על מה צריך להיסתכל כשמחפשים

על מה צריך להיסתכל כשמחפשים

אסלות? סיפרו לי בכל מיני מקומות שצריך לבדוק את העובי של הצינור שיוצא מתחת - אבל נראה לי שזה סטנדרטי בכל האסלות. מה שכן שמתי לב שהיה שונה, שה הקערה עצמה - האם צריך לשחק בול פגיעה (אני מניחה שאתם מבינים למה התכוונתי...) או שהעקומה יותר רחבה. יש למישהו המלצות? כמו כן, מה בעיניין מונובלוק לעומת לא - מונובלוק? מה בכלל ההבדל התפעולי?

שימי :-)

New member
הבדלים

מונובלוק - נראה טוב אך המחיר בהתאם מעט בעיתי כיון שהמים יורדים בלחץ חלש לעומת ניאגרה מוגבהת כעקרון אין הבדל בין האסלות - היציאות הן סטנדרטיות כך שמדובר רק בהבדל של אסטטיות

שימי :-)

New member
נ.ב.

גובה היציאות שונה בין מונובלוק לאסלה רגילה לכן כדאי להשתמש בצינור שרשורי 4 צול בחיבור בין האסלה לאינסטלציה כדי למנוע שינוי אינסטלציה

amonit

New member
בעניין בול פגיעה....

תסתכלי טוב ותראי שיש כאלה שמזמינות את האתגר..... מעבר לעניני האנסטלציה המקצועיים יש את השימוש היומיומי והניקויי,,, שם אפשר לטעות ובגדול, שיקול דעת פשוט יכול לעזור לך להמנע מטעויות שתאלצי לנקות כל חייך.. פשוט קצת שכל ישר ודמיון מודרך....

amonit

New member
המלצה שקיבלתי,

לקנות רק תוצרת חרסה, ורק תוצרת הארץ כי קשה להשיג את חלקי החילוף לניאגרות אחרי כמה שנים,, אני באופן אישי לא יישמתי אבל שווה מחשבה.

לא חשבתי על עיניין חלקי החילוף,

אבל זו נקודה טובה! ראיתי כמה אסלות יפות תוצרת גרמניה, ודווקא האסלות של חרסה לא ממש "עשו לי את זה", יחסית לאסלות כמובן... אבל אם יש בעית חלקי חילוף אז אולי שווה לשקול מחדש..

zzz1

New member
לא בדיוק

אם לא הולכים על מונולוק אז אין צורך בחלקי חילוף.

fireman

New member
של חרסה טובות יותר

בבית יש לי שתי אסלות שונות....אחת של חרסה ואחת של uaal או משהו כזה (בקיצור תוצרת חוץ) בהתחלה היו שתי האסלות תוצרת חוץ, הן נסתמות בגלל הקימור שיש להן בפתח היציאה שהוא צר יותר מאשר באסלות של חרסה....ניסיתי לסתום את האסלה של חרסה ונחלתי כישלון כי היא פשוט לא נסתמת (זרקתי לתוכה 2 גלילי נייר טואלט) השני נסתמה כבר אחרי חצי גליל... למה עכשיו יש לי חרסה ואחת תוצרת חוץ....בקבוק מטהר אויר שנפל מהניאגרה על האסלה שבר אותה....האסלות של חרסה הרבה יותר חזקות ומאסיביות (וגם יקרות יותר) אני חושב שעדיף חרסה ובהחלט לא מונובלוק!!!!!

אני מודה שאני נהנית לקרוא על

הניסויים שלך...מי עוד היה מעלה על דעתו לזרוק גלילי נייר טואלט אל בית השימוש בבחינה של מתי יסתם?? חוץ מזה, למה לא מונובלוק?

fireman

New member
למה לא מונובלוק

קודם כל לדעתי זה לא יפה, זה נותן מראה של שירותים של בית חולים שירותים של רק להסתכל ולא להעיז לשבת... מונובלוק זה להיות כבול לחברה במקרים של בעיות...ויש לא מעט כי רוב המונובלוקים באים עם ניאגרות בעיתיות עם לחצנים שוקעים שנתפסים לעיתים קרובות, מה גם שהניאגרה במונובלוק היא נמוכה מה שמחליש מאוד את לחץ הירידה של המים והאסלות הללו נוטות להיסתם תכופות בגלל בעיית לחץ המים הנמוך אני אישית מעדיף אסלה רגילה עם ניאגרה מוגבההת

