על מות האתיקה בכביש מס' 6

sagiberg

New member
על מות האתיקה בכביש מס' 6 ../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif

רבים כבר חוו את הנאת הנסיעה בכביש מס' 6, רבים אחרים ואני בינהם חוו את תחושת חוסר האונים בעת קבלת קנס מהחברה המפעילה כביש זה. (למי שאינו מצוי בפרטים,בכביש 6 גובים ריבית שחורה משחור של למעלה ממאתיים אחוז על הסכום המקורי וזאת על איחור של פחות משניים עשר יום בתשלום ) וכאן אנו מגיעים ללב העניין- חוק כביש האגרה מכשיר את הטריפה ומאפשר לחברה לגבות ריביות מטורפות. עד כאן החוק, ומה עם האתיקה ? האם אנו כנוסעים, צרכנים, לא היינו מצפים מחברה הגונה לפעול באופן אתי , באופן הגון, ולא להשתמש בזכות המעוותת שניתנה להם ?

Che guevera

New member
כאן אני מסכים איתך

חוק כביש 6 נועד לאפשר למשקיעים לגרוף רווחים מהירים כדי לכסות את ההשקעה שלהם,וזו לא אתיקה זה גזלה שהציבור הפראייר במדינה מוכן לשתוק ולשלם,אל תיסע ועוד אלפים כמונו לא יסעו-הם כבר יורידו את המחיר. אני למשל לא נוסע בכביש שש מטעמים עקרוניים,כל עוד ניתן לי לסוע בכביש רגיל,התאים את זמני נסיעתי לא לשעות העומס

לא מעוות

האם מי שלא משלם עבור מצרך (זכות נסיעה) אינו מפר כלל אתי? נדמה לי שקל לגנות גוף חזק הפועל על פי חוק ולהתעלם כי הוא פועל כלפי מפירי חוק

sagiberg

New member
הכל עניין של מידתיות

כאשר אדם מפגר בכמה ימים בתשלום (אולי בגלל מחלה, או העדרות מביתו...מדובר בימים ספורים) יש אולי צידוק לקנס, אבל לא לשחיטה כספית- צריכה להיות פרופורציה בין העונש לעבירה. אפילו משטרת ישראל לא נוקטת בקנסות דרקוניים

Che guevera

New member
ממש וממש לא מעוות

גם גוף שילטוני שמחוקק חוקים מטומטמים,צריך להיות מבוקר,ריבית הפיגורים וכמו כן הקנס,מאפשר לגוף הגובה את הפריווילגיה בכלל לא להתאמץ ולגבות ממך את התשלום המקורי,שהרי בחסות השילטון המושחת הוא יכול לשדוד אותך כחוק אז למה לא לשלוח לך את הודעת התשלום יום לאחר תאריך ואו ממש בסמוך ליום האחרון לתשלום??כלכלית זה כדאי לו קאפיש????

maore

New member
שגיא-ברג יקרה, יש פתרון פשוט להבא

מתקשרים ומבקשים להרשם למנוי וידאו. כל מה שהדבר מצריך ממך זה מתן כתובת עדכנית ומספר כרטיס אשראי. בצורה זו הם גובים ממך את התשלום ישירות מהכרטיס, לך אין תיזוז לשלם או סכנה לריביות דרקוניות, ואפילו את מקבלת הנחה קטנה על כך שעשית מנוי-וידאו (על זה שהם יודעים שיוכלו לגבות ממך בקלות את התשלום). נכון את צודקת שזה מוגזם. לפי מה שאני יודעת הם מאוד הורידו את נושא הריביות לאחר הצעקות הראשונות בתקשורת. ניסית לפנות אליהם? הבנתי שהיום הם הרבה יותר מודעים לנזק התקשורתי-תדמיתי ולצידו לנזק הכלכלי שהריביות הללו גורמות. אני הייתי פונה, מציינת שמדובר במספר ימים צנוע ביותר, מסבירה יפה ומבקשת מלפנים משורת הדין החזר. נראה לי שתקבלי. בהצלחה!
ד"א, קפצתי לראות רק איך מתקדם הפורום החדש שלך...

למעלה