על מה כותבים היום

Bezalel P

New member
על מה כותבים היום../images/Emo35.gif

רוצים לכתוב רשומה חדשה אבל אין לכם רעיונות? הנה כמה נושאים רלוונטיים להיום: היום, 21 באוקטובר - 1994, צפון קוריאה חותמת על הסכם מול ארה"ב ומתחייבת להפסיק את תוכנית הנשק הגרעיני שלה ולהסכים לפיקוח. 1983, נולדה הכוכבת נינט טייב. 1967, המשחתת אח"י אילת טובעת לאחר שנורו עליה טילים מצריים. 1959, מוזאון הגוגנהיים בניו יורק נפתח לציבור. 1949, נולד ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו. 1945, צרפת מעניקה זכות הצבעה לנשים. 1929, נולדה הסופרת אורסולה קרובר לה-גווין. 1917, נולד נגו הג'אז דיזי גילספי. 1879, תומס אדיסון ממציא את נורת הליבון. 1846, נולד הסופר אדמונדו דה אמיצ'יס. 1833, נולד הממציא אלפרד נובל.

suki da yo

New member
תגידו שלא היה ברור שאני אגיד

אורסולה ק' לה גוין!
דה אמיצ'יס, אגב, למי שלא יודע, הוא האחראי לתסביך ה"מרקו! אמא!" של כל מי שהיה לו ערוץ 6 בגילאים הנכונים...

suki da yo

New member
כן, גם זה...

לא יודעת, מבחינתי ערוץ 1 זה המומינים, מוש השור, שאלתיאל קוואק והחבובוטף....
(אני בנאדם רע. כבר 3 חודשים שיש לי את כל העונה הראשונה של החתולים הסמוראים, ואני לא רואה אותה....)

הלב ודה אמיצ'ס

עם כל הכבוד למרקו, הילד הארגנטינאי בעל הפנים היפניות (האנימטורים, כנראה...), הקשר של דה אמיצ'ס לסדרה קצת רופף. הסופר של ספר לילדים קצת יותר גדולים בשם "הלב". פעם קראו לזה ספר קלאסי. הספר ההוא מתחלק לשנים עשר חודשים, הוא בנוי כיומן של ילד (גם האבא כותב לו אפיושהו), ובכל חודש גם יש סיפור שמספר מחנך הכיתה. הסיפור של מרקו מופיע שם בקצרה, ומה שעשו ממנו בסדרה זו אופר(ט)ה אחרת. מה שכן, היום רואים בהלב המקורי ספר קצת פטריוטי (איטלקי) מדי, שלא לומר לאומני.

suki da yo

New member
אכן אנימטור יפני

אחד מהשותפים לעשיה הוא הבמאי הייאו מיאזאקי, הגאון שעשה את הטירה הנעה, המסע המופלא ועוד כמה אחרים.

Shira Esther

New member
הוא באמת די לאומני

אבל זה לא הפריע לי. מותר לאנשים להיות גאים באומה שלהם.

למעלה