על מקוריות ופלגיאטים

על מקוריות ופלגיאטים

רבות דובר כאן בעבר על ה"השפעות" הזרות על מוסיקאים ישראלים. היום הועלה מאמר לוואלה!, הסוקר כמה מהגניבות העכשוויות: http://e.walla.co.il/?w=/272/1094595 מה שדהים אותי, זה חוסר הבושה; במקום להודות בגניבה, הופכים את זה ל"מחווה" (מונח שאין לו משמעות משפטית, אגב). אותו דבר היה גם עם מה-שמם, שעשו "מחווה" כזו לשיר של גילמור באלבום שלהם. זוכרים?

WinterZ

New member
כולם כבר ניגנו הכל..

ככה או ככה, הכל נעשה.. היה אומן מטאל כלשהו (אליס קופר אולי) שאמר שכל דבר שנעשה במטאל בלאק סבאת' כבר עשו, בצורה כזאת או אחרת, ריתמיקה שונה, אחורה קדימה - זה אותם הריפים שהם כתבו. המוזיקה היום הגיעה למבוי סתום אחרי שכולם כבר עשו הכל.

holo

New member
שטויות

זה משפט של אנשים לא יצירתיים, מה שאתה אומר. יש הבדל בין העתקה להשפעה, הבדל שכאן בארץ כנראה כבר לא ממש ברור. אני לא יכול לסבול את זה, במיוחד בשירים של משינה, שזה פשוט מדהים איך הם עובדים על הקהל שלהם בעיניים (אפילו את שם השיר של "רכבת לילה לקהיר" הם לא טרחו לשנות).

itai 20

New member
מי שיש לו אוזן טובה ישמע דמיון

רב בין סינרגיה ללהקה קצת יותר טובה CREED סינרגיה מושפעים מהם קצת יותר מדי כאילו כל שיר שלהם ששמעתי אני תמיד חושב וואי זה מוכר לי משיר אחר... וכמו שאמר JASON BECKER האגדי "הגיע הזמן ליוצרים מקוריים"

microbe15

New member
כל שיר ששמעתי שלהם

אני חושב "וואי זה נשמע בדיוק כמו השיר הקודם"

גם הפלוידים

או לפחות רייט למשל לקח מעברים של אמנים אחרים.... באקורדים שמסיימים את "לנשום" במודע ובמוצהר נלקחו מאיזה יצירת ג'אז(...) ככה זה בני אדם..

The Walrus

New member
הדבר היחיד שאני זוכר

זה שהוא אמר שאת האקורד מעבר בbreathe בין ה"פזמון" לבית, הוא לקח מאיזה דיסק ג'ז. אבל מה זה להעתיק אקורד??

The Walrus

New member
העתקת רצף אקורדים אינה העתקה

זה כמו להגיד שאם יש שני שירים עם רצף האקורדים G - C אז הם העתיקו אחד מהשני. למרות שבbreathe זה אקורדים נדירים יותר, עדיין זוהי אינה העתקה.

holo

New member
הסרט התיעודי על העשייה

של הצד האפל של הירח. אם אני לא טועה, רייט "השאיל" את 2 האקורדים האחרונים (שהם האקורדים של המעבר/חזרה לשירה) מאמן ג'ז (נראה לי מיילס דיוויס), מפני שהוא אהב את הצרוף הזה. אגב, זאת לא נקראת העתקה, תעשו לי טובה.

meytar

New member
לי זכור שאת הזכרת פעם כד"א

משהו על Fat Old Son, שהוא קשור לשיר שנקרא Lazy Old Son. מה הייתה הכוונה אז?

holo

New member
זה sun ולא son

היא התכוונה לשיר של הקינקס Lazy Old Sun. לא שמעתי אותו, ככה שאין לי ממש מה להגיב.

יש קשר רחוק

באווירה, בשימוש בביטויים מסויימים, וכמדומני שגילמור עצמו אמר שהוא הושפע מהשיר. פסטורליה היתה חלק מהשפה המוסיקלית הן של הפלויד והן של הקינקס, באותה תקופה. גם את הרעיון של שימוש בצלצול פעמונים הפלויד לקחו מהקינקס, אולי מהשיר הזה - שכחתי כרגע מאיפה.

FunkyMonk

New member
גילמור אמר בראיון כלשהו

נראה לי בסרט על הדארק סייד... או אולי משהו אחר (מה שבטוח זה היה מצולם כי אני זוכר שראיתי את זה). שאלו אותו האם יש איזה שיר שהוא גנב. הוא אמר שתמיד יש לו תחושה כשהוא כותב שיר, שאולי הוא גנב אותו. הוא אמר שעד היום הוא בטוח שהוא גנב את FOS מאיפשהו, אבל הוא מעולם לא הצליח לגלות מאיפה.

Anuerysm

New member
לא שמעת אותו? הוא ה-שיר של הקינקס

אבל הוא לא דומה לפאט אולד סאן..

למעלה