על מזג אויר במאי - תהיות

על מזג אויר במאי - תהיות

כיוון שמחר אנחנו הולכים על חוזה עם אולמנו הקט (בוא´נה אני מתרגשת), התחילו הורי הגבר להילחץ שמא בורא עולם יחליט לחון את ארץ הקודש בגשם דווקא ביום חתונתו... העובדה שמדובר באמצע מאי לא הרגיעה אותם, שכן המקום אינו מקורה כלל. ביוזמה מקורית במיוחד התקשרתי למרכז האקלים בשירות המטאורולוגי בבית-דגן, ושוחחתי עם מישהי מקסימה שחיפשה עבורי ומצאה, שביום המדויק ובאיזור המדויק של החתונה, ההסתברות לגשם היא 4%. הווה אומר, 96% שאנחנו בטוחים, אבל די ברור שבגלל ה-4% האומללים הללו לא נישן בלילות לפני... דיווחתי. אמא שלי, כדרכה השקולה, אמרה "הילה, תרגיעי". אמא שלו, כדרכה-היא, אמרה "בעזרת השם, רק שיגיע כבר". הגבר קורא לי אשת-ארבעת האחוזים... מה אתם אומרים ? לקנות מטריה ? להכין תחתונים וחזיה כהים למקרה שהמשלה הלבנה תהפוך שקופה ? ובכלל, זו לא קצת הסחפות לדאוג לגשם באמצע מאי ?

שירי71

New member
הילה,

גם לנו היה שלב בו חשבנ ול התחתן בתחילת אוקטובר חקיבלנו בדיוק את אותם אחוזים. וגם אותי זה מאד הלחיץ... אני לא זוכרת אם כתבת היכן אתם רוצים להתחתן, אני רק יודע שעבור מישהי לחוצה כמוני התאים ללכת על מקום שיש לו פתרון ללילות ללא שינה, כלומר אני יכולה לישון טוב בלילה כי יש לנו פתרון למקרה של גשם במקום... חוץ מזה, מה שהסבירו לי בשירות המטאורולוגי זה שהסטטיסטיקות שלהם מבוססות על המון שנים אחורה ולא על שנים אחרונות בלבד. לכן, כדי להשקיט הת הלב את יכולה לשאול מה היה בשנים אחרונות (לא שזה תחזית מדוייקת יותר...) או לשאול את האולם מה היה שם בשנים האחרונות באותה תקופה... לצערי אין לי עוד עצות...בהצלחה!

תמרה*

New member
גשם במאי הוא בלתי סביר בעליל

מה שכן עלול להיות זה קריר. אנחנו התחתנו לקראת סוף מאי וקצת דאגנו מזה. שבוע לפני היתה חתונה במשפחה של ירון, ושם היה ממש קר, (עד כדי כך שהנשים ישבו מכוסות במפיות של הגן, ואמא של ירון לוותה חולצה מאחד המלצרים ולבשה מעל השמלה שלה) זה כבר הכניס את כולם לדאגה רצינית. בסופו של דבר לא היה אצלינו קר בכלל, אבל זה גם כי "ליד הנחל" שם התחתנו חצי מקורה. בקיצור - ההמלצה שלי - לא לדאוג מהגשם הלא סביר, אבל לידע את האורחים שהחתונה בחוץ וליעץ להביא משהו עליון

מיה :)

New member
היי הילה, אני יכולה לומר לך

מנסיון (אני ילידת אמצע מאי) שאף פעם לא היה גשם בתקופה הזו. אין לך מה לדאוג.

סהר12

New member
גשם במאי

לעולם אי אפשר לדעת עם העולם המטורף שלנו.. מה שכן, יש לשירות המטאורולוגי אתר שם הם נותנים גם תחזיות וגם סטטיסטיקות של שנים עברו, הסתברויות וכד´ לא יודעת בדיוק את שם האתר אבל תוכלי להעזר במנוע חיפוש. חוצמזה, כילידת מאי, בקיבוץ, אני לא זוכרת מעולם גשם במאי.

למעלה