על מה כותבים היום?

suki da yo

New member
על מה כותבים היום? ../images/Emo124.gif ../images/Emo54.gif

סופשבוע הגיע, ואין לכם מה לעשות? חורף וקר, ופשוט לא בא לצאת מהבית? מחפשים נושא לרשומה, כך שיהיה לכם תירוץ לא לקום ממול המחשב? הנה כמה דברים שקשורים לסוף השבוע הבא עלינו מאוד מאוד לטובה
21.12 היום הקצר ביותר השנה (הלילה הארוך ביותר) 1375- נפטר ג'ובאני בוקאצ'יו, סופר איטלקי הנודע בעיקר בשל ספרו הדקאמרון 1860- הנרייטה סולד, מחנכת, סופרת ופעילה ציונית 1907- נפטרה קלרה היטלר, אמא של. 1913- מתפרסם התשבץ הראשון וגוזר את גורל כולנו לסודוקו כ-70 שנים אחר כך. 1037- יצא לאקרנים הסרט שלגיה ושבעת הגמדים- סרט האנימציה הראשון באורך מלא. 1937- נולדה ג'יין פונדה- שחקנית קולנוע אמריקאית 1940- נולד פרנק זאפה, זמר אמריקאי 1940- נפטר פ. סקוט פיצג'רלד, סופר אמריקאי 1948- נולד סמואל ל. ג'קסון, שחקן קולנוע אמריקאי 1968- אפולו 8 משוגרת לירח (או, אם אתם בקטע של קונספירציות, הממשל האמריקאי האפל משחרר תמונות המדמות המראת חללית אל מחוץ לכדור הארץ as if!) 1973- נפתחה בז'נבה ועידת שלום בהשתתפות ישראל, מצרים וירדן, ובעקבותיה נחתמו הסכמי הפרדת כוחות בין ישראל למצרים ובין ישראל לסוריה 22.12 1880- נולדה מרי אן אוונס, סופרת בריטית הידועה בשם העט שלה ג'ורג' אליוט 1894- נפתח משפט דרייפוס 1917- פינלנד זוכה להכרה כמדינה, מזל טוב פינלנד! 1946- נולד מנחם פרי, שדרן רדיו ישראלי 1949- נולדו רובין ומוריס גיב, חברי להקת בי ג'יז 1989- נפטר סמואל בקט, מחזאי, חתן פרס נובל לספרות לשנת 1969 1898- שער בנרדנבורג בברלין נפתח לראשון מזה מכעט 30 שנים, ומסיים את ההפרדה בין מזרח ומערב ברלין. 2001- החתול המשובט הראשון נולד, hello kitty! 2004- היום שבו הייתי אמור להינשא לאהבת חיי (תקשיבו, זה כתוב בויקיפדיה, ואנשים לא מחקו את זה. אין לי לב להתעלם מכזו זעקה אנושית עגומה..
)

goldy

New member
בנוגע לשילגיה ושער בנרדנבורג

אני מניח שהיתכוונת ל1937 ו1998 בהתאמה. מה בנוגע להולדתם של שחקני קולנוע אירופים ומיזרח אסייתים?

suki da yo

New member
ובכן...

אני שמה פה את המוות והלידה של אנשים שהשם שלהם מוכר לי, בעיקר, כי זה המדד היחיד שיש לי למה הם באמת חשובים, אבל אם יש לך מה להוסיף- בבקשה, ובשמחה..

למעלה