על לאפות דרוזיות בקיצור

mumfor4

New member
על לאפות דרוזיות בקיצור

רוב הזמן הכהתי ארוחות פשוטות השבוע , פסטה / אורז/פתיתים / מוקפץ
ואת הפיתות האלה . קבלו מתכון מנצח
יאוווו איך בא לי לאפה , אמר לי החצי שלי , כזאת עם שווארמה ומלא טחינה מטפטפת ...
מאז שעזבנו את ישראל , שמתי לב שהוא מתגעגע לאוכל מזרחי אותנטי .
אין לי שורשים דרוזיים , אז מה ? הלאפות לא יודעות את זה .
הניסוי הצליח , החצי היה מאושר , למרות שלא הייתה שווארמה רק חומוס.
תשכחו ממראות של אישה דרוזית מסובבת בצק ופותחת אותו על סא'ג גדול , או על כרית תפוחה-----אין לי את שניהם בבית ....
אני נותנת לכם מתכון פשוט וקל , שמצליח אם תפעלו בדיוק לפי הכללים .
המתכון כאן .
http://mum4four.com/?p=2630
ספרו לי מה הכנתם , כריסטמס , אירוח חברים , מה היה במטבח שלכם ?







 

mumfor4

New member
יוצא ממש טעים

אם תכיני לאבנה וזעתר , תתמוגגי באחריות
 
בוני מכינה עוגיות לסנטה כל שנה,

השנה, כמו בשנה שעברה הכנו עוגיות שורט ברד. דווקא צילמתי, אבל עדין לא הצלחתי להבין איך להוריד פסקלים


בקריסמס לבעלי כאבה הבטן אז הכנתי ארוחה קטנה, יותר מתמיד:
עוף ממולא בתנור מהסופר, אני רק הכנסתי לתנור. תפוחי אדמה חתוכים כמניפה עם גזר ופרניפס, הכל בתנור עם רוטב מבצל מטוגן והמון פטרוזילה ושעועית ברוטב עגבניות.
 

mumfor4

New member
אני עוקבת אחרייך

היצירתיות שלך במטבח שופעת ! אני זוכרת שחשבת שאת לא יודעת לבשל ...
מדהימה אחת !
מקווה שכולם חשים בטוב
 
אני עדין מרגישה מאותגרת מטבח, אבל כן מנסה דברים

שפעם לא הייתי מעלה על דעתי.

הכי מצחיק היה בארוחת הערב אצל חברה שלי, היא סיפרה על משהוא שהיא נתקעה בו, במטבח, אני כבר לא זוכרת מה זה היה, אז היא חשבה: מה נירית היתה עושה?
שתבינו, הבחורה הזאת בשלנית רצינית, מרכיבה לבד טעמים ושילובים, אוהבת להתעסק, לראות, להריח ולהתעמק באוכל - אני הייתי ההשראה שלה. הרגשתי מאוד גאה בעצמי
וגולת הכותרת היתה, שבדרך הביתה בעלי אמר שהוא אוהב את האוכל שלי, אצלה לא טעים לו
עוד לא החלטתי אם זאת מחמאה או עלבון
אבל מבחינתו זאת היתה מחמאה.
 

mumfor4

New member
בוודאי שזאת מחמאה אדירה !!!

גם אם הוא רגיל לטעמים , זה סימן טוב
 

shuttles3

New member
סחלטיין, דורית! כל הכבוד

כשיצא לנו לעשות ערב בסגנון אותנטי, זה מה שאכין. וחומוס. וטחינה.
&nbsp
אנחנו התארחנו אצל חברים בערב קריסטמס וכל אחד הביא משהו. אני הכנתי סלט פסטה צבעוני עם עבוקדו וגבינות ועוגת תפוזים. חברה שלי הכינה תרנגול צלוי, ולא סתם תרנגול אנונימי אלא תרנגול מסורס... מסתבר שהבשר שלו הרבה יותר רך. בכל אופן, אני בכלל לא אוכלת בשר ולעשות כזה דבר לבע"ח כדי לאכול בשר רך יותר נשמע לי הרבה יותר מידי... הסברתי לבעלי לאחר מכן בבית והוא אמר שהוא הסכים איתי.
 

mumfor4

New member
לא שמעתי דבר כזה הזוי בחיי !

עדיף לי לא לדעת דברים כאלה . מצד שני כנראה יש דברים בגו , זאת הסיבה שהסריסים בהרמון המלך לא היוו "סכנה" למאות הנשים בארמון ואולי היו "רכים " קצת

תודה על נמחמאה יצאו לאפות מעולות או כמו שבעלי אמר "לאפה לפנים"
 
משעמם לי במטבח בזמן האחרון וצריכה רעיונות חדשים

לארוחה העיקרית שאנחנו אוכלים בערב. אני צמחונית, אז מחפשת מנות ותוספות צמחוניים.
אשמח לשמוע רעיונות מהרפרטואר שלכם
 

boneguy

New member
אפשר תרגום

מה לחם חזק באנגלית? מעולם לא שמעתי על זה (לא בעברית, ולא באנגלית).

תודה רבה.
 

mumfor4

New member
ככה זה נקרא

Strong flour.... ובעברית יש גם קמח לחם. זה קמח שאחוז הגלוטן בו גבוה. תכתבי בגוגל.
 
למעלה