על מה הייתם מוכנים לוותר כדי לממן

על מה הייתם מוכנים לוותר כדי לממן

חינוך טוב יותר? לדעת רבים, חינוך טוב עולה כסף. חוגי העשרה / מורים פרטיים / בית ספר פרטי או כזה שדורש את עזרת ההורים במימון / שעות שההורים מלמדים בהן את הילד במקום לעבוד משמעותם: כסף. האם הייתם מתנתקים מכבלי הטלויזיה? קונים בגדים רק בחנות יד שניה? נוסעים רק בתחבורה ציבורית? מוותרים על חופשות בחו''ל (או חופשות מולדת אפילו לביקור בחתונות ולוויות)? מוותרים על ארגון מסיבות גדולות (חתונות, בר מצוות, בריתות, ימי הולדת)? מוותרים על טיפולים רפואיים? על קניית ספרים ותקליטים (השאלת ספרים מהספריה במקום קניית ספרים)? מפטרים את המנקה? מוותרים על מזון יקר ואכילה מחוץ לבית?

על מה הילד /הנער יכול לוותר?

האם היית הולך לעבוד שעה או שעתיים ביום כדי להשתתף במימון חינוך טוב יותר?

razgalili

New member
השאלה יוצאת מתוך מספר הנחות יסוד

שאינן בהכרח נכונות: הנחה ראשונה: חינוך עולה כסף, חינוך יותר טוב עולה יותר כסף. נכון לגבי דברים מסוימים, לא נכון לגבי דברים אחרים. חינוך מצריך השקעה, שאיננה בהכרח בכסף, ולא תמיד ניתן לעשות אותה בכסף. הנחה שניה: אתה נמצא במצב של מחסור, כדי לקבל דבר נוסף (כמו חינוך יותר יקר) אתה צריך לוותר על דבר אחר (כמו חופשה בחו"ל) המציאות מורכבת יותר. השאלה צריכה להיות - אם אני רוצה לשלוח את הבן להרווארד איך אני אממן את זה? ומרחב התשובות האפשרי הופך להיות הרבה יותר גדול מאשר על השאלה "על מה אני מוכן לוותר". המרחב יכיל בתוכו עכשיו גם דרכים מקוריות אחרות לגייס כסף, כמו לנסות לגייס מענקים ומילגות, או לפתח עסק חדש, או לקחת עבודה נוספת, או לשלוח את הילד לעבוד כדי לממן חלק מהעלות. ויכול להיות שהדרך היחידה תהיה לוותר על חופשה בחו"ל.

razgalili

New member
האם השאלה היא לגבי

אישית אז כרגע אנחנו חיים מחסכונות, ואנחנו מנסים שורה של יוזמות לייצר עוד הכנסה כדי שנוכל להשקיע בטיפולים שהילד צריך. אם השאלה היא "מה אדם יכול לעשות כדי לגייס משאבים לחינוך הילד" השאלה היא שאלה מאד רחבה. אתה יכול: לקחת עבודה נוספת לנסות לפתח תחביב שמייצר כסף לקחת קורסי השתלמות כדי לקבל משכורת יותר גבוהה לברר לגבי מלגות ומענקים שאפשר לגיס למען הילד (לדוגמה, יש קרן למענקים ללומדים ענפים הקשורים לחקלאות באונבירסיטאות בחו"ל, שהוקמה על ידי הברון ועדיין מתפקדת ונותנת מלגות יפות) אתה יכול לשלוח את הילד לעבוד בעבודה קטנה כדי לחסוך כסף לאוניברסיטה. דרך מצוינת לשלב שורה של נושאים ביחד - חינוך לעבודה, לתכנון לטווח רחוק, להשקעה וניהול כספיים, ולחשיבות של חינוך גבוהה. הרעיון המרכזי זה, לנסות לחשוב החוצה במקום פנימה, בצורה מרחיבה במקום מגבילה, מה אני יכול ליצור יותר במקום איך אני יכול לחתוך בבשר החי. לכל אדם יש סט שונה של יכולות ואילוצים לכן כל אדם ימצא פתרון שונה.

אני מוותרת על הרבה דברים שאינם כסף

כסף לחינוך אין לי ולא היה לי בעבר. אני משקיעה בילד שלי מה שאני מוצאת אותו חשוב, עשיתי זאת גם קודם וזה לא קשור אם יש לי או אין לי. נכון שאני קונה יד שניה בגדים, ונכון שאני קונה מזון במבצע או ברשתות שיווק זולות, ואין חופשה, ואין הרבה דברים. ואני אפילו חוסכת מעצמי דברים שקשורים לטיפול בבריאותי. אבל את זה עשיתי גם כשהיה במערכת. זה קשור לחיים בלי כסף
אני כן מוותרת במידה מסויימת על דברים אחרים כמו: מרחב זמן לעצמי אבל גם מרוויחה: לא צריכה לקום כל בוקר ב- 07:00 או לפני

sssddd2

New member
חינוך לא עולה כסף

אם אדם רוצה שהילד שלו התחנך בדרך הטובה ביותר, אסור לו להביא אנשים אחרים שיעשו את זה, כל אחד מחנך ילדים בצורה שלו, אם תיקח אדם ותשים את החינוך של הילד שלך בידיים שלו לך תדע מה יצא. החינוך הבסיסי לאיך לחיוך מה קורה איך עושים מה לא עושים אתה צריך להעביר לילד לא אף אחד אחר. בקשר לחינוך לימודי זתאמרת מקצועות לימוד של בצפר. זה כבר לא חינוך. זה עזרא פרטית מאיש מקצוע בנושא לימודים.

ברוך הבא! הבלוג שלך באמת מרשים.

אשנה את השאלה עבורך: על מה היית מוכן לוותר בדי לרכוש או לשכור מוצר לימודי שאתה מאוד מעוניין בו?

sssddd2

New member
לימודי?

אממממ לימודי וחינוכי זה דברים אחרים לגמרי. ובקשר ללימודי תלוי מה אם זה בשביל ציון או בשביל ידע.. יש מקצועות שאני אוהב ללמוד (ממש ממש קצת) ואני משקיע בהם ויש לי מעל 80, ויש את הרוב שאני מחפף ורק משיג את המעל 56 שלי וזהו.. לא הייתי מוותר על כלום בכדי לקנות או לשכור מוצר לימודי, אני לא ישקיע בזה כספים גדולים או משהו, כשאתה קונה משהו זה לא ויתור על כסף, זה שימוש בו.

דליה י

New member
יפה אמרת!

ובכלל אנשים צריכים להחליט אם הם רוצים כסף או מוצרים, אם יש כסף אפשר להחליט מה רוצים לעשות בו אבל בשביל זה צריך להתרגל להשאיר כסף פנוי.

למעלה