על מוות וחיות אחרות.

Tangled_Heart

New member
על מוות וחיות אחרות.

מוות- אחת השאלות הכי נסתרות והכי בלתי פתורות של היקום שמעסיקות מוחות כשלנו :) אז במה אתם מאמינים? חיים אחרי המוות? גלגול נשמות? שום כלום חוץ מחומר המחלחל\נאכל באדמה? גן עדן\גיהנום? או אולי משהו משלכם? רוני, סקרנית.

המממ , זה מעניין

זאת בהחלט שאלה מעניינת, העניין העקרי בה לדעת הוא: > האם באמת כל נסיון החיים שלנו מצתבר בתאי המוח שלנו בלבד או ששאר הגוף הינו שוטף אקטיבי לתהליכי למידה ותהליכי זכרון. האם אנו שחושבים את עצמינו למתקדמים מאוד ביחס לסביבתינו הצלחנו כבר לענות על השאלה, מה יקרה אם נצליח גנתית לגדל שכפול של עצמינו מגיל מסויים , נניח אדם בגיל 30 שעובר בדיקות ומוצא את התאים שעדיין לא התמיינו בגופו(הכוונה יכולים להתפתח לכל סוג של תא). מה יקרה אם ניצור שכפול גנטי מתאים אלו האם יחזרו כל הזכרונות, האם ניתן לעורר את הזכרונות מתוך הרצפים הגנתיים של התאים? או האם כל מה שנקבל יהיה שכפול חסר דעת של הגוף, במקרה כזה אני מציע העברת מח מגוף מזדקן אל הגוף החדש. כן כן אני יודע סתיתי קצת מהנושא אבל הפתיחה של ``חיות אחרות`` כן מאפשרת לי לעשות זאת. סגול

Tangled_Heart

New member
ואוו!

כזו סטיה מהנושא בחיים שלי לא חוויתי..העניין הוא שזה גם לא סטייה...זה פשוט לענות על שאלה שלא שאלו אותך, כלומר, פתחנו דיון על מוות, ואני שואלת....מה הקשר?????? ברשותך סגול, פתח דיון חדש בהודעה חדשה. רוני.

לובש שכפ``צ + קפלד...

בחיי מזמן אף אחד לא תיווח אותי כהה, כאילו מה אמרתי שמוות הוא ענייןש ל גנתיקה ואם נשנה את הגנתיקה אולי נחיה לנצח... ואם הגנתיקה היא זאת שקובעת את מהות המוות אז היכן כאן הסתיה מהנושא , אני בסך הכל מביט עליו מנק` אחרת. רץ לחפור תעלה(עם חיוך כמובן), הממממ אולי אבנה לי כבר וילה מבוצרת ונגמור ענין, סגול

עוד אחת

New member
אני מאמינה בגלגול נשמות.

אני חושבת שיש משהו חוץ מהמוח הפיזי שנמצא ביצורים החיים. הרבה אנשים סיפרו שלפני שהם מתו הם היו אנשים אחרים והסתבר שהאנשים שהם טוענים שהם היו באמת היו קיימים וחיו איפה שהם אומרים. וחוץ מזה הוכח שהמוח הפיזי יכול להשתנות, ואיזו מכונה יכולה לתכנת את עצמה?!!! דהיינו שיש עוד משהו רוחני חוץ מהמוח בתוך הראש שלנו. וכמה אנשים שהיו בתרדמת ידעו בדיוק מה קרה בחדר שלידם מראיה ומשמיעה.

ועל זה אני יכול לומר...

כן ינם גם הרבה אנשים נכים אשר אמרו שהם הרגישו זרמים חשמליים בגפיהם הנכות לפני שהעברים האלה הפסיקו לתפקד, הכוונה איתכן מאוד שכל המראות שראו האנשים שהיו במצב של מוות קליני היו כתוצאה ממוות של תאים שתורגם ע``י המח שמעין זהרה מוזרה , או שאתכן והם סתם חלמו, וכידעו החלומות שלנו משקפים המידע מסויימת את החיים שלנו אז אם כל החיים שלך אומרים לך שבסוף הדרך מצפה לך אור לבן מאוד סביר שזה מה שתחלום בסוף הדרך. עכשיו בקשר לנבוא , אני אישית מאמין (לא באלוהים :)) שלכולנו יש את היכולת המוגבלת לראות את העתיד , ליצור מעין קיפול של זמן וחלל בראשינו, אזי יתכן מאוד שבדקות של מוות קליני היכולת הזאת מוגברת במידע כזאת או אחרת עקב שיחרור אזורים מסויימים במח מהמעסה שהם שרויים בה רוב הזמן ואז החלק של המוח שאחראי על הניבוי יכול להתפנות למלאכתו. לגבי אנשים ותרדמה, ווואווו כמה מעט ידוע לנו על החושים שלנו ועל התריגרים להפעלתם, הרי איתכן שגופינו יודע לזהות גם את הסביבה המגנטית של הקרובים לו ולהעביר את המסרים האלה למוח, ואם כך אין לזה משמעוט אם אנו רואים,שומעים ,טועמים ומריחים הרי ההמצאה של החוש השישי היא לא סתם תעלומה זה דבר שכל אחד מאיתנו התנסה בו ברמה זו או אחרת!! סגול

