על מה בעצם הסכסוך הישראלי פלשתיני?

JiyuuKi

New member
על מה בעצם הסכסוך הישראלי פלשתיני?

כתבתי בבלוג שלי שכל הסכסוך הזה הוא רק בגלל אדמה. אנחנו רוצים את אדמת המדינה, הפלשתינים רוצים אותה גם ולכן הסכסוך הזה התחיל. אחד המשתמשים הגיב לי ואמר שהאדמה היא רק תירוץ. שהמדינות הערביות לא רוצות אותנו כאן ולכן משתמשות בפלשתינים ככלי נגדנו. התיאורייה הזאת נשמעת לי הגיונית בגלל שהפלשתינים לא מוכנים להסדרי קבע ולמדינה משלהם, אלא מעדיפים לשאוף להשמדת ישראל.. דבר שרק פוגע בהם. השאלה שלי היא מה האינטרסים של המדינות הערביות שמסביבנו להעיף אותנו מפה? ומה לדעתכם יקרה אם ניתן מדינה לעם הפלשתיני בארץ? איך העמים האלה יגיבו?

enzim

New member
"מאות שנים" LOL

אספסוף של פלאחים מצרים בצירוף כמה ערבים מקומיים בכפרים מסכנים ללא מים וחשמל ועוד כמה ערבים שהגיעו לפה. ממש עם פלסטיני עם מסורת גאה של מאות שנים. קרא ותחכים: http://www.sikurmemukad.com/sikurim/golshim/jewish.html

ne ro

New member
יקירי

לא משנה כמה תתלהם, אבל ערביי ארץ ישראל הם פלסטינים. כן, גם ערבים ישראלים הם פלסטינים. יש להם היסטוריה משל עצמם. להזכיר לך ??

על פלוטו

הוא שמע שרוצים להסין ממנו את התואר 'כוכב-לכת' כי מצאו במערכת השמש עוד 14 גופים שמימיים שגדולים ממנו.

גם אדמה אבל לא רק

הסיכסוך הוא מאד עמוק עם הרבה מאד משתנים, הוא מאבק בים תרבויות, זהויות, דת, ערכים, רעיונות, דרך.בסופו של דבר הסיכסוך הוא מי ישלוט על האדמה ואיך זה יתבטא, המאבק לא קשור לכיבוש מאחר והוא קיים עוד הרבה לפניו, מבחינת הפלשתינים השטח בין הים לירדן הוא פלשתין, מבחינתינו הוא ארץ ישראל, בישראל יש הסכמה עקרונית על רעיון 2 המדינות לשני העמים, אצל הפלשתינים אין הסכמה כזאת אלא גם קווי 67' וגם זכות השיבה, ההבדלים הם רק בשיטה, עימות מזויין או דרך מו"מ, השאיפה היא אותה שאיפה. אין כאן עיניין של אינטרסים, אנחנו מבחינתם גוף זר בלב העולם המוסלמי, דריסת רגל מערבית עם תרבות מתירנית ונהנתנית וממומנת היטב על ידי המערב - ארצות הברית, זו סיבה מספיק טובה לרצות להעיף אותנו, אולי זה נשמע לא הגיוני ולא רציונלי, מבחינתינו לפחות אך זה מאד הגיוני מבחינתם, זה לא צודק שאנחנו כאן. העיניין הוא לא "מדינה פלשתינית", זה יותר מזה, העיניין הוא "זכויותיו המלאות, ההיסטוריות והטבעיות של העם הפלשתיני", זה צדק, זה כבוד, זה אומר גם זכות השיבה, גם הפיכת ישראל למדינת כל אזרחיה.

../images/Emo6.gif מבחינתם של "אנשימרכז" אין כיבוש

אין דיכוי, אין גזל אדמות, אין הרס כל לבנון - סתם "הבדל תרבויות"

