על מה כותבים היום? ואתמול?

wranger

New member
על מה כותבים היום? ואתמול?

מה, אף פעם לא קרה שום דבר מעניין ב-16,17 ביולי, בשום שנה שהיא, אי פעם, בשום מקום בעולם?

suki da yo

New member
על מה כותבים היום- לא המצאתי פה כלום...

1762 - קתרינה השנייה הופכת לצארינה של האימפריה הרוסית לאחר שפטר השלישי נרצח בהוראתה 1815 - מלחמות נפוליאון: בצרפת נכנע נפוליאון בונפרטה לבריטים ברושפורט 1936 - מרד של הצבא הספרדי במרוקו פותח את מלחמת האזרחים הספרדית 1945 - נפתחת ועידת פוטסדאם בהשתתפות מנהיגי בעלות הברית 1948 - מדינת ישראל מכריזה על ירושלים המערבית כחלק משטחה 1962 - ניסויים גרעיניים: ניסוי Small Boy האחרון (Little Feller I) הופך לפיצוץ הגרעיני האטמוספרי האחרון באתר הניסוים בנוואדה 1979 - ממשלת ישראל מקיימת את הישיבה שנודעת בשם ליל הברווזים 1996 - מול חוף לונג איילנד ניו יורק מתפוצת טיסת TWA 800 בדרכה לפריז. 230 הנוסעים ואנשי הצוות נספים נולדו 1889 - ארל סטנלי גרדנר, סופר ומשפטן אמריקאי (נפטר ב-1970) 1899 - ג'יימס קגני, שחקן קולנוע אמריקני (נפטר ב-1986) 1906 - יצחק בן אהרון אחד ממנהיגי תנועת הפועלים בישראל, שר וח"כ לשעבר (נפטר ב-2006) 1921 - חנה סנש, צנחנית בזמן מלחמת העולם השנייה וכותבת השיר "הליכה לקיסריה" ("אלי, אלי...") (הוצאה להורג 1944) 1934 - דונלד סאתרלנד, שחקן קולנוע 1940 - פייסל חוסייני, פוליטיקאי פלסטיני (נפטר ב-2001) 1947 - קמילה דוכסית קורנוול, אשתו של הנסיך צ'ארלס 1952 - דייוויד הסלהוף, שחקן וזמר 1954 - אנגלה מרקל, פוליטיקאית גרמניה [עריכה] נפטרו 924 - אדוארד הזקן, מלך אנגליה (נולד ב-871) 1912 - אנרי פואנקרה, מתמטיקאי צרפתי (נולד ב-1854) 1918 - הצאר ניקולאי השני ובני משפחתו מוצאים להורג (נולד ב-1868) 1959 - בילי הולידיי, זמרת (נולדה ב-1915) 2001 - יחיאל די-נור (ק. צטניק), סופר השואה (נולד ב-1909) [עריכה] חגים ואירועים החלים ביום זה עיראק - יום מהפכת הבעת' פורטו ריקו - יום הולדתו של לואיס מוניוז ריברה דרום קוריאה - יום החוקה פקולטות למתמטיקה מסוימות - יום החזיר הצהוב אני לא יודעת מה זה יום החזיר הצהוב, אבל אני אברר, ואודיע לכם, כי זה בטוח יהיה משהו מטופש להפליא

suki da yo

New member
הנה מה שמצאתי..

על יום החזיר הצהוב שמעתם? יום החזיר הצהוב (17 ביולי) הוא יום חג מתמטי שנחגג במספר קמפוסים של אוניברסיטאות אמריקאיות ומקומות אחרים מאז שנות ה-60, כחלק מהמאמצים להפוך את המתמטיקה לכייפית. בסדנאות הקיץ במתמטיקה בהמפשייר קולג' נאמר שכל החזירים הצהובים באוסף של דייוויד סי. קלי "קמים ורוקדים ג'יג". בשנים טובות, ניתן למצוא קהל גדול רוקד ג'יג בשדות ובגבעות של אמהרסט שבמסצ'וסטס. כמו גם שרים שירי יום החזיר הצהוב מסורתיים. פריזבי אולטימטיבי הוא הספורט הרשמי של יום החזיר הצהוב. חברים נוהגים להחליף מתנות המכילות חזירים צהובים וחידות ותעלולים מתמטיים הסובבים סביב המספר 17. אוניברסיטת פרינסטון: סטודנטים חוגגים את יום החזיר הצהוב באוניברסיטה זו כבר כמה עשורים. על פי השמועה, החגיגות החלו על ידי דייוויד סי. קלי ומייקל ספיבק במהלך לימודי התואר השני. ספיבק, שהוא היום סופר מפורסם, שותל בכל אחד מספריו אזכורים חבויים לחזירים צהובים. אוניברסיטת שיקגו: ישנו דיווח אחד לפחות על אדם שחגג את יום החזיר הצהוב בשנות השבעים. חהP: שיקגו מעפנים יום פאי יותר מצחיק. יום קירוב פאי אפילו יותר מצחיק, והוא רק בעוד כמה ימים... היכונו היכונו לחגיגות יום קירוב פאי הממשמשות ובאות..

wranger

New member
את יום הפאי אני דווקא מכיר. 14/3, בגלל 3.14

מה זה יום קירוב פאי? ומה הקשר בין חזיר צהוב למספר 17? האם מותר למכור חזירים צהובים בנתניה?

suki da yo

New member
אז ככה

אין שום קשר בין חזיר צהוב ל-17 עד כמה שגוגל הצליחו להגיד לי... יום קירוב הפאי זה ה-22.7, כי פאי זה גם 22/7, ועושים ביום הזה דברים גרועים כמו תחרויות של מי זוכר בעל פה יותר ספרות של פאי (80,000 הוא שיא גינס, אם הנתונים שלי מדוייקים...) ואתה מוזמן למכור חזירים צהובים, אבל אני לא מוכנה להתחייב מה יעשה אלי ישי אם הוא ישמע על זה

wranger

New member
אה, 22/7, הייתי צריך לעלות על זה לבד.

טוב, רק שמישהו יזכור לציין את זה ב"על מה כותבים היום" הרלוונטי. (אלי ישי יזרוק עלי קנס! קנס גדול ומפחיד!)

למעלה