על מהירות ועל קצב

jSb1

New member
על מהירות ועל קצב

שלום חברים וחברות.

אז בחור בלי ניסיון בכלל ובחורה עם ניסיון רב בזוגיות (אפילו נישואים קצרים וכמעט-ילדים) מוצאים עצמם בקשר נפלא. כבר שנה.
ומתישהו מתחיל לצוף עניין השעון הביולוגי. שנינו באמצע שנות ה-30, שנינו רוצים משפחה. אבל היא כבר חשבה על זה הרבה בשנים האחרונות ואצלי הכל חדש ומהיר. בשנים האחרונות אני חשבתי על זה כמשהו רחוק, שיגיע עם זוגיות עתידית כלשהי ולא יקרה מהר. והנה, זה פתאום קרה.

ברור לי שאין הרבה זמן להתמהמה מבחינת שעון ביולוגי, ואני גם לא רוצה להתמהמה יותר מדי. הייתי רוצה שיהיה לי עוד זמן להתבשל עם עצמי ועם הקשר לפני שמתקדמים, אבל אין לנו את כל הזמן שבעולם.
אין בי פחד ממשי (מלבד דאגה בסיסית ובריאה שנובעת מאחריות) ולא הייתי רוצה לדחות את זה ללא סיבה ממשית. מצד שני, גם התחושה שמרחפת מעל של השעון הביולוגי היא לא סיבה טובה לזרז עניינים.

אין פה שאלה ספציפית, רק שיתוף מחשבות ותהיות... אשמח לשמוע את דעתכם/ן.

ga26

Member
תראה אולי לא כולם יחשבו כמוני אבל

אתם כבר שנה יחד וזה הרבה זמן בגילאים האלו. שעון ביולוגי הוא כן סיבה לזרז עניינים אם אכן שנייכם רואים בעתיד ילדים משותפים. בגיל 25 יכלתם להגיד בוא נחכה כמה שנים. בגילאים האלו הסיכונים עולים. מה גם שלא תמיד נקלטים מיד, לפעמים יש בעיות. אם רוצים יותר מילד אחד אז הזמן עוד יותר משחק לרעתכם. עם הגיל גם הטיפול בתינוק נעשה יותר קשה. השיקולים מאוד ברורים פה.

כל זה נכון רק אם אתם שניכם בטוחים בטיב הקשר וברצון לילדים. אני לא רואה שיקולים טובים להמתנה.

Matzeket

New member
|נחת|

דייק את השאלה ואל תענה על 'ממה אתה מפחד' , אלא 'מה אתה רוצה'.

לפעמים סמנטיקה היא מה שצריך כדי לחדד דברים
פחדים אולי משככים כאבים (וגם זה גבולי), אבל הם אף פעם לא מביאים לנו את מה שאנחנו רוצים...

מהממים אתם
(ואני מלאת קנאה, אבל לא נגלה לאף אחד :p )

jSb1

New member
מה אני רוצה?

אני רוצה משפחה, בהחלט.
העניין הוא העיתוי. הייתי רוצה עוד זמן להתבשל בזה, מצד שני, אם היו שואלים אותי לפני שנה, הייתי רוצה גם שהקשר יתקדם לאט יותר כדי שארגיש בטוח ואבסס את צעדיי. בדיעבד הקצב היה סבבה לגמרי. אז אולי אלה סתם חששות בתחום לא מוכר. מצד שני, משפחה זה משהו יותר מורכב ועם יותר השלכות מאשר זוגיות.

Matzeket

New member
העניין הוא החידוד

תן לדברים שם ודייק אותם :
וודא שאתה לא מנסח אותם כ'פחד' , אלא כ'בעיה'/שאלה

להתבשל כי מה?.. למה אתה מחכה?... מה יקרה עוד שנה?שנתיים? עשור?

הרי גם אם הקצב של הקשר היה איטי פי 2, זה עדיין היה נראה לך מהיר והפחדים היו אותם פחדים, השאלות אותן שאלות והתגובות אותן תגובות.

וגם כאן:
להגיד בשל זה לא אומר הרבה בלי הבנה של על איזה צורך אתה עונה, מה צריך לקרות כדי שתהיה מוכן...
תהיה כן עם עצמך ונסה להעביר את הדברים למישור הפרקטי (זמן, מטרה, משמעות וכו')
זה יעשה לך קצת סדר ויעזור לך להבין איפה אתה באמת עומד

[אויש, אתם כאלה חמודים ומרגשים]

jSb1

New member
אני מחכה...

