על מסילת הרכבת..

blackstumpy

New member
על מסילת הרכבת..

היום בבוקר נסעתי עם אבי במכונית. הגענו קרוב לצומת של מסילת רכבת, כאשר אישה זינקה לכביש, כמובן שנתתי לה זכות קדימה. המשכתי בנסיעה וכאשר נכנסתי לצומת החל לצפצף משהו במסילה כלומר מורה לעצור. כמובן שלא יכולתי לעצור באמצע מסילת רכבת והציפצוף החל שכבר הייתי בתוך הצומת. שוטרת שעמדה במקום הורתה לי לעצור את הרכב, לקחה רשיונות. לאחר דקה הגיע שוטר אחר ברכב אזרחי, הם בדקו רשיונות ורשיו רכב, וטענו שלא צייתתי לתמרור המורה לעצור. מנגד אמרתי כי הציפצוף החל כאשר כבר הייתי בצומת, והוא אמר שהדבר גבולי אמנם עדיין צידד בטענתו. גם אבא שלי, המלווה שלי-טוען אותו הדבר. אני כבר חודש בלי מלווה, אמנם אבי עדיין ממשיך ללוות אותי. זומנתי לקצין בזיכרון יעקב-באם הקצין לא יאמין לטענותי, ויקבע שדעתו של השוטר היא הנכונה-מה העונש הצפוי? האם ישלול לי ל תקופה של 30 יום את הרשיון? השוטרים שעצרו אותי קבעו לי משפט באפריל, אז כבר אהיה בצבא. במידה ויחליטו שאני צריך לעשות טסט ותאוריה מחדש, האם רק במשפט יוכלו לקבוע זאת? כלומר עד אפריל אוכל לנהוג? תודה לכל העונים..

wil

New member
היו עדי ראיה נוספים?

1. תתייעץ עם עו"ד לתעבורה כמה שיותר מהר. רצוי שתהיה מיוצג במשפט וייתכן שיש גם טיפים חשובים לשימוע. גם אם תגיע לשימוע בלי התייעצות ותקבל שלילה, דבר עם עו"ד עוד בתוך תקופת השלילה, ניתן לקצר אותה ולהשיג גם יתרון טקטי בתיק עצמו. 2. תביא את אביך וכל עד ראיה אחר שתמצא לשימוע אצל הקצין. תדגיש שהאורות התחילו להבהב רק כשהיית כבר בתוך המפגש, אז פינית אותו מיד. ציין שזרועות המחסום לא נעו בכלל בכל זמן חצייתך את המפגש. 3. הקצין יחליט אם לשלול מנהלתית ל-30 יום או לא. אין לו סמכויות מעבר לזה. 4. טסט ו/או תיאוריה נוספים רק בתום תקופת הנהג חדש לפי החלטת משרד הרישוי, וגם זה רק אם הורשעת בעבירה. דבר עם עו"ד, ייתכן שניתן למשוך זמן ולהימנע מזה. 5. הצבא מחוייב לאפשר לך להגיע למשפט ככל האפשר. אם חו"ח תהיה מלחמה או משהו והצבא לא ישחרר אותך, זו עילה מתאימה לדחיית מועד הדיון.

blackstumpy

New member
תאוריה וטסט-בתקופת נהג חדש?!

לא הבנתי חלק ממה שכתבת.. יש לי משפט באפריל, האם השופט לא יוכל לקבוע שאני צריך לעשות טסט/תאוריה או שניהם מחדש? באפריל אני עדיין אהיה נהג חדש.. מה שווה מילה שלי ושל אבא שלי מול מילה של שני שוטרים?

wil

New member
לגבי תיאוריה וטסט

הסנקציות האלו לא נקבעות על ידי השופט כמעט אף פעם, השופט בד"כ רק גוזר עונש שמורכב מתקופת שלילה, שלילה על תנאי, וקנס. תיאוריה/טסט מחדש אפשר לקבל בכמה מסלולים: 1. דרך שיטת הניקוד (לא רלוונטי לך, מדובר ב-36 נקודות) 2. אם היית בשלילה או שלא החזקת רשיון בתוקף במשך שנה רצופה (לא רלוונטי לך, לא תקבל שלילה של שנה על עבירה כזו) 3. אם ביצעת עבירות מסויימות במשך היותך "נהג חדש". זה מה שחשוב לך. במסלול 3 משרד הרישוי קובע את הסנקציה והוא יכול לעשות זאת רק אם הורשעת בעבירה בהיותך נהג חדש. אם תמשוך זמן עם המשפט הזה (בסיוע עו"ד) עד שייגמר לך הנהג חדש ויהיה לך רשיון קבוע ביד, פתרת את הבעיה.

34TK

New member
זה מה יש תגיד תודה.

שלא ירו בך או משהו כזה בטענה שאתה מתכנן פיגוע חבלני. חודש בלי רישיון אולי ילמד אותך שהחיים שלך יותר יקרים ובעלי ערך מאשר חיי הולכי רגל? זה המסר שהשוטרמנסה להעביר לך? או שמא פעלת בשיקול דעת מצויין ונתת להולך רגל לעבור אפילו סיכנת את עצמך . חבוב אם לא היית נותן זכות קדימה להולך רגל גם היית חוטף קנס .

ddhhkkhh77

New member
מצב של פניקה,

לא יכולת לנהוג אחרת מלבד הפעולה שעשית, כל המערכות בפניקה, לא נוהגים נכון ולכן היו הרבה מאוד תאונות בין רכבות לרכבים - יש יותר מדי מפגשים של רכבות אם רכבים באותו מפלס ולכן שמו צופים - כמו בימי נפוליון, עלמנת להצדיק את קיומם עליהם לתפוס נהגים שלא נהגו כראוי. לאחר התאונות הרבות שינו את הרמזור+הצופר והרמזור מתחיל מיד לרדת, לפני התאונה בבית יהושוע היו כ-10 שניות בטרם המחסום ירד ואיפשר לנהגים לפנות את הכביש. מאחר והמערכת בפניקה מישהוא שינה את פעולת המחסום ואתה הנהג נתפס בעבירת תנועה חמורה ביותר, עכשיו לך תוכיח שאין לך אחות.אגב התצפיתן מצלם אותך כך שיש גם הוכחה לביצוע העבירה. זו היתנהגות של פניקה ולא של מישהוא שחושב - כך נהגנו תמיד וכך נמשיך לנהוג כי זה הכי קל - כאילו שזה יפתור את הבעיה.... בהצלחה במשפט

למעלה