על מדענים הצופים את סוף העולם בקרוב

על מדענים הצופים את סוף העולם בקרוב

הבעיה שאני באה להתריע בפניה היא חמורה אמיתית ומיידית. חמורה אפילו יותר מהמלחמה הנוכחית. אני אדם פרטי ואני מבקשת מכם לקרוא ולפעול לפי מצפונכם. מזה עשורים מתווכחים ביניהם מדענים על מימדי תופעת ההתחממות הגלובאלית, סיבותיה ותוצאותיה. כבר לפני כשנה שודרה בערוץ 8 בכבלים תכנית מדע חדשה שהפיקה ה B.B.C - בשם: '' אפקט העמעום '' ( או באנגלית - '' Global Dimming '' ) בנושא מחקר חדשני הלוקח בחשבון נתונים אקולוגיים חדשים המשפיעים באופן ישיר על חישובי חומרת אפקט החממה. בתכנית זו מגיעים למסקנה ברורה, כי לאחר אסונות טבע קשים ורבים שמצפים לנו בעשורים הקרובים, בעוד כ - 100 שנה הטמפרטורות על פני כדור-הארץ תגענה ל - 10 מעלות צלזיוס יותר מאשר הן כיום. מה שיגרום להתחממות של האוקיינוסים עד לנקודה שבה ישתחררו כמויות עצומות של גזים רעילים תת קרקעיים שחבויים מתחתיהם אל האטמוספרה. גזים אלה יהרגו מייד כל צורת חיים שזקוקה לחמצן בכדי להתקיים. וכי יש בידי האנושות רק 20 שנה בכדי לנסות ולשנות את המצב לפני שהוא יהיה בלתי הפיך ויביא לסוף החיים כפי שאנו מכירים אותם על פני כדור-הארץ. לאחר שצפיתי בתכנית הטלוויזיה האמורה, הייתי מזועזעת. ולמרות שעברה שנה, אני לא פחות חרדה ואולי אף יותר. מאחר ששידור התכנית בטלוויזיה לא עורר אף הד בציבור ובתקשורת. מבחינתי זוהי התכנית החשובה ביותר שהופקה אי פעם. ערוץ 8 קנה מה – B.B.C את הזכויות לשדר 8 מחזורים של 4 תכניות בכל חודש עד שנת 2008. אך הם אינם מתכוונים לשדר אותה שוב בקרוב, אלא אם כן ציבור הצופים יבחר בה כאחת התכניות שתשודרנה במרתון סוף השבוע שמתקיים בכל סופ''ש בערוץ 8 (www.shmone.co.il ). אני מאמינה כי כל בר-דעת אשר יצפה בתכנית יזדעזע כמוני לא רק מקירבת או מגודל השואה הצפויה, אלא גם משתיקת מנהיגי העולם והתעלמותם הפושעת מן הנושא. לא יתכן שאנו יודעים יותר מנשיאים וראשי ממשלות בכל העולם, שהרי לצידם עוזרים ואמצעי מודיעין מתוחכמים, ועדיין כולם מתעלמים. לו היינו למשל מתבשרים על התנגשות מטאור בכדור הארץ בעוד עשרים שנה ואשר עתיד להחריב את החיים על פני כדור הארץ בעוד-100 שנים, היו מייד כל המדינות משתפות פעולה ומפעילות את מיטב המדענים והטכנולוגיה שברשותם בכדי למנוע את השואה הזו. אני לא יכולה שלא לתהות האם מדובר כאן בקשר של שתיקה. שתיקה של פוליטיקאים מושחתים, מיליונרים מנוונים, תעשייני נפט וכל מי שבכיסיהם ואשר רווחתם ורווחיהם המיידיים חשובים להם יותר מעתיד ילדיהם ונכדיהם, ובעצם מעתיד העולם. מצמרר להבין שתאוות הבצע והבורות של שכמותם יכולים להביא עלינו את הקץ. השאלה היא האם הם לבדם מנהלים את העולם ואולי ניתן להביא אותם להבנה שאם לא נפעל מייד וברצינות עתיד העולם נחרץ. אני מציעה שתבחרו ושתצפו בתכנית הטלוויזיה האמורה, תסכמו את העובדות, ותגיעו למסקנה בעצמכם. בנוסף למצב האקולוגי החמור הזה, יש גם את בעיית הנשק הגרעיני, שנראה שהעולם שלא בצדק מפחית מחומרתו. בתוך שנים ספורות איראן תתחיל לייצר אותו, וכוונותיה של צפון קוריאה בעניין אינן פחות מפחידות מאלו של איראן. אם בשם האמונה העיוורת של צפון קוריאה בדרכה הנחשלת, או אם בשם אלוהי האיסלם, קיומו של נשק גרעיני בידיהם של משטרים חשוכים ובלתי-יציבים שכאלה היא כמו פצצה מתקתקת שיכולה בעתיד הקרוב מאוד לא רק לפגוע כמעט בכל מקום במערב, אלא מלחמה גרעינית עלולה אולי אף להאיץ את השואה האקולוגית, כי יתכן שגם אם כבר נהייה בשיא מאמצינו לשימוש נכון באנרגיה, זה יסכל את מאמצינו, ישבש עוד יותר את מצב האקולוגיה שנמצאת על סף בלימה, ויהפוך את סוף החיים על פני כדור הארץ לעובדה מוגמרת ולעניין של זמן ( קצר ) ותו לא. על כל אחד ואחד מאיתנו לקבל על עצמו את האחריות לנענע את הסירה, לעשות מעשה, לקרוא לפעולה מתקנת ואף לדרוש אותה. להרעיד את אמות הסיפים! אני מבקשת מן העיתונאים שביניכם להתגייס לעניין ולא להניח לנושא לרדת מסדר היום, אלא לנסות וללבות דיון ציבורי שאני מקווה יתפוס תנופה ויגיע במהרה לכל העולם. אלו מכם שיכולים לראיין את המנהיגות הפוליטית בכל העולם, מתבקשים לדרוש מהם תשובות ברורות על עמדתם בנושא, ועל נכונותם להשתתף במאמץ הבינלאומי כפי שיידרש. במיוחד את הנשיא בוש שכידוע סירב לחתום על אמנת קיוטו ( ושוב לאחרונה במונטריאול כמדומני ). לאור מסקנות המחקרים האחרונים, ההגבלות שהוצעו בקיוטו הן משחק ילדים לעומת הצעדים מרחיקי הלכת שנידרש לעשות כולנו בכדי לעצור את התדרדרות המצב האקולוגי לפני שנגיע לנקודת האל-חזור. אולי בעתיד הקרוב, אם ייווצר לחץ ציבורי מספיק חזק, הנשיא בוש יצליח להבין את חומרת המצב וישנה את גישתו לנושא ב-180 מעלות. בואו ונקווה שלו ואולי לנשיא שיבוא אחריו תהיה גם הנחישות הנחוצה לשם עצירת איראן וצפון קוריאה מלהתחיל ולייצר נשק גרעיני, בעיקר לנוכח קשיי כוחותיהם בעיראק וההתנגדות הגוברת מבית כנגד המלחמה. אך כאמור, רק פעולה מהירה ומדויקת של כל המדינות, והמדינות המתועשות בראשן, יכולה להחזיר את האיזון האקולוגי העדין לכנו בזמן ולהגן עלינו גם מפני האיום הגרעיני לפני שיהיה מאוחר מדי. אני מצטערת להיות נושאת בשורות רעות, אך הגיע הזמן להסתכל בפני המציאות. בליבי כמובן אמפתיה לנושאים רבים ולפתירת הבעיות החברתיות הכלכליות והפוליטיות הקיימות בעולם. אך למרות דחיפותם, בסדר העדיפויות ההגיוני הקיים הם יאלצו לבוא במקום שני בלבד לאחר דחיפות בעיות המשבר האקולוגי החמור והאיום הגרעיני הממשי. אני אולי נאיבית להאמין שעוד ניתן לעשות משהו בכדי להציל את החיים על פני כדור הארץ, אך לדעתי, עלינו לעורר את דעת הציבור בעולם ולגרום לכך שראשי כל המדינות יבינו במהרה כי כעת על כל המערכות יהיה להתכוונן מחדש בדחיפות. ומתוך ראייה רחבה יותר, לפעול ביעילות במרוץ הזה נגד הזמן. [email protected]

