תלמידי ישיבות תיכוניות רבים התלוננו בשיחה עם ערוץ 7 כי במהלך הסרטון עליו נבחנו, הופיעו קטעים מחוף ים מעורב, סרטונים שהצפייה בהם עומדת כנגד אמונתם ומצפונם. מרביתם נאלצו לענות על שאלות מבחן הבגרות בלי לראות את הסרטון.
מן הראוי. במיוחד בהתחשב בכך שזה מן סתם לא משהו קשה או מורכב במיוחד לעשותו (לא מפורט באיזה סרטון/בחינה מדובר בדיוק).תלמידי ישיבות תיכוניות רבים התלוננו בשיחה עם ערוץ 7 כי במהלך הסרטון עליו נבחנו, הופיעו קטעים מחוף ים מעורב, סרטונים שהצפייה בהם עומדת כנגד אמונתם ומצפונם. מרביתם נאלצו לענות על שאלות מבחן הבגרות בלי לראות את הסרטון.
מדוע לא להתחשב בזוג מאותו מין הרוצה להנשא?מן הראוי. במיוחד בהתחשב בכך שזה מן סתם לא משהו קשה או מורכב במיוחד לעשותו (לא מפורט באיזה סרטון/בחינה מדובר בדיוק).
כי אין חיה כזאת בישראל למשלמדוע לא להתחשב בזוג מאותו מין הרוצה להנשא?
מסתמן שיש,כי אין חיה כזאת בישראל למשל?
כאמור לא ציינת באיזה סרטון או בחינה מדובר, כך שקשה להתייחס במדויק. אבל בבחירה בין הצגת סרטון על משהו שכלל לא קיים בישראל לבחירה להציג סרטון שנמנע מפגיעה באמונתם של אלו המחויבים לצפות בו (קהל שבוי), אבחר באפשרות השניה.
אבל איןמסתמן שיש,
נו נתווכח לחינם?אבל אין. מציאות.
לא אמרתי שאין זוגות כאלה. יש זוגות ויש שלישיות ומן הסתם גם רביעיותנו נתווכח לחינם?
יש זוגות מאותו מין, ומקימים משפחות.
תבואי לקראת בכיף. אבל למה תוך פגיעה באחרים? היכן מצינו שזה חייב לבוא על חשבון זה?למה אותם לא להבין, לא לבוא לקראתם, ולבוא לקראת תלמידים מסויימים שאין להם בעיות למידה.
והשאלה היתה מדוע לא להתחשב בהם?לא אמרתי שאין זוגות כאלה. יש זוגות ויש שלישיות ומן הסתם גם רביעיות
.
לא. השאלה הייתה האם יש להתחשב בבחורי הישיבות שלא נוח להם לראות סרטונים מעורבים מחוף הים.והשאלה היתה מדוע לא להתחשב בהם?
זה כל שאמרתי.ראוי להתחשב בתלמידים דתיים, לא נכנסת לויכוח הזה.
אם השאלה נוגעת לאותם סרטוני בחינה, הרי שתשובתי היא כאמור מעלה, כי אין סיבה שזה יבוא על חשבון אחרים. אם השאלה היא באופן כללי כמו למשל לאפשר להם להינשא, זה סבוך יותר מן הסתם. אין לי שום התנגדות להתחשבות אבל אני קטגורית נגד מה שמכונה נישואי בני אותו מין. פשוט לא מכיר בזה וזה לא משנה לדידי אם המדינה מאפשרת או מכירה בזה אם לאו. אז התחשבות זה דבר אחד, הכרה במוסד שלהשקפתי לא יכול להתקיים זה דבר אחר.השאלה היתה מדוע לא להתחשב באנשים אחרים שיש להם מגבלות אחרות (לא יכולים להתחתן, למשל)?
אכן השאלה של חורזת היתה כללית.לא. השאלה הייתה האם יש להתחשב בבחורי הישיבות שלא נוח להם לראות סרטונים מעורבים מחוף הים.
זה כל שאמרתי.
אם השאלה נוגעת לאותם סרטוני בחינה, הרי שתשובתי היא כאמור מעלה, כי אין סיבה שזה יבוא על חשבון אחרים. אם השאלה היא באופן כללי כמו למשל לאפשר להם להינשא, זה סבוך יותר מן הסתם. אין לי שום התנגדות להתחשבות אבל אני קטגורית נגד מה שמכונה נישואי בני אותו מין. פשוט לא מכיר בזה וזה לא משנה לדידי אם המדינה מאפשרת או מכירה בזה אם לאו. אז התחשבות זה דבר אחד, הכרה במוסד שלהשקפתי לא יכול להתקיים זה דבר אחר.
זה לא מתפקידי להכיר בזוגיות כזאת או אחרת. כל זוג שיחיה כאוות נפשו. הוא לא זקוק לשם כך להכרתי וגם דעתי בעניין לא צריכה לעניין אותו במיוחד. אם בהכרת המדינה עסקינן, זאת כידוע קיימת בצורה כזאת או אחרת. אמנם לא ישירה, אבל הלכה למעשה ל99% מהדברים שלגביהם זה חשוב, היא קיימת בפועל.אכן השאלה של חורזת היתה כללית.
התחשבות יכולה להיות גם סוג של הכרה בזוגיות מחייבת, לא רק בנישואים. הן כשמדובר בבני אותו המין והן כשהזוג הטרוגני.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.