שחף77

New member
כי מחר אולי נמות....

אני לא ממש יודעת במה אני מאמינה ... אני רק יודעת שכדאי להסתכל על היום כאילו אין מחר ולהוציא ממנו את המקסימום כי מוות פירושו : סוף, איבוד כל החושים, אובדן מוחלט של הגוף והנפש , אי יכולת ליצור. הבעיה היחידה היא שאני מודה שאני מתקשה לעמוד מאחורי האימרה הזו, אם כי הייתי מאוד רוצה שכך יראו הדברים...

עם כל האמפתיה והסימפטיה...

אני לא מבין את התהייה הפילוסופית העומדת מאחורי שאלותייך. נדמה לי שאלה הן שאלות ספיריטואליות יותר ופילוסופיות פחות. לדעתי כדאי שתסבירי את כוונת השאלות או שתנסחי אותן בשנית. בכדי שנוכל להתעמק בהן ולהציג את ראייתנו הפילוסופיות לנושא. בתודה מראש, תא``י.

Tangled_Heart

New member
אוקיי : )

don`t mind if i do... אם איבדתי כיוון אז מצטערת, ונסגור את הנושא, אני מבלבלת המון בין רוחניות ופילוסופיה. פשוט רציתי לדעת מה אתם חושבים, אם אנחנו סתם מתאחדים עם האדמה בתור זבל אורגני או שיש משהו מעבר לזה... אם זה רוחני מידי, אז מצטערת...לא ידעתי, חשבתי שזה גם מגיע לרמה פילוסופית כלשהיא. רוני.

רגע!!!

לא התכוונתי ``לסתום לך את הפה``. נדמה לי כי הרעיון המרכזי שאותו הצגת, יכול להוות בסיס לדיון מאלף. כל שביקשתי היא חדות או כיוון ספציפי יותר. אם לא מתגבש לך הנושא כרגע - ``תישני עליו``. אני מבטיח שנהיה כאן גם בעוד כמה ימים. תא``י.

קלייר

New member
מאמינה במה שקיים מולי כרגע

מאמינה במה שקיים מולי כרגע ולא עוסקת בדבר שאין איש שיכול להגיד שיש עולם הבא,גן עדן,או גיהנום,ולמה לי לעסוק בדברים הניסתרים מעיני היום חיים מחר נעלמים,להיכן השד יודע ,נקוה שחוזרים-לגן- עדן לראות מה הפסדנו שחוה טעמה מהתפוח ,

עוד אחת

New member
כשחוה טעמה מהתפוח לא הפסדנו כלום.

הרווחנו ציויליזציה. הם התחילו להתבייש במערומיהם, ומה כל ההבדל בין האדם לבעלי-החיים? שהאדם לובש בגדים. הם החלו לדבר בשפת אנוש, ומה לדעתכם מבדיל את האדם מבעלי החיים (פרט לדולפינים)? שיש לו שפה! הם החלו להבחין בין טוב לרע, וזו תחילתו של המוסר! וכל זה כתוב במפורש בתורה!

Hell is beige

New member
אני לא יודע במה להאמין

אין לי אמונה שלמה בכלום אך מכל התאוריות הקיימות, החלטתי לכתוב דווקא על הגיתא, שנראית לי הכי ראציונלית. לפיה - העולם, היקום, כולם נוצרו בשביל להסב לנו סבל, לנו - נשמות שאינן טהורות. בשביל לחזור למעלה, עלינו לנתק את עצמינו בחיים אלו מהחומריות והגשמיות. עלינו להיות נטולי גאווה. אם איננו, גלגולנו הבא יהיה תואם למנה (ייצוג לתכונות שלנו, המשתנה באופן תמידי, עד המוות). אדם אשר כל חייו תענוגות בשר - יהיה ארנב. אדם אשר כל חייו היה מתפם עצמו - יהיה חזיר, או עז. אדם אשר היה הורג הרבה, אוכל הרבה בשר - יהיה נמר.

למעלה