על מה עיוורים חולמים?

Panther

New member
על מה עיוורים חולמים?

מעניין על מה עיוורים חולמים. אם הם רואים מראות ויזואלים, או רק דברים בחושים האחרים. מישהו כאן מכיר מישהו עיוור כדי לשאול אותו?

ShineOn...

New member
הממ...

אני מניחה שאנשים שהתעוורו שמהלך חייהם כבוגרים ,חולמים כמו אנשים עם ראייה. מזכרון, בטח... אבל אנשים שעיוורים מלידה... באמת מעניין. SHINE!

Variety

New member
מעניין מה קורה כש....

מעניין מה קורה כשהם מנסים לעשות חוויה חוץ גופנית. אם חוויה חוץ גופנית היא מאורע אמיתי ובאמת מוציאים את הנשמה מהגוף או את המודעות או מה שזה לא יהיה, אם הם יראו. או שזה באמת סתם חלום. חלום שאנחנו חולמים שיוצאים מהגוף ובאמת הם לא יראו כלום. אם זה נכון, אז העוורים יוכלו לראות בשינה! Variety-

IC4

New member
עוורים לא קראו את האתר

שמסביר איך לחוות חוויות חוץ גופניות או חלומות צלולים ככה שמה שהם לא יודעים לא מזיק להם אני לעומתם רוצה כבר לחצלול! ולא מצליח (חייב להיות ביטוי נוח שאומר לחלום חלום צלול)

Variety

New member
ביטוי ל ``לחלום חלום צלול`` :)

הנה כמה רעיונות לביטויים לחלום חלום צלול: לחצלול לח``צ לחמצלל לחלמצלל :) Variety-

IC4

New member
לחצלול !

נשמע כמו לצלול אבל זה טוב לח``צ? יותר מדי .. לא מרגיע :) לחלמצלל יותר מדי מטופש :)))

תאמין לי, זה חלום

או לפחות כשכופים את היציאה מחוץ לגוף. אני הצלחתי, וזה בהחלט חלום.

Panther

New member
נכון!!!

אפשר ככה להוכיח (או להפריך) את זה שחוויה חוץ גופית היא יותר מחלום צלול! אם עיוור שלא ראה כלום אף פעם יתאר דברים שהוא ראה בזמן חוויה חוץ גופית, יהיה אפשר להוכיח שזה אמיתי.

יש כל מיני סוגים של ראיה!

מי שמעולם לא ראה בעיניו הפיסיות (קרי, רשתיות העין שלו לא העבירו שום מידע אל מרכז יצירת התמונה במוח), לא אמור להיות מסוגל ליצור תמונה ``רגילה`` במוחו. אני חושב שהנקודה המרכזית להבנה בהקשר לשאלה זו הינה שגם מה שאנחנו עושים ברגע זה הינו חלום, המסונכרן, אמנם, עם חלומם של חולמים רבים אחרים (ולכן אנו מכנים אותו ``מציאות`` או ``המודעות הראשונה`` או ``החלום המשותף``). אז אם מישהו לא ראה מעולם בשום חלום שהוא, הוא ימשיך לא לראות בשום חלום שהוא, אלא אם כן הוא ימציא את הראיה הזאת בכוחות עצמו! וזה לא רק דבר נדיר מאוד, אלא גם בזבזני ולא כל כך מתקבל על הדעת. באותו מאמץ סביר להניח שתתפתח, פשוט, ראיה כוללת יותר ולא תלת-מימדית ``מקובלת``.

מהלימודים שלי.

אני מדריך קונג-פו (התפתחות אישית) במקצועי ובהכשרתי. חלק מהאימונים שלי היו בנושא המרתק המכונה ``תפישה``. נושא זה נחלק לכל מיני נושאים, כאשר החלק המשמעותי ביותר באמנות התפישה, באופן בו אני למדתי אותה, הינו ``אמנות החלימה``. אמנות החלימה הינה האמנות של יצירת תפישה רציפה (קוהרנטית) ובעלת משמעות. כולנו מומחים במידה מסויימת באמנות זו, על-ידי כך שאנחנו מתאמנים שנים על גבי שנים. אפילו כדי לתקשר ולקרוא את הטקסטים האלה, כפי שאנחנו עושים בפורום זה, היינו צריכים שנים רבות של למידה ותרגול. הסוד הוא ביכולת שלנו להשליט סדר בתוהו ובוהו של היקום, באמצעות קיבוע החלום שאותו אנחנו חולמים והישארות בתוכו. החלום הנוכחי הינו חלום מסונכרנן, שכולנו למדנו לחלום ביחד. גם את וגם אני היינו זקוקים לכמה וכמה שנים עד שהצלחנו לחלום אותו. בשנה הראשונה לחיינו, למשל, עדיין לא היינו מסונכרנים עמו כלל וכלל. בלילה, כשאנחנו עוברים לצורות תפישה אחרות, או ליתר דיוק - חדלים מלהפעיל את צורת התפישה שאותה למדנו להפעיל - אנחנו בוראים מאותה מציאות ממש רציפויות קצרות-מועד מסוגים אחרים. רעיעותן של רציפויות אלה עושה אותן ל``חלום``, בניגוד למצב ה``ערות``. גם העדר הסנכרון של חולמים אחרים מפחית מחשיבותן עבורנו, אני חושב. ובנוגע לשמי, ShineOn, ובכן, זה שמי (בתעודת הזהות,בהן צדקי). שמי הפרטי הוא בן. שם המשפחה שלי הינו ``טל-שחר``. ועכשיו כשאני חושב על זה, משמעות השמות שלנו, שלך ושלי, היא די דומה, לא? באהבה, בן

Panther

New member
אבל

כל זה מסתמך על הדעה שכרגע אנחנו ב``חלום מסונכרן`` וזה לדעתי לא נכון. זה לא חלום. זה שהעין הפיזית של מישהו פגומה, לא אומר שהעין האסטראלית שלו פגומה.