בביתי 2 אסלות מונובלוק של ´חרסה´

12 שנים בלי אף סתימה!!! הבעייה העיקרית במונובלוק- עלות תיקון מיכל ההדחה מול מנגנון של מיכל רגיל. מנגנון DAL למיכל הדחה מונובלוקי עשוי לתת שקט לשנים רבות. זהו מנגנון מהטובים והמפורסמים בעולם. מחירו כ-200 ש"ח לא כולל התקנה.

סקיפר1

New member
מה אתם זורקים פנימה? 41 שנים כל

סוגי האסלות ומעולם לא היתה לי סתימה. צריך לעשות סקר על זה.....

סדר מסביב האסלה...

שלוש סוגי אסלה קיים בארץ: 1. "רגיל" - שמיכל הדחת המים בגובה, (פעם היו מעל הראש, בזמן אחרון מתקרב לאסלה),כך, כמות המיים עם כוח הגרביטציה שתף את האסלה. היו, כהמצעה ישראלית, אסלות שהיו מחוברות ישר למים, ועם פתיחת הברז, מים תחת לחץ שתף, באותו זמן ירד הלחץ בכיור, במקלחת... 2."מונובלוק" - מיכל המים יושב על האסלה, כוח הגרביטציה לא עוזר בשתיפה. "אומרים שזה יפה -? " לא רואים את צנרת המים בין האסלה, לבין המיכל מים. בכל אופן, מאחורי שתי האסלות יוצאה צינור ביוב אפור או לבן, בקוטר "4שגברים, לא ממש מתעניינים בו, אבל מישהו פעם ניקה את הג´יפה, שיכול להצתבר שם... לא ירצה לא זה, ולא זה. אז, יש פתרון לבעייה , שדרך אגב, בכל תקן איורופי, של מבני-בריאות חובה!>>>>>> 3. אסלה התלוייה, עם מנגנון הדחת מים נסתרת. מה הפלא? א/ כל צנרת המים, הביוב לא מסתובב לך בחוץ, אלא מאחורי "קיר" מצופה בקראמיקה. האסלה תלויה, (עד 400 ! קילו של מפלצת יכול לשבת על זה, ללא פחד, שנשבר מתחת - תרתי משמה) תיקון של המנגנון - היחיד, שיכול להתקלקל עם הזמן,- דרך פתח הלחצן. הלחצן יכול ליהות קידמי, או עליון, זה עיניין של טעם. מנגנון נסתרת אפשר לתכנן לכל מקום, בצורה, שמצמידים לקיר (לקנות מנגנון לקיר גבס)בלוק או גבס-ירוק, מחברים לרצפת הבטון, ומחפים עם לוחות גבס-ירוק, לפני חיפוי הקראמיקה של החדר. ב/ אגדות השונות נגד: 1.- נופלים... כבר ציאנתי 2.- יקר...האסלה -ככל אסלה(יש חרסה") המנגנון, היום, כ:1200 ש"ח סה"כ בכמה מאות שקלים יותר ממונובלוק 3.- אי אפשר לתקן... צינור מים או ביוב דורש תיקון, כל 50 שנה, את המנגנון אפשר לתקן בקלות דרך הלחצן. ג/ אז מה האמת? - דורש עבודה מדויקת מהאינסטלטור, לכן הם לא אוהבים, אבל התוצאות, גם אסטטית, גם שימושית, טובות מאוד! דרך אגב, כל סוג השרותים, מתחברים לצינור ביוב קותר "4 ,את לא צריכה להתעסק עם זה. אסלה, שמבנה הפנימי שלה, כזאת, שהקאקי יכול לשבת, במקום לרדת ישר מתחת למים, לא טוב, מסיבות מובנות...

