על מנהגי תחילת שנה בברזיל

על מנהגי תחילת שנה בברזיל

לחברי הפורום ערב טוב הבוקר האזנתי באקראי לרדיו, והתראיין שם אייל פלד, ודיבר על חגיגות ראש השנה האזרחית ברחבי העולם. הוא הודה שברוב השנים הוא דווקא היה כאן... המנחה שאלה אותו האם ידוע לו איך חוגגים בדרום אמריקה, והוא השיב בשלילה,ואז סיפרה המנחה שבריו ד ג´נרו יוצאים לרחובות העיר, כולם לבושים לבן, ובידם שלושה דברים: מטבע, פרח ועוד דבר שלישי שאינני זוכר. המנחה הדגישה שלמרות העוני הרב, אין התנפלות על המטבעות שהושארו ברחוב. זה לא בדיוק מוזיקה ברזילאית...אבל מישהו יכול להשלים את העניין, ולהסביר מה עומד מאחרי המנהג הזה? אגב, שימו לב שעל פי המשנה במסכת תענית ד, י: לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר באב וכיום הכיפורים שבהם בנות ישראל יוצאות בכלי לבן שאולין שלא לבייש את מי שאין לו..." - האם גם למנהג בברזיל יש טעם דומה? אשמח לקבל תגובות. תודה. נעם.

shellyland

New member
אני לא מכירה את המנהג עליו אתה מדבר

אבל אנסה לברר. לפני כ-12 שנים יצא לי להיות בריו בערב השנה החדשה, ובעודי חוזרת מבילוי לילי בבררה דה טיז´וקה, ראיתי התקהלות של אנשים בלבן על שפת הים. עצרנו את האוטו כדי לראות במה מדובר, ואכן ראינו אנשים לבושים בלבן אשר בנו מזבח מחול על שפת הים וקישטו אותו בירק, בפרחים ובפירות. הם סיפרו לנו שאלה חגיגות לקראת השנה החדשה, משהו שהוא שילוב של חגיגות לימנז´ה (אלת הים) ולשנה החדשה. בחצות, כך סיפרו לנו, הם זורקים את המתנות שהביאו לימנז´ה (אוכל ופירות ופרחים) אל הים וממתינים לראות את המתנה של מי היא מקבלת ואת המתנה של מי היא מחזירה. מה שמצא חן בעיני הוא, שעל הבגד שלם היו רקומים לב אדום ומגן-דוד צהוב (מצלצל למישהו פעמון?). שאלתי אותם מה פירוש הסמלים, והם הסבירו לי שהלב הוא סמל לאהבה ומגן-הדוד (הם קראו לו "כוכב עם שש פינות") הוא סמל לרוחניות. באופן כללי, בברזיל אפשר למצוא הרבה מאוד צורות פולחן שהן שילוב של מנהגים מדתות שונות. רובם מבוססים על האמונות האפרו-ברזילאיות הנפוצות בצפון, אליהן הצטרפו עם הזמן סממנים קתוליים או יהודים. בטקס קנדומבלה, למשל, שיצא לי לראות כשהייתי בבהאייה, יחד עם שמות כל האלים המקומיים קראו המשתתפים גם בשמם של ישו ומריה בלי לחשוב בכלל שיש בכך איזו בעייה. הדבר בולט במיוחד בביקורים בכנסיות בסלבדור דה באהייה, שם אפשר לראות הרבה מאוד סממנים של הפולחן המקומי משולבים בתוך הטקס הדתי או בעיצוב.

the single

New member
תשובה חמה הישר מברזיל

לא,אני לא בברזיל לצערי אבל הודעתך סיקרנה אותי ושאלתי ברזילאית איתה אני מצ´וטט.לענינו,המנהג הוא להתלבש לבן -צבע שמסמל את השלום לזרוק מטבעות ופרחים לים ולבקש משאלות. נכנסים למים עם הבגדים הלבנים מקפצים מעל הגלים (3 גלים) וזוקים את המטבעות והפרחים.היפץ השלישי הוא מה שאתה רוצה שאתה מקריב לאל או מביע בכך את הערצתך אליו.המשאלות שנאמרות בחצות של ה 31.12 אמורות להתגשם במשך השנה החדשה... זה מנהג אפריקני שישתרש בברזיל.

etilly

New member
כך חגגנו...

בסילווסטרים בברזיל היינו יוצאים לבושים לבן, ותמיד תמיד היינו (הבנות לפחות) לובשות תחתונים חדשים בצבע ורוד (להצלחה באהבה). היו כאלה שלבשו צהוב (צהוב=זהב - הצלחה כספית). היינו הולכים לים וקופצים 3 גלים כשהגב פונה אל הים והפנים לחוף. ואם היו לנו כיסים בבגדים, היינו מכניסים כמה עדשים (סמל לשפע)

palmeiras

New member
זה לא עד כדי כך עני שם...ו

etilly את ברזילאית ? וזה ממש לא עני שם כמו שאתם מתארים...זה נורא תלוי!!!

למעלה