על מיסיונריות טרולים ומה שבינהם....

1שרון ע

New member
על מיסיונריות טרולים ומה שבינהם....

בעקבות הויכוח שנפתח בשירשור בנוגע ללוחות. הייתי חייבת לפתוח הודעה חדשה ולרשום לכולכן כמה מילים. אני קראתי,כתבתי והגבתי פה בעבר בימיו הראשונים של הפורום (תמיד לצידכן) בכל מיני שירשורים מעצבנים ומאשימים כלפיכן.כמו כן בהמשך גם כתבתי הודעה אשר יצאה לי ממש מהלב. הודעה תומכת, אוהדת, וחיובית מעין כמוה. מספר האנשים שהגיבו להודעה שלי היה יותר ממצומצם. עם הזמן הבנתי שלא היתה ולא תהיה פה קבלה לאימהות- כן גם לא לאימהות אשר תומכות בהחלטה שלכן.התגובות הדלות שקיבלתי להודעה שלי שנכתבה עם המון אמפטיה והבנה הביאו אותי אף להפגע מעט מהלך הרוחות פה. הבנתי שהדעה שלי לא ממש תלקח פה בחשבון אף פעם, הבנתי שגם עם כל ההבנה שלי אליכן עדיין אני בצד השני..... הכי כאב לי לראות שהודעות מאימהות שבאות להשתלח בכן זוכות לשירשורים הסטריים ולמספר תגובות עצום. בעוד שהודעה כמו שלי לא ממש זכתה להתייחסות. מאז פשוט הרמתי ידיים. החלטתי שכנראה באמת אתן רוצות להיות פה לבד. החלטתי פשוט לא להגיב. אז אני עדיין פה תמיד. קוראת ומתעניינת, אך לא נותנת לעצמי להגיב, גם לא כדי ל"הגן" עליכן, גם לא כדי לנסות להסביר שההחלטה שלכן לגיטימית לחלוטין. אני כן חושבת כמו הרבה אימהות אחרות שהיה כדאי שאחת המטרות של הפורום הזה היתה כן להביא את ה"מתנגדים" להחלטתכן להבין שאין כל פסול בכך. להבין שאימהות היא אכן זכות ולא חובה....אני גם חושבת שההסתגרות הזו שלכן והחיפוש והחשדנות בכל אדם קצת הורסות ופוגעות במה שיכל היה להיות כאן.... אבל שוב אני "האויב" ואני כרגע בצד השני..... סתם רציתי לכתוב כדי שתדעו שיש גם אימהות שרצו להיות פה בשבילכן, אבל בינתיים אתן לא ממש מאפשרות את זה. גם בלי מחיקות וחסימות הריחוק ממכן נעשה. לאימהות האחרות שפה - שרה, איישה וחייכנית הייתי מציעה גם אולי להפוך להיות קוראות פסיביות....לא נראה לי שממש זקוקים לנו כאן. אגב הקישור להודעה שלי כאן למטה.....

1שרון ע

New member
ניסיון נוסף....

מנסה שוב את הקישור להודעה..... אם הפעם זה לא הולך מרימה ידיים.

טכני

את אמורה ללחוץ על העיגול הכתום שנמצא מימין לכותרת ההודעה שלך, כך שהיא תיפתח בעמוד חדש. כעת את מעתיקה את כתובת ההודעה בשורת ה-address ומדביקה אותה ב"כתובות אינטרנט נילוות" (יש לבדוק שלא כתוב לך פעמיים http) ולתת לזה שם, וזהו (הטעות שלך היתה שהדבקת את הדף כולו ולא את ההודעה). בקיצור, הנה הקישור שלך. [האמת היא שמעולם לא ניסיתי לדלות משהו מהארכיון, אז אם זה לא יעלה, איתך הסליחה].

1שרון ע

New member
../images/Emo13.gifתודה ציפורת.

