"על מדענים ועטינים"....

"על מדענים ועטינים"....

האם יתכן שהשאיפה להגדלת עטינים אצל הפרות - משפיעה על גודל החזה אצל נשים וגברים ? (( ראה חיסוני פרות למשל )).

לא

גודל החזה הוא עניין הורמונלי לחלוטין (הכוונה להורמונים של האדם, לא של הפרה...)

אישעם

New member
קיימת טענה שהגודל מושפע מצריכת הורמונים שבחלב

השאלה היא אם יש לזה ביסוס מדעי ?

d a p h n a

New member
היה על זה דיון ארוך באחד מהפורומים האחרים שלי

ולהבנתי המסקנה שם היתה שכרגע אין שום עדויות מדעיות משכנעות לכך שההורמונים שנותנים לפרות משפיעים על בני אדם דרך החלב, אבל אני לא בטוחה לגבי זה.

אישעם

New member
מצד אחר, זה מדעי שזה משפיע

יש לא מעט מחקרים שכותבים על סרטן הערמונית בגלל האסטרוגן שבחלב (ללא מסקנות חד משמעיות אבל עם המלצה להזהיר את הציבור מהחשד הסביר). אני אנסה לחקור את גוגל עם אסטרוגן וגודל החזה.

monsanto יצרנית "הורמון גדילה"....

ממש לא זוכרת שאי פעם ראיתי על מוצרי חלב כיתוב בענין "חיסוני פרות" או שימוש בהורמון גדילה או פניצילין. אבל לעיתים קרובות אני רואה ברחוב אנשים ,מנופחים" בחזה בבטן וברגליים ממש כמו שור מפוטם

TheFinalCut

New member
לא יודע לגבי גודל החזה...

אבל יש ראיות די ברורות שקיימת בחלב שאריתיות בעלת השפעה בריאותית של ההורמונים החיצוניים שניתנים לפרות. ומה שעוד יותר משפיע זה ההורמוניים העצמיים שנמצאים שם ממילא (פשוט כי עגלים אמורים לקבל הורמוני גדילה בחלב שלהם). אחד הבולטים שבהם הוא ה-Insulin like growth factor 1 (או IGF1), שנמצא בכמויות משמעותיות בחלב ומקושר להגברת הסיכון לסרטן הערמונית וסרטן השד. אף הפרוגסטרון שנמצא בחלב קושר בעבר להגדלת הסיכון לסרטן השד (והוכח כי צריכת 3 מנות חלב עתירי שומן העלתה את רמת הפרוגסטרון ברוק של גברים ב-30% עד 100%). ככל הנראה מסיבות דומות, ילדים שצורכים כמויות גבוהות של חלב בילדוּתם (השוות ל-2 כוסות חלב ביום) בעלי סיכון כמעט כפול לקבל סרטן במעי הגס בבגרותם. בקיצור, אני לא יודע אם צריכת חלב וההורמונים שבו משפיעים על גודל החזה, אבל הם בהחלט משפיעים.

למעלה