על מה השירים מדברים?...

morigo

New member
על מה השירים מדברים?...

עלה בראשי רעיון נחמד לשירשור-על מה השירים של מייקל מדברים...
למשל השיר BAD נכתב ע"י מייקל בעקבות כתבה שקרא בעיתון על נער שגדל בשכונת מצוקה והלך ללמוד מחוץ לשכונה בשביל לצאת מהמצוקה ולא להיות חלק ממנה, פעם אחת חזר לבקר בשכונה והוא נרצח ע"י חבריו שהיו בכנופיה כי הם קינאו בו... כמובן שמייקל בקליפ יצר HAPPY END...
או למשל השיר speed demon נכתב ע"י מייקל בעקבות דו"ח שקיבל משוטר כי מייקל מיהר לאולפן ההקלטות ונסע ממש מהר... ואיחר לאולפן. אז הוא פשוט כתב שיר על זה.
או למשל scared of the moon שנכתב אחרי שברוק שילדס סיפרה לו שאחותה למחצה מפחדת מהירח...
תזרמו, יכול להיות ממש נחמד...

אם כבר העלת את העניין השירים..

בשיר They don't care about us מייקל ג'קסון ניסה להביע מחאה, אך שילב בו אזכורים אנטישמים - jew me. אני זוכר שבתור מעריץ מושבע של מייקל, די צרם לי לגלות את זה. אם למישהו יש עוד ידע בנושא אשמח לשמוע. אם אני זוכר נכון שינו את המילים אח"כ, לא?

m195809ppb19

New member
הנה מידע מתוך האתר האיש שלא הכרתם:

אני מודה לכם מקרב לב על כך שאתם מקדישים זמן וסובלנות כדי להקשיב לי ולדון בהאשמות שהועלו נגדי כאילו אני מעודד אפליה ואנטישמיות.
רק הרעיון שמילות השירים שלי עלולות להעליב ולפגוע ברגשותיו של מישהו מכאיב לי מאד.
היו חילוקי דעות רבים בנוגע לשיר שלי `They Don`t Care About Us` (`לא אכפת להם מאיתנו`). הכוונה המקורית שלי היתה שהשיר יהיה שיר מחאה נגד גזענות, אנטישמיות וסטריאוטיפים. לרוע המזל, בחירת המילים שלי פגעה, בלי כוונה, דווקא באנשים איתם רציתי להזדהות. רציתי רק שתדעו עד כמה אני מאמין בסובלנות, שלום ואהבה ושאני מתנצל בפני מי שעשוי היה להיפגע.
אני מתכוון להכליל את הפסקה הקודמת בכל האלבומים שעדיין לא נשלחו לחנויות, כך שאף אחד שמקשיב למוסיקה שלי לא יוכל להבין את כוונתי בצורה מוטעית.
אני אסיר תודה למכון "שמעון ויזינטל" על תמיכתו הרבה.

m195809ppb19

New member
המשך...

וד אמר ג`קסון בראיון מ 1995 בתכנית "Prime Time Live" שחבריו הטובים הם יהודים והוא עצמו גדל בקהילה יהודית. ואף הסביר את הכוונה שלו לבחירת המילים בשיר.

ג`קסון השתמש בביטויים אשר מייחסים אנטישמיים ליהודים כפי שהשתמש בביטויים קשים בכל השיר כהזדהות עם הסבל וקריאות הגנאי כלפי היהודים.
טיפשי להסביר שג`קסון איננו אנטישמי ושהשורות בשיר לא מרמזות על אנטישמיות. הקונספט של השיר הוא להיפך הגמור. ויבינו את זה כראוי ברי הדעת.

GM1988

Well-known member
אין משהו פוגע שבעיניי מייקל ניסה להשתמש

בו במילים האלה. ההפך, הוא הוציא את שם הגנאי ששימש כלפי יהודים ופשוט התבטא ככה בשיר, כאות למחאה, כאות להזדהות. אפשר להבין את המסר הזה ככה רק מהאזנה לנימה הכועסת שמייקל זועק בכל מילה במהלך השיר.

שמחתי מאוד

לקרוא את כל המידע שהוספתם! הסיר לי כל טיפת ספק שהייתה לי בנוגע לכוונות שלו. תמיד הוא היה אדם רגיש מאוד...
תודה!

למעלה