על כתיבה, פוריות, ומעמד האישה

גרעאפס

New member
על כתיבה, פוריות, ומעמד האישה

אני גאה להגיד שהתחלתי לכתוב קומדיית מדע-בדיוני פרועה הרבה לפני שגיליתי את עבודותיו של הגורו הבלתי-מעורער של התחום. אבל לאחרונה הפסקתי את כתיבתו של סיפור קצר שעבדתי עליו בעקבות מחשבות קיומיות שהתעוררו בליבי לגבי פנטסיה, כתיבה, וכל השאר. שמתי לב שאם יקחו סיפור שלי, ויורידו את ההגשה של הסיפור, ויישאר העיקר של הסיפור, הוא ייחשב אגדת ילדים חסרת משמעות והיגיון ולא סביר שיעניין אדם בר-דעת. האם באמת זה המהנה בפנטסיה, בחיים ולמעשה בכל דבר: מה שמסביב לסיפור, מה שמקיף את הכביכול "משמעות"?. זה הזכיר לי את אמירתו המפורסמת של לארי דיוויד, בדמותו של ג´ורג´ קוסטנזה: "בלי סיפור, זה סתם אוננות". ואכן, לאחרונה אני מתחיל להרגיש כמו מאונן רציני. מה אתם חושבים? האם באמת יש פער בין אגדות ילדים לבין אגדות מבוגרים?

מה אף אחד לא הגיב? טוב, אז אני...

א. לגבי "הגורו הבלתי-מעורער של התחום" ראשית, לא ידעתי שיש מישהו בתחום שהוא בלתי מעורער.
שנית, למיטב ידיעתי, אין כותב מד"ב או פנטסיה שאין אליו מחלוקת, כך שמוטב שתבהיר למי אתה מתכוון. שלישית, אם במקרה אתה מדבר על טרי פרטצ´ט אז לדעתי האישית לפחות הבחור בלתי מצחיק במידה פתטית. היה לי ממש עצוב לקרוא את "צבע הכשף". כל כך הוא מתאמץ להצחיק הבחור, וכל כך לא מצליח לו... ב. לגבי כל השאר 1. אם הסיפור הבסיסי שלך הוא חסר הגיון ומשמעות ואף לא מעניין, אז זרוק אותו לפח ותתמקד ב day job שלך. נכון שבאומנות הסיפרות הצורה חשובה בדיוק כמו התוכן, אבל זה לא אומר שאפשר לעבוד עם אפס תוכן. זה עונה גם לשאלה שלך בקשר ליחס בין "תוכן" ל"מסביב". בלי תוכן אין ספרות, כשם שבלי אבן אין פסל. אבל הכשרון של הסופר הוא שעושה את התוכן לאומנות. האומנות היא הצושה - מה ש"מסביב". 2. לאגדות ילדים יש שכבות על גבי שכבות של משמעות, המון הגיון בעלילה ומספיק עניין כדי לרתק דורות של ילדים ומבוגרים. נא לא לזלזל. 4. יש הבדלים מסוימים בין אגדות ילדים לאגדות מבוגרים, אבל זה לא ממש פער, אלא שיש רצף שכל סיפור נתון יכול במקום מסוים בו. למשל אגדות למבוגרים נוטות להיות ארוכות יותר וסבוכות יותר. הן מאפשרות להכניס יותר אלמנטים "מהחיים" כגון מין ואלימות. השפה יכולה להיות גבוהה יותר. ומן הסתם אפשר למנות עוד הבדלים. אבל מכיוון שרכיבים אלה הם בלתי תלויים במידה רבה אפשר לכתוב סיפורים שהם "לילדים" במבחינות מסויימות ו"למבוגרים" מבחינות אחרות. ג. לגבי האוננות אם אתה רוצה לדון בהרגלי המין שלך, יש פורומים אחרים המתאימים לכך יותר.

מן הסתם אותה סיבה שלי לקח שבוע

לענות... האם אתה רומז שעברתי על אחד הכללים הבלתי כתובים של הפורום??

למעלה