על מה את חושבת אמא יקרה?

ענתי44

New member
על מה את חושבת אמא יקרה?

כבר יומיים שאמא בבית. בהתחלה, היא רצתה הביתה. וניסתה לערוך הכרות מחודשת עם הבית, להתבונן בתמונות שעל הקיר, להתרגל למיטה, ליהנות מהאנשים שסביבה. היא יושבת בבוקר על כסא הגלגלים, כשעתיים, אוכלת, לוקחת כדורים, רואה טלוויזיה ומגיבה לסובב אותה. ואז מבקשת למיטה. מסרבת לאכול ( אני נותנת לה תוספי מזון עתירי קלוריות להשלמת הנדרש) מסרבת לקום שוב. ישנה הרבה, אבל, גם שוכבת שעות בשקט, ערה ומכונסת בעולמה. אני עומדת בצד ומביטה בה. היא נראית שלווה יחסית. לא חסרת מנוחה. ואני שואלת את עצמי שוב ושוב, על מה היא חושבת ? מה עובר בראש שלה? האם היא חושבת מחשבות שלוות ונעימות? האם היא מנסה להזכר איך קוראים, לכל הרוחות, להיא שקוראת לי אמא? או איך קוראים לילדון המחובק איתה בתמונה שעל הקיר? האם היא חושבת עד כמה זה משפיל ועצוב לה להיות נתונה לחסדי הזולת, שכן, אישה עצמאית שכמותה שהיתה רגילה לתת מעצמה ולא לקבל.... האם היא חושבת בכלל? אני משתגעת מה עובר עליה? מה היא מרגישה? האם היא כועסת עלי? האם היא פוחדת ממה שקורה לגופה ולנפשה? האם יש לה מושג שאנחנו כל כך אוהבים אותה? אמאלה שלי, מעולם לא הסתרנו אחת מהשניה. תמיד שיתפנו במה שאנחנו מרגישות. תמיד הבנו אחת את השניה ללא מילים. ועכשיו אני מנסה כל כך להבין מה עובר עליך ומה את מרגישה ועל מה את חושבת לך? מסתתרת בתוך מפלצת אלצהיימר ומתרחקת ממני. מתרחקת להלי שוב. ולא. את לא אשת לוט, ולא תסתובבי לאחור, לעוד מבט חטוף של מה שאת משאירה מאחור.... הרחק הרחק בעולמך החדש.אמאלה אהובה שלי.

דורני

New member
וואו, כל כך מרגש, זה העביר אותי כמה

פאזות קדימה שאולי עוד כמה זמן אני או אמי נהיה באותו מצב. מרגש ומפחיד כאחד. מאחלת לך הרבה כוחות להמשך ההתמודדות הלא הקלה. שבת שלום

נילי41

New member
../images/Emo201.gif ענתי יקרה

אכן מרגש מאוד. טוב מאוד שאמא רגועה, שהיא עושה הכרה מחדש עם הבית ועם הסביבה הקרובה, זה מראה שהיא עדיין ערה למתרחש וחשה בשינויים, וזה סימן טוב. גם זה שהיא ערנית וצופה בטלוויזיה מעודד מאוד. באשר להתכנסות בתוך עצמה, זה דבר שגם אני שואלת את עצמי הרבה פעמים, מה עובר לו בראש עכשיו? האם יש לו זכרונות איזה שהם, האם הם נעימים? מה בכלל הוא זוכר מעשרות השנים שאנחנו ביחד??? מי אני בשבילו? האם אני המטפלת שלו, או אולי בכל זאת אישתו? הוא עדיין קורא לי בשמי אבל כששאלו אותו בפעם האחרונה מי זו נילי? הוא היה צריך להתאמץ ולגייס את כל כוחותיו כדי להגיד, "היא שלי, היא (XXX - וכאן אמר את שם המשפחה שלו). אבל הוא לא אמר "אשתי". בכל זאת הוא ידע שאני בת משפחתו. זה היה לפני זמן מה. אני לא עושה לו מבחנים כאלה אבל בכל ביקור אצל רופא המשפחה הוא שואל אותו כמה שאלות ענייניות כדי לעקוב אחרי ה"התקדמות" שלו... זה מאוד עצוב, כי היתה לנו אהבה גדולה מאד. הוא תמיד הכריז עליה בפני כולם... היום הוא יודע שיש לו אותי וזהו... בקשר לרגש, מזמן כבר נוכחתי שהרגשות שלו התקהו, שהוא אינו חש עצב או שמחה או אפילו דאגה כמו כולנו, שהוא לא יודע להביע את האהבה אם עדיין הוא חש בה, וזה מה שעצוב במחלה הזו... אנחנו הופכים להיות המטפלים של אהובינו, הם מקבלים זאת כמובן מאליו וטוב שכך, אך אצלנו בלב נוספת עוד צביטה על מה שקורה להם, איך המחלה הארורה הזו גוזלת מהם את כל הרגש וההבנה והתובנה והאהבה וזורקת אותם אל תוך עולם זר, חשוך, מפחיד ומאיים... על זה אני בוכה בלילה.

