על נאמנות לידיד וזוגיות

זכוכיות

New member
על נאמנות לידיד וזוגיות

הודעה שפרסמתי לפני כמה ימים בפורום אחר, אבל מעניין אותי לדעת גם מה אתם חושבים. וחוץ מזה, צריך להעיר את הפורום. יש לי ידיד נפש, במקרה הוא גם אקס. שנתיים וחצי בעבר הרחוק, מסוג הדברים שכבר מזמן נשכחו ואולי גם הועילו בגזרת המתח המיני (שמוצה עד תום ופשוט לא קיים). מאז אותה פרידה שנינו ניהלנו לא מעט קשרים, התאהבנו, ועברנו חוויות ושינויים בעולמינו הרומנטי. החבר האחרון שלי מאוד לא אהב את הקשר שלנו, ובעקבות אותה התנגדות הורדנו פרופיל. כלומר, שמרנו על קשר, שיחת טלפון פעם בשבוע, קצת במסנג'ר, מתראים אחת לחודשיים... לא משהו שאפשר לקרוא לו ידידות נפש (למרות שכשכבר דיברנו, אז באמת דיברנו), בטח שלא בהשוואה לתקופות שבהן שוחחנו יום יום וגם נפגשנו פחות או יותר באותה התדירות... אותו ידיד נפש, הסתבר בדיעבד, כעס עלי נורא. נפגע, הרגיש מרומה ומנוצל וכו' וכו'. רגע לאחר הפרידה מהאקס, הקשר ביננו חזר לעצמו ובהתאמה גם חוויתי משבר גדול מאוד... אותו ידיד היה שם בכדי לתמוך (נפשית, וגם כלכלית... הוא פשוט העניק לי 3000 שקלים לטובת אותו מקרה חירום. הם יחזרו אליו כמובן, אבל הוא חייל עני ורציתי להמחיש את ההקרבה.) הוא היה שם בכל רגע, חיבק ועודד ונתן מה שהוא יכול. באותם ימים קלטתי כמה עקומה הייתה ההחלטה שלי להתרחק מהאדם הזה, שהוא בעצם החבר הכי טוב והיחיד שיש לי, וידעתי ביני לבין עצמי שלעולם, לטובת אף אחד ושום דבר, אני לא אתרחק ממנו שוב. למזלי בן זוגי החדש הכיר אותנו יחד, והם אוהבים אחד את השני מאוד... אבל אני יודעת שלא הרבה אנשים היו מסתדרים עם קשר שכזה אני תוהה מה היה קורה אם בן זוגי לא היה אוהב את הקשר הזה, ומה אתם חושבים... אני קוראת לא מעט דיונים כאלה, על הידידה או הידיד הטוב, והדעה הרווחת (כשלא מודעים לפרטים) היא שבן הזוג קודם לכל... האם זה באמת כך? האם הייתם נוטשים חבר נפש?

בן זוג זה בן זוג וידיד טוב זה ידיד טוב.

משלבים בין השניים. אני לא אתנתק מידיד טוב שלי רק כי חבר שלי לא אוהב אותו. או רק כי יש לי חבר וכללל זמני זה הוא. לא מידיד טוב ולא מחברה טובה. הם תמיד היו פה ותמיד יהיו פה. חבר... מי מבטיח....(בלי להיות שלילית כ"כ) גם היום יש מישהו שהוא ... הרבה. שהוא מכיר אותי טוב יותר מכולם (אפילו מהחברה הכי טובה שלי) הוא פשוט קורא אותי... והוא חלק מחיי ותמיד יהיה, ואין מצב שבעולם שאני אתנתק ממנו רק כי... הוא תמיד יהיה מספר 1.

זכוכיות

New member
אני לא ממספרת אף אחד

ואני לא מרגישה שהידיד שלי עליון על בן זוגי, הוא לא מספר אחד, וחשיבותו של איש מהם לא עולה על של האחר... זו פשוט חשיבות שונה.

הידיד הטוב שלי ממש לא עליון

על הבן זוג. כל אחד במקומו הוא. הוא בנזוג והוא ידיד טוב. כמו שאמרת "..זו חשיבות שונה..."

Lir האחת

New member
אני אישית,

לא הייתי מפסיקה קשר עם מישהו למען בן זוג. בטח לא קשר שהוא יקר לי. אני לא חושבת שזה שיש בן זוג, אומר שקשרים חבריים מהעבר צריכים "להתקרר". מה שכן, אם הייתי בקשר עם אקס שלי, הייתי דואגת להעניק לבן זוגי תחושת ביטחון באהבה שלי כלפיו, ובמערכת היחסים ביננו. מה שאני מנסה לומר זה, שצריכה להיות פשרה כלשהי. אם יש לי קשר עם בחור כלשהו, אשר באופן כזה או אחר "מאיים" על תחושת הביטחון של החבר שלי, אני אצטרך לעבוד יותר "קשה" על תחושת הביטחון שלו, בהנחה שאותו קשר חברי אכן חשוב לי. קנאות רבה הרבה פעמים נובעת מחוסר ביטחון ביציבות של מערכת היחסים. לא חושבת שצריך להתנהג באדישות, וכן צריך להפגין רגישות כלפי בן הזוג. באותו זמן, לא להזניח קשרים עם חברים שיקרים לך, ומהווים חלק חשוב מהחיים שלך.

hagit113

New member
לא.

