מה שכתוב, כמחיר, בכלל לא רלוונטי...
היום. בכיץ עשיתי סיורי רכישות עם כמה לקוחות, בעצמי לא המאנתי, שנותנים אפילו 40% הנחות, שלפני שנתיים לא הייה כזה דבר! הייתי אז, אצל אלוני, באיבן גבירול, בתל אביב, בנמל תל-אביב, באזור קניון איילון. מצאתי בתיק עבודה, שעדיין בפועל, הצעת מחיר (!)לא סופית של "נגב" אסלה תלויה דגם אלפא (חרסה) 660 ש"ח כלל מ.ע.מ שהורידו על המקום ב:100 ש"ח , לפני מ"מ. ניאגרה סמויה לקיר גבס + לחצן ניקל מט משי, 1500 ש"ח כלל מ.ע.מ. מאז המחירים לא עלו. אני יודעת, שבסוף הלקוחה קנתה מול קניון איילון, עוד יותר בזול, עם לחצן דו-כמותי. לפני כמה שנים, הפער הייה גדול יותר, כי האנשים לא כל-כך יעדו,ולא הייה ביקוש גדול. היום לא לעשות שרותים תלויים, ממש חבל... במחיר מנועה של הג´קוזי את יכולה לקנות 4 כאלה ! מפני שאני לא התרגלתי למרפסות כביסה גדולות, עם בלאגן גדול, כבר 16 שנה רוצה לקנות את המכונת כביסה הקטנה-ניפלה, ששירת אותי בהונגריה, שילדי היו קטנים, ועוד לא היו תיתולים - כיבסתי כל יום כ:30 היטולים, במכונה אותומטית, 5 ק"ג כביסה, מידותו= != 60X45 ס"מ בגובה 60 ס"מ. עד היום אפשר לקנות בכל איורופה, תוצרת גרמניה, במקור. שאלתי יבואנים, למה לא מבאיים לכאן? - אין רווח מספיק גדול עלהם! כמובן, אומרים, שאין ביקוש, אבל אך יהיה ביקוש, אם אנשים לא מכירים! עוד כמה שנים,מקררים האינטגראלים, שרותים התלוים, מכונות כביסה קטנים, יהיו סטנדרטים, כמו שמיום מתיחסים למונובלוק. לא כאדריכלית, אלא כאישה, שבחיים לא חיתה לי עוזרת (לא סובלת,שזרים מחתתים בדברים שלי)וגידלתי ילדים, עבדתי קשה, כל דבר שברגע, ביום, מקצר את עבודות הבית, שווה. בתכנון הבית, כבר כתבתי, מאוד חשוב, שהסדר יהיה קל, לכל דבר יהיה מקום מסודר, כי אז תרוויחו שעות ביום, לעצמכם! הילדים שלי למדו, ביחד איתי, שלא עושים סדר, הסדר קיים, בכל רגע נתון, בבית, כי זה הכי קל, לאחר, שמתרגלים.כמו, שרוב האנשים במינוס בבנק, ולא רוצים להבין, שלא להשתמש בקו אשראי, חיסחון של 15% לפחות עדיין, שהריבית ירד. זאת אומרת 15% פחות נישאר לחיים, כי מעבר למיסים הלא קטנים, "בכיף" משלמים לבנק 15% "מס אצלנות".OK להיום, בלבלתי לכם את המוח, מספיק. תסלחו לי, זה סימן הזקנה...