האמת, שהאסלות התלויות שאני ראיתי

היו הרבה יותר יקרות מהמונובלוק או הרגילות, ברמה של כמה אלפי שקלים (3500 ש" ו4500 ש"ח, תוצרת גרמניה) אולי אני מסתובבת במקומות הלא נכונים, אבל זה מה שמצאתי... בכל אופן, בחנויות האלה אמרו לי שהסיבה היחידה לקחת את האסלה התלויה היא שזה יותר נוח לנקות מתחת לאסלה, כי אין את ה"רגל" שלה. ובעיקרון, אין יתרון לאסלה כזו. נחמד לשמוע דעה אחרת. היום בערב הפגישה עם האדריכלית....Stay Tuned

מה שכתוב, כמחיר, בכלל לא רלוונטי...

היום. בכיץ עשיתי סיורי רכישות עם כמה לקוחות, בעצמי לא המאנתי, שנותנים אפילו 40% הנחות, שלפני שנתיים לא הייה כזה דבר! הייתי אז, אצל אלוני, באיבן גבירול, בתל אביב, בנמל תל-אביב, באזור קניון איילון. מצאתי בתיק עבודה, שעדיין בפועל, הצעת מחיר (!)לא סופית של "נגב" אסלה תלויה דגם אלפא (חרסה) 660 ש"ח כלל מ.ע.מ שהורידו על המקום ב:100 ש"ח , לפני מ"מ. ניאגרה סמויה לקיר גבס + לחצן ניקל מט משי, 1500 ש"ח כלל מ.ע.מ. מאז המחירים לא עלו. אני יודעת, שבסוף הלקוחה קנתה מול קניון איילון, עוד יותר בזול, עם לחצן דו-כמותי. לפני כמה שנים, הפער הייה גדול יותר, כי האנשים לא כל-כך יעדו,ולא הייה ביקוש גדול. היום לא לעשות שרותים תלויים, ממש חבל... במחיר מנועה של הג´קוזי את יכולה לקנות 4 כאלה ! מפני שאני לא התרגלתי למרפסות כביסה גדולות, עם בלאגן גדול, כבר 16 שנה רוצה לקנות את המכונת כביסה הקטנה-ניפלה, ששירת אותי בהונגריה, שילדי היו קטנים, ועוד לא היו תיתולים - כיבסתי כל יום כ:30 היטולים, במכונה אותומטית, 5 ק"ג כביסה, מידותו= != 60X45 ס"מ בגובה 60 ס"מ. עד היום אפשר לקנות בכל איורופה, תוצרת גרמניה, במקור. שאלתי יבואנים, למה לא מבאיים לכאן? - אין רווח מספיק גדול עלהם! כמובן, אומרים, שאין ביקוש, אבל אך יהיה ביקוש, אם אנשים לא מכירים! עוד כמה שנים,מקררים האינטגראלים, שרותים התלוים, מכונות כביסה קטנים, יהיו סטנדרטים, כמו שמיום מתיחסים למונובלוק. לא כאדריכלית, אלא כאישה, שבחיים לא חיתה לי עוזרת (לא סובלת,שזרים מחתתים בדברים שלי)וגידלתי ילדים, עבדתי קשה, כל דבר שברגע, ביום, מקצר את עבודות הבית, שווה. בתכנון הבית, כבר כתבתי, מאוד חשוב, שהסדר יהיה קל, לכל דבר יהיה מקום מסודר, כי אז תרוויחו שעות ביום, לעצמכם! הילדים שלי למדו, ביחד איתי, שלא עושים סדר, הסדר קיים, בכל רגע נתון, בבית, כי זה הכי קל, לאחר, שמתרגלים.כמו, שרוב האנשים במינוס בבנק, ולא רוצים להבין, שלא להשתמש בקו אשראי, חיסחון של 15% לפחות עדיין, שהריבית ירד. זאת אומרת 15% פחות נישאר לחיים, כי מעבר למיסים הלא קטנים, "בכיף" משלמים לבנק 15% "מס אצלנות".OK להיום, בלבלתי לכם את המוח, מספיק. תסלחו לי, זה סימן הזקנה...

למעלה