על מה כותבים היום?

suki da yo

New member
על מה כותבים היום? ../images/Emo124.gif../images/Emo174.gif

אתם צמים את צום י' עשרה בטבת, וממש חייבים להסיח את דעתכם מהבטן המקרקרת? הנה כמה נושאים אפשריים לכתיבה: צום י' בטבת לזכר תחילת המצור על ירושלים בימי בית ראשון. 1848- נפטרה אמילי ברונטה, סופרת אנגליה 1852- נולד אלברט אברהם מיכלסון, מודד מהירות האור והאמריקני הראשון שזכה בפרס נובל 1906- ליאוניד ברז'נייב, שליט ברית המועצות ולכן חובב ודקה, צחוקים, ושליחת מתנגדים לסיביר. 1915- נולדה אדית פיאף, זמרת צרפתיה 1919- האניה הראשון המשויכת לעליה השלישית מגיעה לחופי הארץ. (אתם יודעים שלפני העליה הראשונה היתה עליה מתימן? כן, כן, האשכנזים האלה שמו את התימנים בעליה 0.
1936- נולד אברהם ב. יהושע, סופר ישראלי
לחלוטין. תקראו את מסע אל תום האלף. 1953- מרגלית צנעני, זמרת ישראלית שתמיד תשמח להגיד לכם במילים מצועצעות של 'טיליגנטית "לך חפש מי 'נענע אותך יא מלעון" 1963- זנזיבר זוכה בעצמאות מהממלכה המאוחדת והופכת למונרכיה חוקתית תחת הסולטן, ומאות אלפי גולשי תפוז עתידיים נושמים לרווחה. 1972- אפולו 17, החללית המאוישת האחרונה שנחתה על הירח, שבה לכדור הארץ. לכל מי שחושב שהנחיתה על הירח היתה מפוברקת: 1972- פורסמו הצילומים המזוייפים שמעמידים פנים שחללית שהיתה על הירח (שבכלל עשוי גבינה), חזרה לכדור הארץ 1973- בדיחה של ג'וני קארסון בטונייט שואו לגבי מחסור בנייר טואלט הופכת לנבואה המגשימה את עצמה כאשר מיליוני אנשים נבהלים מהאפשרות, ממהרים לקנות מלאי וגורמים בכך למחסור. ואני אומרת: אם לא מגיע למין האנושי להיכחד בגלל זה, מישהו שם במנהלות האבולוציה כנראה לא עושה את העבודה שלו. 1982- תאונת דרכים במעלה אפרים שבה אוטובוס מטיילים מבית הספר אמירים בהרצליה הידרדר לתהום. חמש תלמידות קיפחו את חייהן. 1995- נפתח משפטו של יגאל עמיר, רוצח ראש הממשלה יצחק רבין. בלי בדיחות. שירקב בכלא לעולמי עולמים. 1997- בכורה בארצות הברית לסרט "טיטניק", הסרט הכי דביק, מתקתק ומבחיל אי פעם. בקיצור: מבחיק (פרס למי שיודע מאיזה ספר גנבתי את המילה הזו!) 1998- הסנאט מקבל דרישה להדחת ביל קלינטון בשל פרשת מוניקה לוינסקי. אח, אח, אצלנו זה לא היה קורה. 2007- המרצים עדיין שובתים, רופא מתל מונד חשוד בממכר גימלים לחיילים (איפה היית לפני שנה וחצי?), אחותה בת ה-16 של בריטני בהריון, ובעצם, שום דבר לא חדש.

suki da yo

New member
ברור..

אני בוחרת את אלה שנראים לי מהותיים להיסטוריה של העולם, אלה שמעניינים אותי אישית ואלה שיש לי מה להגיד לגביהם. בכמה אלפי שנות היסטוריה מתועדת יש יותר התרחשויות משאפשר באמת לתקצר, אבל אם יש לך איזו תוספת חשובה אתה מוזמן להוסיף, כמובן.

למעלה