על מעצבים ודברים אחרים...

על מעצבים ודברים אחרים...

הרבה בנות פה כותבות "אני אוהבת את הבגדים שדיור מעצב", "אני אוהבת את המעצב לואי ויטון" וכו'... נראה לי חשוב לציין שרב השמות האלו הם השמות של מקימי בתי האופנה, אבל השמות של המעצבים שונים לחלוטין, ולהם מגיע הקרדיט האמיתי. שאנל - קארל לגרפלד גוצ'י - עד לא מזמן טום פורד, עכשיו פרידה ג'יאניני [נדמה לי, אם אני טועה - אשמח שתתקנו אותי] פראדה - מיוצ'ה פראדה לואי ויטון - מארק ג'ייקובס דיור - ג'ון גיליאנו וגם סטלה מקרתני, איב סן לורן, אלכסנדר מקווין, סרג'יו רוסי, ג'יאפרנקו פררה ועוד... כמובן שכל מי שיש לו ידע נוסף [ואני בטוחה שיש פה לא מעט כאלו], מוזמן לתקן ולחדד. יום טובום יפיופות
.

הוא היה מעצב תיקים, ובית האופנה

הוא המשכיות של המורשת שלו...
[לואי ויטון קיימים כבר 150 שנים, בערך].

זה לא עניין של נושאי שיחה

את בפורום אופנה, ומן הראוי שתדעי את זה... זה א' ב' של מעצבים. [ויש פה בנות שיכולות לספר לך הרבה יותר עמוק ורחב ממה שאני יכולה] זה לא שדיברתי על המוטיבים של בוטיצ'לי, על קבוצות מיעוט בימי הביניים או על המשפט האחרון של פרמה. כולה טיפה ידע כללי שקשור באופנה [את הרי בפורום אופנה].

להגיד "שאנל הוא מלך"

או "דיור מעצב ממש יפה" זו פשוט טעות בוטה. מילא, אל תדעי את שם המעצב [אם את ממש מתעקשת שלא לדעת], אבל לפחות תדעי שמאחורי המותגים האלו עומדים אמנים, ושהאנשים שעל שמם המותג מתים מזמן [רובם]. חוץ מזה, מה רע בלדעת עוד קצת?

גלושש

New member
בסדר גמור, לא רע בכלל...

וכמובן שזה ברור שמאחורי זארה אין אישה בשם זארה. אבל אני לא חושבת שזה בורות או משהו כזה, כמו שהצגת[או לפחות ככה זה נראה].

מצטעתר אם זה הוצג כבורות...

וזארה זה משהו אחר לגמרי. זארה לא נחשב לבית אופנה ל מצעבים, אלא למותג המוני ופשוט. אף אחד לא חושב שיש מישהי בשם זארה, אבל המון בטוחים שמישהו בשם גוצ'י הוא המעצב של גוצ'י [והוא, מאז מותו לפחות, כבר לא בדיוק מעצב...].

לגבי זארה,

רק לשם ההבהרה - אני מאוד אוהבת אותם וקונה שם המון, אז ממש לא הייתה פה נימה של התנשאות.

גלושש

New member
בסדר, אבל נסתכל על זה ככה?

אם נתחיל לרשום "וואו איזה תיק יפה של קארל לגרפלד", או "אני ממש אוהבת את העיצובים של קארל לגרפלד". אף אחד לא באמת יבין שאנחנו מדברות על שאנל. [אני מקווה שאני זוכרת נכון וזה באמת שאנל
] נחמד לדעת דברים כאלה בתור ידע אישי, אבל זה ממש לא ידע בסיסי או חיוני, כן... גם שאת נמצאת בפורום אופנה. כי אני בטוחה שאפילו אנשים שיש להם מלתחה שלמה של המעצבים האלו, לא באמת משנה להם השמות הפרטיים של המעצבים ויתחילו להקים להם פולחן. ועכשיו אני סתם חופרת:]

מחדדת...

א. לא "איזה תיק יפה של ג'ון גיליאנו", כי אם "איזה תיק יפה של דיור", מכיוון שהוא מבית האופנה דיור. אבל, ק"ארל לגרפלד הוא מעצב מדהים" ולא "שאנל הוא מעצב מדהים", רואה את ההבדל? [הפריט הסופי שמשווק תחת גוצ'י הוא של גוצ'י, אמנם כאשר נשאלים על מעצב לא נכון להגיד גוצ'י, מפני שהוא אמ.. מת? נכון להגיד פרידה ג'יאניני]. ב. לי יש אולי פריט מעצבים אחד בארון, אבל זה לא מונע ממני לדעת. ידע הוא ברכה, והשאיפה היא לדעת כמה שיותר. בעיקר בנושאים שבהם אני עוסקת על בסיס יומי [כמו אופנה].

למעלה