להרגיש יותר בנוח. להרגיש יותר מוכן. אניצריך עוד זמן לבד עם עצמי ועוד זמן לבד עם בת זוגי, לפני שהמשפחה מתרחבת.
אני רוצה להרגיש עוד יותר בטוח שהכל בסדר בין שנינו, אני רוצה שהחיים יכנסו קצת למסלול מכל מיני בחינות לפני שנכנסים להרפתקאה כזו שנמשכת... כל החיים. אני רוצה להרגיש יותר מוכן.

אני יודע שלעולם לא ארגיש ממש מוכן, אבל אני רוצה להרגיש יותר מוכן.

Matzeket

New member
פרוידיאניות שכזו -

קראתי " כל החיים אני רוצה להרגיש יותר מוכן"
:)

תעשה רק מה שנכון לך
רק תדע להבחין בין משהו שאתה מפחד ממנו ולא נכון לך לעשות אותו
ובין משהו שנכון לך *למרות* שאתה מפחד ממנו

[וכבר עניתי איך מבדילים:
מפרקים את החרדה לבעיות קטנות עם תשובות מעשיות וקונקרטיות- לא 'יותר מוכן' , אלא 'מה זה אומר להיות מוכן'. לא 'אני צריך עוד זמן' , אלא 'אני צריך עוד חודש' - דברים מוגדרים...
אבל אולי זו רק אני. זה גם יכול להיות]

ועוד קטנה שעלתה במוחי:
מה קורה אם מחר נקרע קונדום /שכחתם גלולה והיא נכנסת להריון בלי שתכננתם. איך תרגיש? איך תגיב?...
יכול להיות שתגלה שבעצם אתה הרבה יותר מוכן ממה שאתה חושב (ויכול להיות גם שלא....)

הצלחות יקירי

Berethor

New member
בעוד כמה שנים היא לא תוכל להיכנס להריון, ככה שאין הרבה זמן

לבזבז, ואם אתה חושב שהשעון הביולוגי תקף רק לגבי האישה, אז שווה לך לדעת שגם הפוריות של הגבר ואיכות הזרע יורדים באופן משמעותי בגלאים מבוגרים. השעון הביולוגי והטבע הם אלו שאומרים את המילה האחרונה, אתם כבר לא ילדים, מזמן, זה שמצאת זוגיות קצת באיחור לא משנה את העובדה הזאת, וזה רק אומר שעדיף לך לזדרז כדי לסגור פערים, במיוחד בנושא של ילדים, יש אנשים שהפכו להורים בגילאים הרבה יותר מוקדמים, ואצל דתיים רבים מביאים ילדים בשנים הראשונות של הקשר, אם אתה מרגיש מוכן לילדים אז לך על זה, משום שלבת הזוג שלך אין עוד הרבה זמן כדי להשקיע בקשר שלא יצאו ממנו ילדים, במיוחד שמבחינתה היא בטוחה בכך שהיא רוצה ילדים בהקדם האפשרי, ובהתחשב בגילה, זה מוצדק לחלוטין מצידה. ניסיון מיני וזוגי לא מאוחר לצבור כמעט בכל גיל, באופן תאורתי, אבל עבור אישה להיכנס להריון וללדת לקראת שנות ה40 הופך להיות כמעט בלתי אפשרי, ככה שאין לכם עוד הרבה זמן לבזבז בקשר ללא ילדים.

"עם הגיל חלה ירידה משמעותית בפריון האישה. בין גיל 25 ל- 35 פוחת כושר הפוריות של האישה במחצית ואילו בגיל 40 פוריותה של האישה היא מחצית מפוריותה בגיל 35 מאחר שמאגר הביציות בשחלות מידלדל ואיכותן נפגמת."

"גילאי 31-40 הסיכוי להתעבר בכל חודש הוא כ- 15%, בהשוואה ל- 25% אצל נשים בשנות העשרים לחייהן. סיכוי זה פוחת לכ- 5% לאחר גיל 40, כאשר במקביל חלה עליה תלולה בסיכון להפלה וללידת תינוק פגוע מבחינה גנטית. הרוב המכריע (90%) של העוברים הנוצרים מביציות של נשים שגילן עולה על 40 אינם תקינים מבחינה גנטית. לפיכך, נשים רבות שמעוניינות בהריון בגיל מבוגר, עשויות להזדקק לתרומת ביציות."

http://www.maccabi4u.co.il/18117-HE/Maccabi.aspx

למעלה