.. על מחשב, סרטים, אינטרנט ן ... סרוגים/גות

.. על מחשב, סרטים, אינטרנט ן ... סרוגים/גות

האם יש מדד למידת הדתיות שלנו ? האם עובדת היותנו שיכים למגזר שרואה סרטים, גולש באינטרנט, משחק במחשב, הולך לבריכה מעורתב ועוד דברים כאלה .. הופכים אותנו לדתיים פחות מחרדים שמקפידים לא לעשות את כל הדברים האלה ? איך בכלל ניתן למדוד את מידת ההשקעה שלנו בקיום מצוות ולהגיד אם עברנו את ה"מבחן" או לא ? אני יודע שהכי קל לבוא ולהגיד שכל אח דנוהג לפי מצפונו ושהו אלא חיב לתת הסברים לאף אחד אבל מעבר לזה .. מה דעתכם ?

יש לשאלה הזו שני חלקים

קודם כל לגבי הגדרה: בתחום הזה לדעתי יש "מצוי" ו"רצוי". בהמשך למה שכבר נאמר בשרשורים קודמים אמונה היא לדעתי עיניין שבלב ואין אפשרות לכמת אותה או לקבוע מידת דתיות של אדם עפ"י הזרם לו הוא משתייך או עפ"י גודל הכיפה. ה"מצוי " לצערי זו הסטיגמה. המחשבה שאנחנו, זרם הכיפות הסרוגות, דתיים פחות. הן בשל גודל הכיפה, והן בשל הדברים שמנית. יצא לי כבר לשמוע יותר מדי פעמים את הטענה שהחשיפה ל"תרבות החול/תרבות המערב" פגעה במידת הדתיות שלנו. אני לא אוהבת את הטענה הזו. קשה לי איתה. אבל היא שם. החצי השני (משהו שבכלל לא שאלת אבל אני מתחבטת לגביו) הוא האם יש באמת בקולנוע, באינטרנט, בבריכה מעורבת משהו שמאיים על הדתיות שלנו. פה התשובה שלי היא לא חד משמעית. נראה לי שבהחלט יש. הקידמה חשפה אותנו לעמידה בפני מצבים ואתגרים לא פשוטים ואני חושבת שצריך להיות מאוד חזקים בכדי לעמוד בפניהם. הרעיון הוא לדעת היכן עובר הגבול לגבינו ולנהוג בהתאם.

שאלה קשה ,

אני שומרת דת ומשתדלת לעשות כמה שיותר את שלושת מצוותיי עושה בקפדנות מדרבנת בהמון אהבה את בעלי להתפלל ולאהוב ואכן הוא מתחבר בצורה נפלאה כולי גאה בו
אני עושה מה שאני יכולה בקצב שנכון לי. אני אדם טוב לסביבה ועושה מצוות כמה שניתן . יש לי רמה נאותה של דרך התנהלות בנט ואותה אני לא פורצת . זה הכל תלוי בנו כי אנו שמים גבולות.

yonabn

New member
תלוי בתפיסה ../images/Emo187.gif

לדעתי, בן-אדם צריך להיות קודם כל בן-אדם טוב עם ערכים, לנסות לעושות טוב לסביבתו היום-יומית, לא לגרום רע לארחים. אני חושבת שדתי צריך להיות מודע שיש סביבה שונה קיימת ועולם מודרני בסביבתו. זה לא אומר שהוא צריך לעשות שטויות. אינטרנט הוא כלי טוב כדי ללמוד, אני לדוגמא משתמשת הרבה באינטרנט כדי ללמוד אומנות שימושית עם סרטונים באנגלית וקריאה בבלוגים. מי ממכיר את הבלוג שלי יכול לראות את זה, הרבה סרטונים כדי ללמוד אומנות ואקטואליה. אני למדתי המון דרך אינטרנט. הטלוויזיה, האמת זה כדי לעבור זמן, לומדים קצת. לגבי הבריכה, אם מקפידים יותר מדי, הבעיה שבסוף לא עושים כלום. לא הולכים לבריכה ולא לים, אני יודעת כי ניסיתי. אני חושבת שאם אנחנו סוגרים את עצמנו מאחורי זכוכית, בסוף מתבודדים וילדים יותר פגיעים כשהם מגלים את המציאות המרה של חלק מהאנושות. בהצלחה לכולם, למי שומר יותר, למי ששומר פחות, ולמי ששמר ועכשיו קשה לו לשמור אך רוצה שוב לחזור בתשובה. ביי יונה

למעלה