על לולים (ולא של תרנגולות...)

יטבת

New member
על לולים (ולא של תרנגולות...)

שלום לכולם, פעם ראשונה שלי כאן בפורום... מרגש... עדן הבת שלי היא בת שנה וקצת. עד עכשיו כשהיינו הולכים לחברים או משפחה לא היתה בעיה.עדן היתה על הידיים או בעגלה או על שטיח. אך בחודשים האחרונים לאחר שעדן למדה לזחול הדברים נהיו מסובכים. אצלנו בבית הסלון ממוגן ומוכן עבור ילדים קטנים אבל כשנמצאים אצל אחרים זו בעיה. יש דברים מסוכנים על הרצפה ועדן גם יודעת לעמוד אז היא מטפסת על כל דבר ונוגעת בכל דבר ומעיפה כל דבר ואלה שיש להם או היו להם ילדים בגיל הזה בטוח יודעים על מה אני מדברת. בערב ראש השנה היינו אצל דודים שבמקרה נשאר להם לול ישן בבית. אחרי חצי שעה שעדן התלהבה מהאורחים והאורחים מעדן פתחנו את הלול ושמנו אותה בלול עם צעצועים. לכולנו היה מאד נוח. אני לא רצתי אחריה ללא הפסקה, כל פעם מישהו בא לדבר איתה ולשחק איתה וגם לעדן היה נחמד כי לא היה לה עומס של 20 בני משפחה שמאד אוהבים ומאד רוצים לגעת בה אלא כל פעם הגיעו שניים שלושה אנשים לשחק איתה. יש לנו בבית לול אבל אנחנו גרים בקומה שלישית ללא מעלית וזה לא נראה לי ממש פרקטי כל פעם לארוז את הלול ולקחת אותו איתנו כשאנחנו נוסעים לביקור אצל חברים או משפחה. (זה גם ממלא את האוטו). אולי למישהו יש פתרון? עצות איך מתמודדים עם ילדים עצמאיים וזוחלים כשמתארחים אצל אחרים? תודה יטבת

דסי אשר

New member
ברוכה למצטרפת עם הלולים....

הי, ברוכה, ומקווה שתהני. יש כאן יופי של הורים... אז לענייין, ילדי מזמן עברו את גיל הזחילה(הם נוהגים במכונית, אחת כן, שני מ פ ח ד ! ! שיחלום ולא יראה את המכוניות/אנשים /רמזורים...). מזכרוני, כל פעם שהגעתי לבית שאינו ביתנו, בקשתי סליחה, והייתי עושה סיור, כמו אנשי הביטחון של ראש הממשלה, = בודקת את השטח, מרימה מה שצריך להרים, כולל וולונות וכו´, וכך מארגנת את השטח שיהיה מותאם לילדים שלי ולמשפחה המארחת. סך הכל, גם המארחים לא רוצים להנזק וגם הם לא רוצים שלילד יגרם נזק. לא הרגשתי קושי מיוחד. כן המשכתי לשמור על ילדי הרבה יותר, פיזית, כאשר התארחתי בבתי אחרים. לא הייתי אורחת ב"פול טיים גוב", אלא אמא ב"פול טיים גוב", הרבה יותר מאשר בבית. לא ניתן לדרוש מבית שאין בו זוחלים ומטפסים שיהיה מאורגן בהתאם, וגם לא לקחתי איתי לול לכל מקום, לול היה אצל הסבים/ות, לשם שינה בלבד. פסיכיאטר אוהב אנשים וילדים, מיוחד במינו, אמר בהרצאה, שכאשר נכנסים לבית, ניתן לראות לפי צורת ארגון הבית מהו גיל הילדים בו..... שנה טובה, דסי

anat30g

New member
אנחנו נשארנו בבית

זה אולי ישמע זוועה - אבל אחרי שהחבר´ה שלי שברו איזה פורצלן אצל זוג חברים עם בית לא מותאם - פשוט לא הלכנו אליהם יותר עם הילדים. התנצלנו ואמרנו שנשמח לארח אותם אצלינו - אבל לא נוכל לבוא אליהם - כי חבל לנו על הבית... ביקרנו רק אצל אנשים עם ילדים עם בית מותאם... אגב - סבתא וסבתא (משני הצדדים) התאימו את הבית שלהם אלינו - היה להם חשוב שנבוא - אז הן סגרו ארונות עם גומיות ואזיקונים - הקימו את הסרביסים למעלה, את המפות גלגלו וקנו צעצועים מיוחדים לנכדים... אגב, סבתא אחת השיגה לול משכנה - אבל בסוף לא השתמשנו

אם מדובר בסבים וסבתות - שבאים אליהם

הרבה, ויש להם כמה נכדים קטנים, אפשר להציע שהם (או אתם) תקנו לול לנכדים, וגם יוכלו לישון בתוכו. מנסיון, זה לא סיפור יקר והסבים-סבתות די מתלהבים מהעניין. חוץ מזה אפשר לקחת לול בגמ"ח או ב"יד שרה" ועמותות דומות לכמה ימים. לסחוב את הלול איתכם נראה לי לא מעשי.

