו, ואילו הדוגמאות שנתת, אלה היו משלחות עצמאיות. אך, אתה בשלך, כך יהיה, חשוב כרצונך, כתוב כרצונך. רק שתהיה בריא שיהיה לך חג עצמאות שקט ושמח. רק הערה- ישרון צודק עם קצת רצון ניתן לפתור הכל.

masorti

New member
אוקיי. סיכמנו...

בנסיעות לפולין מותר לצפצף על השבת, ומתוך כך לצפצף גם על תלמידים שומרי מסורת בבתי ספר חילוניים. הרי כבוד הרב הגאון פסק: "באשר לנסיעות בשבת, אינך ריאלי, כי לא כל בתי המלון, בורשא וקרקוב, נמצאים במרחק הליכה, למקומות בהם מבקרים.כך שזו הוראה שלא ניתן לעמוד בה." מי שלא ריאלי הוא אתה. אם מחליטים לבחור רק בתי מלון הנמצאים במרחק הליכה מהמקומות בהם מבקרים, אזי זו הוראה שניתן לעמוד בה. אבל כשלא רוצים לעמוד בה, מוצאים ק"נ טעמים וסיבות מדוע אי אפשר. אני משוכנע מעל לכל ספק שאין גם שמירת כשרות בחלק מהנסיעות לפולין. הנה האמת שהתגלתה בדיון בועדת הכנסת לפני כשנה. אני מניח שחוץ מפירסום עוד נהלים כדי לצאת ידי חובה - לא נעשה דבר. שרת החינוך וצוותה הידועים בהקפדתם על הדת הרי לא ישימו בראש מעייניהם את הפיקוח על הכשרות בנסיעות לפולין, והמארגנים מבינים זאת מצוין.

מדריך1

New member
לא סכמנו- אתה סכמת

אתה מסכם את מה שנוח לך, היות ואינך מבין דבר בכל הקשור בפולין, לדוגמא- מבקרים בפולין 30 מליון תיירים בשנה, המלונות מפוצצים, ניתן לקבל מה שיש, ולא יותר. איני רב ואיני גאון, אך ,אתה רואה עצמך ככזה, מטיל רפש לכל הכוונים, שיהיה. אני בזה סיימתי את התיחסותי אליך, כמי שאינו רוצה להבין דבר, אלא תקוע בדעותיו.

למעלה