ואם את כלכך אוהבת אותו ומעריכה אותו. למה אתם לא יחד?

זכוכיות

New member
כי אני לא נמשכת אליו (ולהיפך)

וחוץ מזה, ניסינו בעבר, אפילו אז זה הרגיש כמו שני חברים טובים שמתאמצים נורא אבל לא מצליחים להרגיש בזוגיות.

dilen69

New member
לעולם לאאאאאאאאאאאאאאא!!!

החבר שלך צריך לדעת להתמודד עם הידיד. ובתנאי שאת באמת לא מאוהבת או נמשכת אליו יותר! מה שכן - תחשבי מה היה קורה אם זה היה ההיפך....את היית מסכימה? ? ?

זכוכיות

New member
עם הדינמיקה היתה זהה לשלנו

אז לא היתה לי בעיה. לבן זוגי הנוכחי הקשר עם הידיד לא מפריע, וזה בזכות העובדה שהכרנו אותו יחד (דרך חבר משותף שלישי) והוא למד להכיר ולאהוב את שנינו בו זמנית, הוא יודע איך הדברים נראים באמת "מבפנים" בקשר שלנו ומה סוג הרגשות שאנחנו חולקים. אבל אני יודעת שהוא היה מפריע כמעט לכל אחד אחר כמו שזה הפריע לאקס שלי, מעניין לדעת איך אחרים מתמודדים עם מצבים כאלה...

lirullman

New member
אני מזדהה אתך לחלוטין !!!!

גם לי יש חבר נפש שבמקרה הוא האקס שלי, אבל לשמחתי כל החברים שלי תמיד קבלו את המצב כמו שהוא ויודעים שאין להם שום סיבה לקנא, כי בחיים לא יהיה בינינו שום דבר. לדעתי, דווקא בגלל שכבר היינו ביחד, ראינו שקשר רומנטי לא עובד בינינו, לכן אין סיכוי שנחזור להיות שוב בקשר מסוג זה. לדעתי אם הייתי עם מישהו כ"כ הרבה זמן (הייתי שנתיים וחצי עם האקס) זה אומר שאני אוהבת את הבן אדם שהוא, ואין שום סיבה בעולם שאני אוותר על חבר טוב !

לא נוטשים, אך מציבים גבולות

תראי, אני בחורה של ידידים. יש לי הרבה ידידים של המון המון שנים שהיו לצידי בכל המצבים הכי קשים. לשמחתי החבר שלי מקבל את זה, אך יש דברים שאני יודעת שהוא לא יקבל ולכן צריך להציב גבולות. אני למשל גרה עם שותף שהוא חבר טוב שלי מכתה א', תחשבי כמה קשה זה לגבר לדעת שאת גרה עם מישהו כזה, והוא גם רואה אותנו יחד, יש לנו כימיה נהדרת ואנחנו מאוד מביעים אהבה אחד כלפי השני. אבל דאגתי לאורך כל הדרך להבהיר לו שאני לא נמשכת לשותף שלי בשום צורה, וגם לתת להם לבלות זמן יחד בכדי שיבין את טיב היחסים. אני משתדלת לא לדבר על השותף שלי יותר מדי שאני עם החבר, רק אם אני רוצה להתייעץ וכאלה, כדי לא לפגוע או לדחוק אותו לפינה בעניין. וגם עם ידידם אחרים, הצבתי גבולות, אם שאני רווקה היינו יכולים לישון יחד (ידידים הומואים למשל), היום זה לא קורה, כי אני לא רוצה לגרום לחבר שלי אי נוחות. אני אומרת שהגבול הוא מה שאת היית מרשה לו, ואל תעשי לו מה שלא תרצי שהוא יעשה לך. בכל מקרה אצלך המקרה קצת בעייתי כי גם מדובר באקס, ואולי לא כדאי בתחילתו של קשר לציין את זה שהוא אקס,וכשאת מציינת להעלות את זה כאילו זה היה קשר מאוד לא משמעותי. מה שכן, נשמע שהידיד הזה שלך הוא באמת ידיד טוב, ומה לעשות שאלוהים ברא אותנו בלי יכולת להדעת את רגשות האחר, אני הייתי בודקת טוב טוב האם מדובר בידידות גם מבחינתו, כי לי נשמע שיש שם קצת יותר.