לאה_מ

New member
אני אמנם לא חסידה גדולה של לולים.

אני מסתדרת עם אורי (בן 9 חודשים) גם אצלנו בבית (שעדיין לא מאורגן לחלוטין עבור ילדים בגיל הזה, כי כשעברנו לכאן עומר ושירה כבר היו גדולים יותר), וגם אצל חברים ומשפחה בלי לול. פשוט צריך להשגיח יותר, ולפעמים, כמו שדסי אמרה, במקרים שיש דברים מאד מושכים או מאד מסוכנים או מאד שבירים בהישג יד, צריך פשוט להרים או להעלים אותם. אם את בכל זאת מאד נדלקת על רעיון הלול, יש לול מתקפל, שבמצב המקופל שלו נראה כמו תיק בינוני, ונוח מאד לקחת אותו (לנו יש כזה מלפני 8 שנים, פעם היינו נוסעים איתו לטיולים - הוא מאד נוח לנשיאה במכונית), ויש גם את הגדרות המתקפלות, שאפשר לגדר באמצעותן שטח רצפה וליצור מעין "מכלאה" לקטנטנים. בעיני זה תמיד נראה קצת כמו כלא, אז אני מעדיפה לוותר ולרוץ קצת אחריהם. בכלל, לרוב עדיף להפגש בחוץ - לא ששם הסכנות קטנות יותר, אבל הם לפחות לא יהרסו את החפצים של אחרים...

טוב

New member
את יודעת אולי איפה משיגים את הגדרות

המתקפלות, וגם מה דעתך, אם זה עדיף מלול או לא?

טוב

New member
לול או גדר

מה עדיף? ואם גדר- איפה משיגים כזה (בחנות של התינוקות שאני קונה בה רהיטים אין לו)

לאה_מ

New member
אני אמנם לא חסידה גדולה של לולים.

אני מסתדרת עם אורי (בן 9 חודשים) גם אצלנו בבית (שעדיין לא מאורגן לחלוטין עבור ילדים בגיל הזה, כי כשעברנו לכאן עומר ושירה כבר היו גדולים יותר), וגם אצל חברים ומשפחה בלי לול. פשוט צריך להשגיח יותר, ולפעמים, כמו שדסי אמרה, במקרים שיש דברים מאד מושכים או מאד מסוכנים או מאד שבירים בהישג יד, צריך פשוט להרים או להעלים אותם. אם את בכל זאת מאד נדלקת על רעיון הלול, יש לול מתקפל, שבמצב המקופל שלו נראה כמו תיק בינוני, ונוח מאד לקחת אותו (לנו יש כזה מלפני 8 שנים, פעם היינו נוסעים איתו לטיולים - הוא מאד נוח לנשיאה במכונית), ויש גם את הגדרות המתקפלות, שאפשר לגדר באמצעותן שטח רצפה וליצור מעין "מכלאה" לקטנטנים. בעיני זה תמיד נראה קצת כמו כלא, אז אני מעדיפה לוותר ולרוץ קצת אחריהם. בכלל, לרוב עדיף להפגש בחוץ - לא ששם הסכנות קטנות יותר, אבל הם לפחות לא יהרסו את החפצים של אחרים...

זה השלב הקל

שלום יטבת, דבר ראשון אני שחמה לבשר לך שהשלב הזה עוד קל. הדרדקית הפרטית שלי כבר רצה ומטפסת בכל מקום, וכבר בכלל אי אפשר לסגור אותה. לעניין השאלה - מאז שאריאל לא יכולה להשאר בעגלה אנחנו מארחים אצלנו או נוסעים לבתים של חברעם עם ילדים. זה קצת עצוב, ולא תמיד נוח להזמין, אבל זה יותר טוב מאי הנוחות של לרוץ ערב שלם אחרי ילד. כבר גילינו שאיכשהו לאחר הלידה, קצת מתנתק הקשר עם החברים (בייחוד אלו שאין להם ילדים). פעם, כשהילדים יתחתנו אפשר יהיה לחדש קשרים.

יטבת

New member
תודה

תודה לכולם על העצות הטובות.אצל הסבתות כבר מזמן יש לולים בשביל הנכדה הקטנה אני חשבתי על מקומות שלא מגיעים אליהם לעיתים קרובות כל כך. טוב, כנראה שאין ממש מה לעשות וצריך להיות סבלניים עד שהם מגיעים לגיל שלפחות אפשר להסביר להם במה אסור לגעת (אני מניחה שגם אז זה לא ממש עובד, אבל לפחות מרגישים שמנסים). אז, שוב תודה יטבת

למעלה