על מה לעזאזל מדבר השיר 2+2=5?

Latisia

New member
על מה לעזאזל מדבר השיר 2+2=5?

מה הקשר בין השם לרעיון של השיר.... שיר כול כך מוזר אבל הוא מעולה. רק בזמן האחרון התחלתי להתחבר יותר לאלבום hail to the thief. הייתי תקועה יותר מידי זמן על the bends ו- ok computer....

Revol21

New member
אני לא בטוח על מה הוא מדבר

אבל חשוב לציין שהוא טיפה מזכיר טקסטואלית את paranoid android ג€במובן שבשניהם הוא מדבר על פנטזיה להעניש את אלה שלא שמו לב אליו(you can scream and you can shout but its too late now cause you have not been saying attention ב2+2=5 וג€...When i am king you will be first against the wall...why dont you remember my name...off with his head..,ג€) כדאי לך להסתכל בfakeplastictrees.com אולי שם תמצאי משהו. ואם כבר מדברים על טקסטים מוזרים, אז מה עם wolf at the door וidioteque העצומים? גיא.

Revol21

New member
אם כבר מדברים על טקסטים אדירים

אז יצא לך אולי להקשיב ל time for heroes ג€ וג€ tell the king של הליברטינס? או the holy bible של המניקס?

Revol21

New member
ועוד אחד אחרון...

עוד טקסט אדיר בHAIL TO THE THEIF זה הטקסט של myxomatosis(my thoughts are misguided and a little naive i twitch and salivate like with myxomatosis. You should put me in a home or you should put me down....,ג€) ג€ג€זהו. גיא.

kittycatbone

New member
השיר בעצם מדבר

על איך שהמוסכמות של החיים מוחלטות ע"י החברה. כלומר.. בעוד שהחברה אומרת 2+2=4 אז אצלך, בהבנה והמחשבה האישית שלך 2+2 הוא בשבילך 5. אם תחשבי על זה בצורה הזאת ותקראי את המילים, תתחילי להבין בעצם את המשמעות של איך שבעצם החברה מדחיקה אותך אחורה. "all hail to the thief" but i'm not את השורה הזאת, אני מפרשת בשתי צורות- 1. אתה בא ומתנגד לכל המחשבות של החברה. החברה אומרת שגנב זה דבר רע. לגנוב זה פשע. מאסר. משטרה. והנה אתה אומר משפט "האח לגנב!". אתה מנסה להביא תגובה של זעם של החברה אלייך. וכמו שעקרונית 2+2 לא שווה ל5, אז להיות גנב אני מניחה זה לא דבר טוב. 2. אחרי המשפט הזה, הוא אומר "אבל אני לא", שזה די מנגד בעצם את מה שאמרתי למעלה. אם הוא זה שאמר את זה, אז למה פתאום הוא מדבר בגוף ראשון? כלומר... אולי זה בעצם ה"חברה" שאומרת את זה עליו. מדביקה עליו תוית. והוא מנסה להתנגד, ללכת נגד הזרם.... עקרונית, אני לא בדיוק יודעת מה המשמעויות של כל השיר וכאלה. ניסיתי לפרש את זה כמו שאני מבינה את זה, וזוכרת שקצת פירשו פה בפורום ממה שיצא לי לקרוא.. אני אשמח שעוד אנשים יסבירו מה לדעתם (או לדעת ת'ום) השיר אומר

kittycatbone

New member
**בלעכס**

לא יודעת איך לתרגם את המשפט hail to the thief
אולי זה יותר נכון "הידד לגנב"?

vegetable man

New member
יפה רשמת

אני לא יודע איך צריך לתרגם אותו. אני לא יודע אם צריך. עקרונית אני מתרגם עבור אלה שקשה להם עם האנגלית, אבל לא כדאי לנסות לחפש פירוש מדויק. אבל hail to the Chief הוא ההמנון הרשמי לנשיאי ארה"ב, שמנוגן בטקסים רשמיים. יש להניח שת'ום שינה ל-thief, כדי ללעוג לג'ורג' בוש, שזכה בבחירות שנויות במחלוקת, כאשר טענו שהיו קולות לא חוקיים, ובכל מקרה היו לו פחות קולות מאשר לאל גור (דבר שלא מפריע לזכות בבחירות לעיתים בארה"ב).

kittycatbone

New member
פשש את זה לא ידעתי../images/Emo2.gif

בהחלט נותן נקודת מבט חדשה על המשפט

Latisia

New member
וואלה כתבת יפה...

באמת הארת את עיניי... אוקי אז הוא בעצם מדבר על כך שאם אתה רואה את העולם שונה ממה שהחברה רואה את העולם היא בעצם דוחקת אותך לצד.... (=

למה לעזאזל?

שם השיר לקוח מתוך הספר "1984" מאת ג'ורג' אורוול. ספר מומלץ ביותר. השיר מדבר על מציאות בה החברה מכתיבה את חוקי ההגיון ולא להפך. בספר, הגיבור נאבק עם העובדה, שהממשלה מכתיבה לו את החיים - למשל ששתיים ועוד שתיים שווה חמש. Are you such a dreamer? To put the world to rights? I'll stay home forever Where two & two always makes up five העולם מתחרפן בצורה כזו שת'ום מרים ידיים ומעדיף להשאר בבית ולא לבדוק את העובדות. It's the devil's way now There is no way out You can scream & you can shout It is too late now Because You have not been paying attention לא שמנו לב וגנבו לנו את המציאות... מצרפת קישור על הספר, אחרי שקוראים אותו, הרבה מאוד דברים מקבלים משמעות נוספת (ובמיוחד שירים של רדיוהד). (אשמח לדבר קצת על מה שרדיוהד לקחו מהספר, ועל הספר בכלל)

Revol21

New member
הי בנאדם

תשמע ממש הארת את עיני. אני לא אומר את זה בציניות. היתה לי השקפה שונה לגמרי בקשר לשיר הזה. מגניב שאתה יודע את כל זה. קבל צלש. גיא.

אין בעד מה ../images/Emo140.gif

הצצה קטנה בכרטיסישי היתה חושפת את העובדה המפתיעה שאני היא - "את" ולא "אתה". אבל שיהיה. שמחתי לעזור.

lbsh

New member
חדר 101

פרוש מעניין. לדעתי השיר מקושר ישירות לסצנת החקירה, הזוועתית לקריאה.

למעלה