ותודה גם על ההסבר....עכשיו הכל יותר פשוט.

inbal76

New member
עוד טיפ קטנטן לקיצור הדרך

על העיגול הכתום ללחוץ עם כפתור העכבר הימני, לבחור "העתק קיצור דרך" (או copy shortcut) ואז להדביק ב"כתובות אינטרנט נילוות" וכולי.

inbal76

New member
לא הבנתי ../images/Emo4.gif

מזה שקיבלת 4 תגובות (אוהדות מאוד) ולא 80 (זועמות מאוד) כמו כאלו שמתסיסות, את מסיקה שאת לא רצויה? או שדעתך לעולם לא תלקח בחשבון? מצטערת, אבל אני לא מבינה את ההיגיון.
רוב שרשורי ה"ברוך הבא" למצטרפות חדשות (אמהות או לא אמהות) הם קצרים למדי, ושרשורי טרולים (למרבה הצער, אך באופן טבעי) ארוכים. כשכועסים דחוף יותר להגיב מאשר כשלא. ככה זה בני אדם. זה לא אישי נגדך. איך הגעת למסקנה שאמהות תומכות לא רצויות כאן - ממש לא הבנתי. סוֹרי.

1שרון ע

New member
ענבל הבנת בדיוק נכון!

אני ממש לא מסכימה עם הגישה שכשכועסים דחוף יותר להגיב מאשר כשלא. ככה זה בני אדם לפחות בפורום שאני פעילה בו כל אדם שמצטרף זוכה לברכות רבות. בייחוד כאשר מישהו פותח שירשור שבא לחזק ולתמוך! למה שירשור תמיכה בכן לא יכול לסחוף את אותן קולות של שירשור נגד? למה שמישהו כותב לכן דברים יפים לאנשים קשה להגיב ולומר אפילו רק תודה..קראנו..לא יותר מזה? למה לעומת זאת שמישהו כותב אני מתנגד...אני חושב שאתן טועות...הוא מיד זוכה לשלל תגובות והערות? מצטערת כמו שאת לא מבינה, גם אני לא מבינה. ובגלל חוסר ההבנה הבסיסי הזה החלטתי לא להגיב כאן יותר. השירשור הזה שכתבתי באמת שלא בא במטרה לפגוע או לנסות לריב. פשוט היה לי חשוב לשתף אתכן בהרגשתי ושתבינו שנוצר כאן משהו שהוא לא תמיד חיובי....

inbal76

New member
כל מה שכתבת טוב ויפה

אבל מכאן ועד להסיק שאת לא רצויה, כשבעצמך כתבת שם "איזה יופי של קבלת פנים"? אז יש כאן דינמיקה מסוימת של התגוננות יתר מפני התקפות, שנכון, היא לא טובה וגם אני לא מרוצה ממנה, אבל איך זה קשור אליך אני עדיין לא מבינה
לספור את כמות התגובות שאת מקבלת ביחס לכמה שמקבלים אחרים ולהעלב כי "הוא קיבל יותר", נשמע לי קצת... בואי נגיד "לא קשור". גם אני לעיתים קרובות כותבת בפורומים הודעה מושקעת שבעיני היא נורא יפה ומעניינת, ומצפה בקוצר רוח למבול התגובות שאני בטוחה שאזכה להן... אך הן לא באות. קורה. אני לא נעלבת מזה ולא מסיקה מזה שמישהו "נגדי". אם את מחליטה להעלב מזה ולא להגיב יותר - זכותך. אף אחד לא יכריח אותך. אבל שום דבר מזה לא מוכיח שיש לנו משהו נגד אמהות תומכות או שהן אינן רצויות כאן. זה פשוט לא קשור.

