על משפחתיות וסופי שבוע שלווים

efroch99

New member
על משפחתיות וסופי שבוע שלווים

כשאני אוכלת ארוחת צהריים עם קבוצת נשים, או במפגשים עם חברים, אני הרבה פעמים מופתעת מאופי הקשר של אנשים עם המשפחה וההורים. למעשה, מעבר לזה שאני מרגישה יוצאת דופן שאין לי ילדים, אני גם הרבה פעמים מרגישה יוצאת דופן - כאילו אין לי משפחה - לפחות לא מהסוג שאנשים מתארים. נראה שהרבה אנשים מרגישים מחויבות למפגשים משפחתיים אובססיסביים בעיני. כל הסופשבוע מתחלק בין הורים מצד אחד לבין הורים מצד שני (חייב להיות איזון כדי שאף צד לא ייעלב). והרבה פעמים כי ההורים "צריכים לראות את הנכדים". זה נראה לי קשה, כי האנשים בבירור כורעים תחת הנטל. הם היו מבקשים לעצמם שבת שקטה עם עצמם, אחרי שבוע עמוס (של תמרון בין עבודה, בית, מטלות ואולי מידי פעם איזה חוג), אבל חייבים קודם לרצות את כל העולם. עושים את זה "כי חייבים". אני נפגשת עם אמי כשלשתינו מתחשק (שזה יוצא בתדירות שמשמחת את שתינו) ומדברת איתה בטלפון כשאני רוצה לדבר איתה, והיא כנ"ל. מעבר לזה יש מיעוט של אירועים שאני משתתפת כי חייבים. סופי השבוע שלי מוקדשים לי ולבן זוגי, לשקט, לשהייה בבית, לעשיית הדברים שנידחו כל השבוע. הסופי שבוע הם כל כך חשובים לי בשביל החוויה הזאת, שקשה לי לחשוב על להקריב את זה כמו האנשים שתיארתי. אולי זה המשך לאגואיסטיות שלי, אבל נראה שזה עובד טוב לכל הצדדים - יש לי יחסי אהבה וקרבה עם כל המשפחה שלי, אבל פשוט התדירות של המפגשים הרבה יותר נמוכה.

ט ו ש ה

New member
אני חושבת שזה תלוי.

כשעזבתי את הבית (לפני חמש שנים) עברתי לגור לא רחוק מההורים שלי ותדירות הפגישות הייתה די גבוהה כי גרתי בדירת סטודנטים מעפנה והיה לי פשוט הרב היותר כיף בבית של ההורים. אחרי שעברתי עיר ועברתי לגור עם בן הזוג שלי התדירות ירדה, ואנחנו נפגשים בעיקר בופ"שים אבל ממש לא כל סופ"ש, אלא פעם בשבועיים שלוה. אני מרגישה שיש לי מחוייבות לבקר את ההורים, אבל לא רואה את זה כ"עונש", נכון שלפעמים לא הכי מתאים לי בעולם, אבל האמת היא שכשאני שם אני מאד נהנית ומשלימה פערים. על שנינו ניסו לעשות מניפולציות רגשיות ש"אנחנו לא מגיעים מספיק". הפיתרון שלנו היה "אז תבואו יותר למרכז!". בנתיים זה עובד לא רע.

../images/Emo79.gif אוהב להיות בבית ../images/Emo79.gif

יש אנשים שמטפסים על הרים יש אנשים שצונחים מגבהים יש אנשים שרוכבים על סוסים ויש כאלה שגומאים מרחקים אבל אני אוהב להיות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים אני אוהב להיות בבית עם אותה האהובה ואותם ההרגלים יש אנשים שצדים נמרים יש אנשים שדולים פנינים יש אנשים שבונים מגדלים ויש כאלה שצמים חודשים אבל אני אוהב להיות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים אני אוהב להיות בבית עם אותה האהובה ואותם ההרגלים יש אנשים שתמיד מחפשים יש אנשים שתמיד מגלים יש אנשים שהולכים בגדול ולא מוותרים ורוצים את הכל אבל אני אוהב להיות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים אני אוהב להיות בבית עם אותה האהובה ואותם ההרגלים (מילים אריק איינשטיין; לחן מיקי גבריאלוב)

למעלה