תתפלא, אני דווקא מסכים איתך

יש כיבוש, עוד הפעם יש כיבוש וכווולם ביחד יש כיבוש, כמו שהגדה ועזה והגולן נכבשו ב67', חיפה, הגליל, צפון תל אביב, אשדוד נכבשו ב48', טכנית, הכל נכבש, נכפו עלינו מלחמות ואלה היו חלק מהתוצאות. פשוט לחלק יש "אישור" מהאו"ם ולחלק אין, חלק מאושר על ידי ה"מפות הבינלאומיות", חלק לא, כיבוש זה מושג טכני, כמו עירק, כמו גרמניה ב1944-1945 על ידי בעלות הברית. דיכוי - עד אוק' 2000 אש"ף שלטה ברוב הגדה, בטח שברוב הערים וצה"ל היה בחוץ, היו כמו הרבה פחות מחסומים מהיום, התחילה האינטיפאדה, אז נכנסנו פנימה, אין ספק, הרבה חפים מפשע נפגעו מכך, אז כאמור, זה בגלל האינטיפדה. בכל הקשור לשליטה על עם אחר הפלשתיני, עם השליטה על האוכלוסיה - זה באמת חייב להיפסק. גזל אדמות? ברור שיש, תראה על כמה אדמות ערביות אנחנו יושבים היום, אדמות שהיו בהם כפרים ערביים עד 48', אה... זה לא נחשב...בילעין יותר חשובה, אם כבר לגעת באמת אז לגעת באמת כולה, אני פשוט לא קורה לזה גזל אדמות מפני ש: א. זו ארץ ישראל ב. בא כתוצאה ממלחמות שנכפו עלינו וזכותינו להשיג השגים בתור המנצחים, אחר כך, זכותינו, אם אנחנו רוצים לקחת את אותם נכסים או לעיתים נטל ולהשתמש בו כקלף מיקוח מדיני. הרס כל לבנון - נכון, מודה, לבנון הרוסה מאד, כפרים נמחקו, שכונות נמחקו תחת הפגזות קשות והנקודה שלך היא... היכן שהיו חיזבאלונים הפגזנו, אם הם היו בבית כזה או אחר הוא הופצץ (בחלק מהמקרים, חלק היה סיכון מיותר של החיילים, היה עדיף פצצה מהאוויר), אם היה משגר בבית מגורים אז הוא חטף טיל, אם היה בונקר מתחת למבינה אז הוא היה חוטף טיל, אם היה כביש או תשתיות אחרת שיכל להיות מנוצל על ידי החיזבאללה, אז הוא היה מופצץ וכו'... התוצאה - לבנון הרוסה, הרוסה מאד.

../images/Emo6.gif אכן "מרכז" ממש מרכזי.

אנחנו כבשים צחורות, כל המלחמות נכפו עלינו, ואנחנו המסכנים נאלצנו לכבוש עוד ועוד ו...להתנחל בשטחים שנאלצנו לכבוש

מי אמר שאנחנו מושלמים?

מלחמות 48' ו67' אכן נכפו עלינו, לאלה התייחסתי לא לכל המלחמות. לא נאלצנו לכבוש, פשוט היתה לנו הזדמנות ונצלנו אותו, עשינו את זה כי...יכולנו!, זה לא עיניין של "מוצדק" או "לא מוצדק", אני לא עסוק בהצדקות, אני גם לא בוכה עליהם, פשוט ככה זה עובד, פותחים נגדך במלחמה, אתה מנצח, לוקח שטח מהיריב, הגדה - מירדן, לא הפלשתינים, עזה ממצרים והגולן מסוריה, שטחים שכולם היסטורית הם חלק מארץ ישראל, ואז אנחנו בוחרים, אם להחזיק בהם ולהתיישב בהם, או מחליטים להשתמש בהם כקלף מיקוח ולהחזיר/לתת אותם, כמובן אם זה משתלם לנו.

אם היינו מפסידים אז כולנו היינו

או בים או באירופה (מי שהצליח לברוח), מי היה מטיף להם מוסר ש"אסור", הכל עיניין של יכולת.

מרכז או לא, דווקא הסכמתי איתך

יש כיבוש, יש דיכוי, יש הרס של לבנון... וואלה צודק, רק חבל שלא מוביל לשום נקודה.

ne ro

New member
עכשיו תקרא ותבין

מדינת ישראל מ-ע-ו-ל-ם לא סיפחה את הגדה המערבית ורצועת עזה.בניגוד לשטחים שנכבשו בנכבה ב- 1948. מובן לך? הישראלים שמתיישבים בשטחים אלו הם מ-י-ע-ו-ט. ולאלו ששואלים מי אלו הפלסטינים? הפלסטינים הם בפירוש לא מצרים.הם גם לא ירדנים , למרות שבירדן יש הרבה פלסטינים. פלסטינים הם ערבים ילידי ארץ ישראל. כן, גם ערבים ישראלים הם פלסטינים, למרות שהם לא מגדירים עצמם כך.

enzim

New member
אם ישראל תהפוך למדינת כלל אזרחיה

אתה יכול לשנות את השם לפלסטין וזהו. זאת כבר לא תהיה ישראל. "זכויותיו המלאות, ההיסטוריות והטבעיות של העם הפלשתיני"- איזה זכויות היסטוריות? איזה עם פלסטיני? היסטוריה של מאה שנה בקושי... מחזק את שאר הדברים. נ.ב מה דעתכם על הכינוי "חטיפים" לחיילי צה"ל?

ne ro

New member
איזה זכות יש לעם ישראל על האדמה

הזאת? אני רוצה לשמוע.

ne ro

New member
התכוונתי לישראלים.

העובדה היא שרוב הפלסטינים הם אלו שחיים שם, והמתנחלים הם מיעוט.

למעלה