על מה מבוססת האמונה של X - ודוגמה

amichai58

New member
על מה מבוססת האמונה של X - ודוגמה

אני ממשיך דיון עם masorti שכבר לא מופיע בדף הראשון, ואני מניח שחוץ ממנו אף אחד לא קורה את זה. אז הינה מה שכתבתי לו, בענין מיהו איש אמת מטעם אלוהים, ומי לא. ואשמח לדון על זה גם עם אחרים: " אתה מחפש הסבר אינטלקטואלי ואת זה אין, כי המוח מוגבל, ולכן הרבה אנשים השתכנעו במוחם ללכת אחרי משיחי שקר, אפילו שהם טעו והטעו. ראה למשל רבי עקיבא, שנחשב מסטיקאי גדול, גדול בתורה ועוד כתרים נקשרו לו. אבל טעה בהמון דברים - חשב שבר כוכבא הוא משיח, חשב שצריך למרוד ברומאים... והוא בכלל דמות שלילית שהביאה לחורבן, ומשכה אחריה המון תלמידים עוורים שנפלו יחד איתו. אבל עד היום הוא נחשב גדול, למרות זאת. והדור הצעיר קורא לעצמו "בני עקיבא" - למה ??? כי המוח משכנע להאמין בשטויות. לא משנה מה קורה מאמינים. גם אם קורה דבר אחד, וגם אם היפוכו מאמינים. זו אמונה עיוורת, בעוד שצריך למצוא דרך לאמונה - מוארת. שים לב שאני לא אתאיסט, ולא מדבר נגד אמונה. אך אמונה מוארת, לא עיוורת. איך - לא אענה מעבר לזה. את זה תחפש. האפשרות להגיע להבחנה צריכה להיות מעבר למוח, ולא בתוך מימדים מיסטיים כמו אלה שרבי עקיבא נכנס אליהם, אלא במימדים אחרים. המימדים האלוהיים. והוא עקיבא לא היה שם. הוא אומר שהוא היה, אבל הוא לא. זו דוגמה אחת מני רבות. אני בכוונה לא כותב לך נימוקים, ונראה לי שאתה מחפש נימוקים בחוץ, למשל אצלי, ולא בודק בפנים את אמונותיך. תבדוק למשל את הדוגמה של עקיבא - שאתה בטח מאמין לו - על מה זה מבוסס ? - אני מניח של על חינוך והרגלים להאמין שהוא קדוש - בעוד שאם היית נגיד חבשי או סיני לא היה לך אותם, והיית חושב אחרת. צריך להתנקות ההרגלים האלה ולחפש את האמת. ואת זה לא בטוח שמישהו אחר יכול לעשות במקומך, כי גם לו יש את הבעיות האלה.

masorti

New member
אני לא מחפש שום דבר...

אתה הוא זה ששולח אותי לחפש את האמת. קודם נתת להבין שישו ומוחמד ואחרים הם שליחי אמת. אח"כ טענת פתאום שהגורו מהרישי אינו שליח אמת. (למה??... ככה) ולגבי הבהא-אולא בכלל לא קיבלתי תשובה ברורה. אם אתה רוצה לשכנע מישהו ללכת בדרכך, עליך לתת לו הדרכה. משום מה אינך מסוגל לתת שום קריטריון לפיו אתה קבעת שמוחמד היה שליח אמת ואילו הגורו מהרישי הוא סתם פנטזיונר. העובדה שיש לך אולי "תחושת בטן" חסרת ביסוס שאדם א´ הוא אמיתי והשני אינו אמיתי - לא הופכת את זה לעובדתי. מנין לך שאכן מצאת את האמת? אולי האינטואיציה שלך שגויה? הרי אינך מפעיל שום קריטריון מוגדר להפריד בין אמת לשקר. במקום להטיף לי מוסר, אולי תשאל את עצמך מה מסתתר מאחורי תחושות הבטן שלך לגבי השליחים השונים. אולי אינך מחפש את האמת, אלא את השליח שתורתו תתאים לאורח החיים שאתה רוצה לנהל או את השליח שדרישותיו הן הקלות ביותר? נורא קל להחליט שאם שמירת כשרות היא ניג´וס אז ברור שישו היה שליח אמת. זה הרי פוטר אותי משמירת כשרות. ואם אני אוהב "לתפוס ראש" עם חשיש ולא לעשות כלום כל היום, נורא קל לארגן את הגורו ההודי המתאים לכך או את אמונת הראסטה מג´מייקה. אז אוכל לעשן חשיש בלי להרגיש שזה לא בסדר. הרי שליח אמת אמר שזו הדרך להתעלות.

amichai58

New member
שוב אתה מחפש את האמת אצלי ולא אצלך

שוב אתה מחפש את האמת אצלי ולא אצלך על כן לא אענה. שים לב שבין כה וכה אינך מקבל את תשובתי, ומאמין שיש לי קריטריון לבדוק את האמת. יש לי קריטריון - אך כרגע לא תקבל אותו. והוא לא זה שאתה משאר כפי שמשתקף מתשובתך. ושוב אני מציע לך לבדוק את זה בלי ההרגלים והחינוך - כי זה מקרי מה שיש לך. לו נולדת במקום אחר - היה לך אחר. לא בזה האמת.

masorti

New member
אין לך שום קריטריון.

אתה רק יודע להתחמק ולהסביר לי שבטוח שהאמונה שלי שגויה. הקריטריון היחיד שלך הוא כנראה בחירה בתת-מודע של התיאוריה הדתית שתתאים לאורח החיים שנוח לך. אם היה לך קריטריון אמיתי, לא היית כל כך חושש להציג אותו בפומבי ומתחמק מכך בעקשנות.

masorti

New member
שוב אתה לא עונה על השאלה.

אולי תודה בפשטות שאין לך שום קריטריון לזיהוי שליח אמת, ופשוט בחרת בשליח שתורתו מסדרת לך חיי כיף. יש הרבה מאוד אנשים שנהנים להתחמק ממחויבויות בחיים ומעדיפים חיי בטלה ושאנטי וסוטול. אז הם נאחזים בקרנות המזבח של תורות מזרחיות ומכריזים שהם "רוחניים".

masorti

New member
נ.ב. למה שלא תספר לנו במי בחרת

כשליח האמת האולטימטיבי שלפי תורתו תחיה? יכול להיות שבעצם מדובר בטומי לפיד, ושכל הדיון נועד כדי להכניס בליבי ספקות באמונתי ולהפכני לאתיאיסט?

amichai58

New member
התשובה היא

שתחפש בכנות את התשובה אצלך בפנים ברוח הטהורה, זו שהיא טהורה מאלוהים, ולא הכיסויים שרחשת מעולם המבוגרים ועולם המסורת שמסביבך

אלי ו.

New member
מה השאלה?!

הצלחת לבלבל אותי. אם זה דיון אישי עם מסורתי, למה אתה בוחר לשתף את כולנו? אם יש שאלה שקשורה לנושא הפורום, שאל אותה.

למעלה