על מיתוס האימהות......

על מיתוס האימהות......

קראתי מה שכתבת מיכל בנושא...פשוט ההודעות שרצות כאן לא משאירות מקום לתגובה...אלא אם כן אני אצנית מרתון...ואני צב מצוי... אז ככה, לפי ההשקפה הפמיניסטית (ושאף אחד לא יצעק עלי כאן!!!), אזי מיתוס האימהות הוא המצאת הגברים...כדי להשאיר את הנשים בבית....התחיל אחרי מלחמת העולם השניה, כאשר הגברים יצאו להלחם, הנשים תפסו את מקומם בעבודה.....כשחזרו "הגיבורים", לא מצא חן בעיניהם וכמה פסיכולוגים יצאו במאמרים "המוכיחים" שאם הנעדרת מחייו של ילדה בשנותיו הראשונות, גורמת לו לנזק נפשי בלתי הפיך......... ישר האמהות חשו רגשות אשמה וחזרו הביתה.....ומאז, אנחנו האמהות זכינו בבונוס הזה של רגשות אשמה....... אז סתם זווית אחרת.....ועם זאת מבינה ומזדהה מאד עם מה שכתבת על המיתוס....לחם שחור אמיתי......

מיכל@בר

New member
ההודעה שלי נכתבה בעקבות ההודעות

של דגה 1, nikit1, ותמרה, על מותן של אמהותיהן.. וייחסתי לאמהות כמה דברים, חוץ מרגשי אשם.. כי כשכתבתי את ההודעה הייתי בת ולא אם.. ועכשיו, עם ההסבר שלך, מתחברת גם לרגשי האשם, הפעם כאמא.. בקיצור, הכל על הכתפיים של האמהות.. תודה על ההארה. וליל מנוחה.

ליל מנוחה גם לך יקרה....ותודה על

ההסבר להודעה המקורית....סתם עשיתי את עצמי היום חכמה, כאילו...וכבר חוזרת להיות כותבת מהבטן..... גם אני הולכת לעצום את היום... לילה.

למעלה