zs1957

New member
ברוך שובה של אמא הביתה

היי ענתי, שמחתי לוע שאמא כבר בבית. רפואה שלמה. הכי חשוב שהיא במיטה שלה בחדרה, מטופלת היטב על ידך. אל תנסי אפילו לחשוב מה היא חושבת. היא בעולם שלה. והעיקר שהיא לא סובלת. אמי נמצאת במצב הזה זמן רב. בהתחלה היה מאד כואב לקבל ,עם הזמן מבינים שזו המחלה הארורה וממשיכים בחיים. את חום אהבך היא מרגישה גם אם אינה מבטאת זאת. גם אמא שלי מנשקת אותי ולוחצת את ידי אבל אינה מזהה אותי ואת אחותי, אינה מדברת. היום היא יותר מ אושרת עם המטפלת החדשה. שולחת לך חיבוק גדול. זהבה שחם

אסתרס

New member
ענתי מה שלומך../images/Emo189.gif

דאגתי לך מאוד מאוד. כבר אמרתי לך פעם ואשוב ואומר: מזלך שהיתה לך אמא אוהבת ואהובה, לא כולם זכו לכך לפחות יש לך זכרונות טובים להשען עליהם בימים קשים. זה מה שמחזיק אותי בטיפול בשלומי שבת שלום חמודה.

ענתי44

New member
שבת שלום ותודה על העידוד

בינתיים, עושה רושם שאמא מגיבה יפה לכדור החדש. היא במצב טוב, אם כי מעדיפה את מיטתה. אני זורמת איתה. היא רגועה וידידותית, ולמזלי עדיין מזהה אותנו, כולל מכרים שבאים. היא לא זוכרת לומר את השם שלהם, אבל יודעת מי הם. אני אאחל את הברכה שלך הכל כך נפלאה, שתהיה שבת משעממת. כמה כיף היה להדליק נרות בבית ולא במחלקה בבית חולים.

קורנית

New member
ענתי

שוב... אין לי מה לכתוב לך ממש, רק להציע חיבוק וירטואלי אז הנה

ענתי44

New member
תודה קורנית

מקווה שייצא לנו להגיע למפגש הפורום.ולהכיר.

קורנית

New member
אם המפגש בחנוכה

לא אגיע. נוסעת לשבוע לחו"ל.... אבל אנחנו גרות כלכך קרוב, שזה ממש פשע שאני לא מגיעה אליך, ענתי.

ענתי44

New member
את מוזמנת מכל הלב

אמא ואני נשמח לפגוש בך. ואני מחכה בכיליון עיניים לאחותי לראות אם תאריך המפגש מתאים לה, אם לא, חוששני ש... גם אני אעדר.

ענתי 44../images/Emo24.gif

את ממש גדולה את יכולה לכתוב ספר על מה שעובר עליך ואני חושבת שזה יעניין הרבה משפחות לקרוא מה קורא עם המחלה גם במשפחות אחרות

ענתי44

New member
מקווה להיות סופרת

אבל לא מעיזה לממש את זה. חבל שאת לא באה למפגש.

ענתי44

אח של כלתי מתחתן הייתי ברצון באה אם אפשר להזיז את התאריך הינה מה טוב אבוא

איזה תאור מרגש

ענתי , כרגיל את מרגשת את כולנו כל כך ונוגעת בעצבים הרגישים. גם אני אומרת לילדיי שאנני יודעת על מה אבא חושב , מה עובר עליו. הוא לא משתף ולפעמים העיניים מדברות. האם הוא מודע למחלתו ומה יקרה לו בעוד X שנים? אין לנו תשובה. ענתי יקרה , אל תעני את עצמך , אמא שמחה בבית , יודעת שאת איתה ודואגת ואוהבת ועושה הכל!!! אז אם היא רגועה , תרגעי גם את , כי סימן שטוב לה שהיא בטוחה ואין לה פחד. זה העיקר. שולחת לכן חיבוקים לשבוע טוב ומוצלח, טובה

למעלה