זכוכיות

New member
במקרה הזה, אני יודעת

נתחיל בזה שהוא זה שסיים את הקשר הרומנטי שהיה לנו בעבר
נמשיך בזה שגם אז, כשזה היה "בסדר", אף פעם לא הרגשתי שמישהו מאיתנו באמת "מאוהב". ונסיים בזה שאני מכירה אותו ממש ממש טוב, כשהוא מתאהב אני הראשונה שיודעת והיחידה ששומעת את כל הפרטים, ראיתי אותו מתאהב עד איבוד שפיות, קשה לי להאמין שאפשר לאהוב כ"כ כשיש לך רגשות כביכול למישהו אחר.

Dark Muse

New member
יש גבולות...

אם זה מגיע למצב שאת נותנת יותר לידיד מאשר לחבר, אז יש פה בעיה רצינית. לנטוש חבר נפש בגלל שהחבר רוצה זה לא, אבל לדעת מה הגבול של נגיד שיחות בלילה, שיחות טלפון, מפגשים ואהדה מסויימת זה כן. אגב זה שהוא האקס שלך זאת גם בעיה בשביל חבר שלך. אם אתם כל כך מסתדרים בתור ידידים אז למה אתם לא חברים? אני מניח שיש לכך סיבות רבות ובטח יותר טוב לכם להשאר בלי מחויבות, אבל לבן זוגך לא נראה לי שזה רלוונטי. זה משהו שקשה לקבל ואם בן זוגך מקבל זאת אז כל הכבוד לו. בסופו של דבר אני מניח שאפשר ללמוד להסתדר עם זה, לאחד זה יותר קל מאשר לשני.

זכוכיות

New member
ומה הוא הגבול?

אנחנו אגב, כן מנהלים לפעמים שיחות טלפון בלילות. הוא גם גר במרחק הליכה אז בעיתות משבר או שיעמום אנחנו אפילו נפגשים בלילות. אני לא נותנת לו יותר מאשר לחבר שלי, כמובן, גם לו יש חברה (סוג של) ואנחנו יודעים לחלק את הזמן). וכמו שהסברתי שם למעלה למישהי, הסיבה שאנחנו רק ידידים היא כי אנחנו לא מעוניינים בשום דבר מעבר, אנחנו לא נמשכים אחד אל השני. מה גם שלי ספציפית יש חבר שאני אוהבת, וגם כשלא היה הוא לא היה אופציה. גם כשהיינו ביחד זה הרגיש מאולץ מאוד (הסיבה שהיינו יחד היתה- אנחנו מסתדרים כל כך טוב, כל כך קרובים, אז למה אנחנו לא ביחד? בדיוק כמו ששאלת), היתה אכפתיות הערכה ודאגה אבל לא היו רגשות רומנטים.

Dark Muse

New member
הגבול הוא כנראה ההסכמה שלך

עם בן זוגך. ברגע שזה מפריע לו אז יש את הגבול שלך כמה את מוכנה לקרר את הקשר הזה מבחינתך. אין לזה משהו ברור אני מניח, כל אחד יכול לתפוס את זה שונה. חבר שלך צריך לסמוך עליך ולהאמין לך, מצד שני את נפגשת איתו כל לילה ואף על פי שאת אומרת שאין כל משיכה, כמה פעמים היתה כזו אי פעם? לא עברה במחשבתך מחשבה אחת לא תמימה בכל משך הזמן שאתם ידידים? נניח אפילו שהיית פנויה!

זכוכיות

New member
לא עברה. כשהייתי פנויה יצא לנו אפילו

לישון באותה המיטה, וכלום לא קרה (כל אחד בפינה שלו). אפילו כשהיינו ביחד המחשבה (ומימושה) בקושי עברה שם... לבן זוגי הנוכחי הקשר לא מפריע (למעשה, הם מתים אחד על השני) חוץ מזה שהבגלל שהוא הכיר אותנו יחד (הרבה לפני שהפכנו לזוג) הוא ראה ולמד על הקשר שלנו מבפנים, ולכן ברור לו שהוא יכול לסמוך עלי. לאקס שלי זה הפריע כי בזמנו זה היה דיי טרי (3 שבועות לאחר הפרידה שלי ושל הידיד הקשר איתו התחיל) ודווקא עשיתי הרבה מאוד הקרבות וכמעט הרסתי את הידידות הזאת לחלוטין, היום אני כבר לא אעשה דברים כאלה, למזלי אני לא צריכה להתמודד עם זה....

Dark Muse

New member
אז זה מיוחד...

ולא רבים מקרים כאלו לכן זה יהיה קצת מוזר ומלא חשש.

זכוכיות

New member
סתם הערת אגב על החבר והידיד

אני בבית חולה והם נסעו יחד לכינרת אז מי צריך לעשות רעש?

למעלה