גם אני לא ממליצה על ציטרומגורוקול ואפסום ביחד
ההמלצה שלי היא - או למצוא מישהי באיזורך, שהיא קוסמטיקאית בסיסית, עם ידע ורצון ליצור מוצר נקי מכימיקלים ופטרוכימיקלים ושהיא תעשה לך מרכיב שומני, כמו שמן נשא או שיאה, יחד עם מקשר ליפופילי "בריא", שיקשור את השמן למי המלח, ואז הוא פשוט לא יהפוך לשני חלקי חומר נפרדים- של שמן ושל מים, או לעשות זאת לבד בבית. הציטרומגרוקול, או איך שכותבים אותו, מכיל מרכיבים מאד לא מוצלחים. יש היום הרבה יותר קרמים "טבעיים" בעדן ומקומות נוספים שאפשר להיעזר בהם, ללא פטרוכימיקלים וזבלים. לעשות בבית - גם בלנדר לא יעזור כי שמן ומים נפרדים, גם אחרי שערבבו אותם. אז פשוט שמים שכבה דקה של שמן מעל, כף שתיים. אני משתמשת בשמן אובליפיחה,כב זמן רב. אפשר לנסות עם קרם אובליפיחה. יש הרבה כיום בשוק, יחסית מוצלחים. גם קרמים של עמרי הגליל ודומים, הם אפשרות. כל מה שכתוב עליו מתיל פראבן, פרופיל פראבן ו\או DMDM - לא להשתמש בו. בשבוע שעבר בדקתי הרבה מוצרים בחנויות טבע, ויש גם מוצרים נקיים. וחשוב לזכור - אפסום הוא מלח ועל עור רגיש הוא יוצר תגובה של עקצוץ וגירוד. אבל על עור מגורה או "פורח" הוא שורף נוראות. לכן - להיזהר !! וצירפתי קובץ שהכנתי פעם לורד...
על PST כמובן.