MesoMorph

New member
אני אהנה ממנו

אני דווקא מחכה לו בקוצר רוח אני יודע שזה מבאס אבל תחשבו על זה ככה קודם כל... יהיה שווה להנות מהחוויה הזאת ומהמחזה הזה כי זה האירוע הכי חשוב בהיסטוריה האנושית! אם היה אפטר-לייף אני הייתי יכול להגיד "הייתי שם!". ודבר שני... אין דבר יותר מדכא מלשמוע על התפתחויות מדעיות ותרבותיות עתידיות ולדעת שאני לא אחיה מספיק זמן בשביל לראות אותם. אבל אם אני אזכה לראות את סוף העולם, אני אדע שאני לא מפספס שום דבר! שום דבר לא יהיה אחריי, שום דבר!

MetalSinagouge

New member
Question plz...

אני חושב שראוי היה יותר שרוב הפוסט היה מתמקד באיך אדם יכול לתרום להקטנת הנזק, מאשר התמקדות בתוכנית (שם התכונית, ומילת ההמלצה שלך היו מספיקים- ומי שירצה היה רץ לEmule). בכל אופן יוזמה טובה. השאלה שלי היא מאיפה המידע שראשי מדינות לא עושים שום דבר? אני בטוח שהמחשבה הזו עוברת אצל כלל האנושות מתישהו, בלתי אפשרי שלא- זו הישרדות. עניין הגרעין הוא מדאיג ביותר לציבור הרחוב, אבל לדעתי זה רק בגלל שאנחנו לא רואים את התמונה המלאה, ז"א את כל הגורמים שישפיעו על איראן בהחלטותיה. לדוגמא זה הרי ברור שאם היא תפיל פצצה גרעינית על ארה"ב, מישהו הרי ישרוד מן הסתם- ז"א הרוב, ותיהיה תגובת נגד חריפה. על ישראל זה לא יהיה ממש פראקטי להפיל עם כל הערבים שמתנחלים במדינה ומסביבה.

למעלה