מדוע?

חלילה מהיות העין האסטראלית פגומה! הראיה נוצרת במרכז הראיה במוח. עין או לא עין, ניתן ליצור אותה שם (את הראיה במרכז המוח), בתנאי שמרכז זה גמיש מספיק ומוכן לראות. אצל אדם שנולד עיוור, מרכז זה נוטה להיות מנוון ולא כל כך מבין מה רוצים ממנו כאשר פתאום מגיעים אליו אותות (לא משנה מאיפה) העשויים להתפענח לכלל תמונה. אכן, אנחנו צריכים להיות מאושרים על כך שמרכז הראיה שלנו במוח מתפקד נהדר! אבל זה שטויות, תגיד לי משהו יותר מעניין: מדוע אתה סבור שאיננו נמצאים כרגע בחלום מסונכרן? ואולי תוכל לפרט, בנוסף לכך, מה ההבדלים, לדעתך ולשיפוטך, בין מה שקורה עכשיו לבין מה שקורה בחלום? שים לב: הבדלים אלה הם אלה הגורמים לך להגדיר מצב נתון כ``ערות`` או כ``חלום``. באיחולי שמחה ואהבה, בן

Panther

New member
אז אולי

גם תוכיח לי שיש אלוהים? ותגיד לי למה בכלל אתה קם בבוקר? הרי אם לא תחיה, לא תתגעגע לזה. אולי גם תגדיר את המילה ``מציאות``?

אולי מה?

לא הבנתי את דבריך, אבל מתוך מקום של אי-הבנה אני אענה בכל זאת על מה ששאלת אותי, למרות שאני לא בטוח שזה לא שאלות רטוריות. אבל אם זה שאלות רטוריות, לא הבנתי את המסר שמאחוריהן: להוכיח לך שיש אלוהים? אני? להוכיח? לך? שיש אלוהים? איך, למען השם?! גדול עלי ב-100 מידות לפחות. למה אני קם בבוקר? בהן צדקי, יופי של שאלה. אני לא בטוח שאני יודע. אני מניח שזה מעין יצר חיים שמפעם בי. זה כיף לקום בבוקר ונראה לי שבלי לקום בבוקר אני לא אצליח לחיות פה ולנהל איתך את השיחה הזאת. לקום בבוקר זה לקפוץ לתוך עולם מופלא, מלא חיים, גירויים, עוצמה, אור, הנאה והתפתחות. נראה לך שאני הולך לוותר על כל זה?!?!?!? לא כל זמן שזה תלוי בי. וזה בהחלט תלוי בי - זה החלום שלי! אני קובע! להגדיר את המלה ``מציאות``? אני מניח שאפשר להגדירה כ``מה שקיים``, או כ``מה שנתפש בהסכמה על ידי כולם``, או כ``מה שידוע לנו על הקיים``. אני באמת לא יודע איזה מבין ההגדרות היא הטובה ביותר; אבל אני מניח שכולן. באהבה, בן

Panther

New member
מה שהתכוונתי להגיד

הוא שאני לא יכול להסביר למה אני חושב שאנחנו לא בחלום מסונכרן. זה דבר שאי אפשר להסביר ואי אפשר להוכיח, בדיוק כמו שאי אפשר להוכיח שיש אלוהים, קשה מאוד להגדיר מהי מציאות, אי אפשר לענות על השאלה ``למה אתה קם בבוקר?`` כיוון שגם אם לא תחיה אתה לא תתגעגע לזה, לא תרגיש בזה.

Variety

New member
...

היי, אני מסכים שאי אפשר לדעת אם מה שאנחנו חיים בו זה מציאות או חלום. עד שלא ``נתעורר`` מהמציאות הזאת. לא נדע שהיא אולי הייתה חלום אחד מאוד ארוך. אחרי שאתה מתעורר מחלום, אתה יודע שחלמת והגעת למציאות. ואם כל מה שאנחנו רואים כן היה חלום, מי אמר שזה מסונכרן אצל כל האנשים? אולי הם ``סתם דמויות בחלום``? ואני הוא זה שבאמת קיים? או שלא?! :) לדעתי הסרט ``מטריקס`` מראה את זה בצורה יפה (עזבו את כל הקטע של הסוכנים). בקשר לשאלה אם ``אלהים``, אני חושב שאלוהים זו דרך לפצות אותנו על השאלות האלה. למה אנחנו קמים בבוקר? ``כי אלהים ברא...``. אני לא מאמין כל-כך באלהים בצורה הזאתי כי זה נראה לי ``מסנוור`` ואז לא חושבים בצורה הגיונית. אני קם בבוקר כי מעירים אותי :) אחרת אולי הייתי ישן לנצח :) אני לא אומר שאני לא מאמין באיזה משהו שיצר את הכל, או מה שיצר את הזמן או לא יודע מה... אני פשוט לא מאמין באלהים - האיש הידוע :) :) Variety-

למעלה