efroch99

New member
שרון

אני גם כותבת בפורום ואין לי ילדים ולכן אני כביכל משתייכת למיינסטרים של הפורום. גם כשאני כותבת אני לא מקבלת מבול של תגובות. הפורום הזה אולי באמת לא קופצני ומתלהב ותומך כמו פורומים אחרים, שישרשרו המון תגובות מלאות בבלונים ופרחים ונשיקות. אני חושבת שזה קשור גם לאופי של המשתתפות, וגם לסגנון שהתפתח שהוא יותר החלפת דעות ומחשבות מאשר "תמיכה". אל תיעלבי, אני באמת חושבת שקיבלת תגובות מאוד מפרגנות, והדברים שאת כותבת הם מענינים בעיני ומוסיפים לדיון, ואשמח אם תביעי את דעתך גם בדיונים הבאים. מה לעשות, ריקושטים מקבלים על דברים שמרגיזים את חברי הפורום. דברים שנעימים קוראים, מפנימים ועוברים הלאה. לא תמיד יש מה להגיד על משהו שאת מסכימה איתו.

inbal76

New member
../images/Emo45.gif ושרון

כיוון שלא אמרתי את זה, וניתן אולי היה להבין מדברי אחרת, אני אומרת במפורש: גם אני אשמח אם תוסיפי לכתוב כאן. אני לא רואה סיבה שלא.

../images/Emo45.gif אני חושבת שעלית על הנקודה

אכן נראה שהפורום הזה אינו פורום תמיכה אלא פורום החלפת דיעות. אולי זו הסיבה שיש יותר תגובות לטרוליות שכאן (אולי לכן הן לא עוזבות) - יש להן דיעות אחרות משלנו ולכן יש לנו יותר מה לומר להן. גם אני, כמו אפרוך חושבת שדוקא על דברים שאת מסכימה איתם לא תמיד יש מה להגיד, ולכן לא זכית לתגובות שציפית להם. אולי לאור מה שאמרתי כאן, תגיעי למסקנה שבאמת הטרוליות "עושות" את הפורום הזה, ולדעתי זה לא כך. למעשה, תוך כדי כתיבת התגובה הגעתי להבנה מה כל כך מפריע לנו בטרוליות ומה ההבדל בין טרולית לבין לא טרולית: מכיוון שהפורום הזה הוא של החלפת דיעות, אנחנו מצפות מכל מי שמשתתף כאן לנהל איתנו דיון ענייני (ולא משנה מי האיש או האישה). הדיון מפסיק להיות עניני כאשר מתיחסים למישהי/ו כאל משוגע/ת, חולה, לא אנושי/ת, נחות/ה, ילדותי/ת, טיפש/ה וכדומה. אולי זה יעזור גם לנו להגדיר מי כאן טרול ומי לא, ואולי זה גם יעזור לאנשים אחרים שכותבים כאן להחליט בעצמם מה לכתוב כאן ומה לא. ואו, התחלתי את ההודעה הזו עם משהו מאד קטן שרציתי לומר, ונראה לי שאמרתי משהו הרבה יותר גדול

habubnik

New member
אני מסכימה עם מה שכתבו פה לפני

זה פורום קצת יותר "שכלתני", למרות שאני כן חושבת שיש בו מרכיב תומך (אולי קצת פחות משתפך). אבל מספר התגובות לא מעיד על "רמת ההסכמה/קבלה" של אותה דיעה או אותו אדם שכתב אותה. אני, למשל, כותבת פה הרבה פחות משאר הבחורות/ים, למרות שאני קוראת הכל. אז אני מקווה, שכשיהיו נושאים שבאמת יהיה חשוב לך לומר משהו, תעשי כן.

1שרון ע

New member
טוב אז....

קראתי את כל התגובות, חשבתי רבות ואני מרשה לעצמי להגיב.... קודם כל חשוב לי להבהיר כי לא רק כמות התגובות היא זו שהביאה אותי להפסיק לכתוב. לא עשיתי שום השוואה בין מספר התגובות שאני קיבלתי לבין מספר תגובות שאחרים קיבלו- בטח שלא ספרתי....השוואה כזו מתאימה אכן מתאימה לגן ילדים ובטח שלא לכאן. אני פשוט הסתכלתי על התמונה הכללית של הפורום. עדיין נראה לי תמוהה שתגובה תומכת כזו לא זכתה ליותר קולות...אבל נעזוב את זה כרגע. את ההודעה כתבתי אתמול לאחר שקראתי את השירשור שהתפתח (בשירשור הלוחות) על אימהות טרוליות כן או לא?....אני לא זוכרת מי העלתה שם את הנקודה שישנן מספר אימהות בפורום (שרה, איישה, חייכנית) והיא לא חושבת שזהו מקומם. התגובה הזו קצת קוממה אותי משום שאני באמת חושבת ששרה לדוגמה אף פעם לא כתבה פה הודעה מתריסה נגדכם. היא כן כתבה הודעות בנושא דת, רפואה- הודעות שגם אותי קצת הדהימו, אבל בנוגע לבחירה שלכם היא לעולם לא היתה נגדכן. כמו כן איישה. לגבי חייכנית הדעות חלוקות אז נשאיר אותה בצד כרגע. קצת העציבה אותי העובדה שעדיין מקטלגים אותנו כאימהות ויותר מכך אף כטרוליות...נכון אני אמא, אך לפורום פה נכנסתי לא משום כך, אלא באמת בגלל שהנושא עניין אותי ורציתי להתוודה מקרוב לנשים אמיצות כמוכן שבחרו לעשות אחרת. בכל מקרה אני באמת חושבת שאולי צריכה להיות הגדרה חדשה של המושג טרול. אני חושבת שרמת החשדנות צריכה לרדת מעט ואולי אז ניתן באמת יהיה לפתח דיונים עיניינים ומעניינים, בלי שבכל שירשור יופיע שוב נושא הטרול.... בכל מקרה אני אמשיך לעקוב ולקרוא. ומי יודע אולי אף להגיב.... בכל מקרה רק לקראת סיום חייבת שוב לחזק את ידיכן. אני עדיין מאמינה שהבחירה שלכן נכונה ושלאף אחד אין זכות לומר לכן שלא!

karnity

New member
היי שרון..

האמת היא שתהיתי לאן נעלמת? .... אני מתנצלת אם נפגעת באיזשהו אופן... אני בטוחה כי לאף אחת לא הייתה כזו כוונה... לצערי זה נכון, המיסיונריות ו/או הטרוליות מדליקות אצלנו את הפיוזים בצורה עוצמתית יותר... אבל את לא האויב! אני אסביר את עצמי באמצעות דוגמה... אני חלק מבית פמיניסטי שכולל בתוכו את "אישה לאישה" , מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית, ארגון נשים ערביות, מרכז סיוע לנשים מוכות.... - לבית הזה לא נכנסים גברים! ולא מתוך איזשהי מחשבה שהם לא ראויים אלא מתוך מחשבה פמיניסטית - הבית הזה הוא מקור להעצמה נשית.. ועם כל הכבוד, אין מקום לגברים במקום הזה... אני רואה בפורום הזה מקום להעצמה דומה... אלא מי שאינו רצוי כאן הוא מי שמנסה בכל כוח מילותיו לשנות את עמדתי, להוכיח אותי על טעותי וכיו"ב... דווקא נשים כמוך, על אף היותן אימהות, מאד רצויות כאן, ואני חושבת שיש לכן הרבה מה לתרום... גם לדיונים שלנו שלא בדיוק מתמקדים ב"אי-ילדים"... אז - מזמינה אותך להישאר עימנו!!!

טל קר

New member
רק רציתי לתקן בנוגע לאשה לאשה

גברים כן נכנסים כמאזינים או משתתפים בפעילות (האקס שלי הגיע איתי לכמה הרצאות באשה לאשה, והיתה התלהבות גדולה מהגעתו, הן מהמרצות והן מהנוכחות), הם לא נכנסים כמקבלי החלטות.

karnity

New member
תודה לטל על העמדת הדברים על דיוקם!

לכך התכוונתי... גברים אינם מקבלי החלטות או מסייעים באופן ישיר לפונות בקו הסיוע...

למעלה