על נותני שירות ומקבלי שירות
יש איזו קבוצה בפייסבוק שעיקרה עובדים במלצרות, אחראי משמרת במסעדות, קופאים ושאר נותני שירות. בקבוצה הם נותנים כל מיני דוגמאות מצחיקות ועצובות של דברים שקורים להם מול לקוחות ומול מנהלים.
אני תוהה אם תיאורי המקרה שרשומים שם היו יכולים להתקיים גם בקנדה. כן, חלק מהדברים אופיינים לישראל אבל יש פוסטים שבהם מלצרים מתרעמים על גזענות, הומופוביה וחוצפה מצד הלקוחות (דורשים פיצוי, מקללים, מנבלי ם את הפה) אני תובב אם יש משהו מקביל לקנדה או שמקרים כאלה סביר להניח שלא יתרחשו וגם אם כן מדובר על מקרים נדירים. לפניכם מבחר פוסטים:
נדמה לי שמיכל כאן בעצמו מנהל בית-קפה - האם נחשפת פעם דברים דומים?
*מנהל משמרת במסעדת מזון בנתבג מפה לשם מגיעים לקוחות בכמויות וכל אחד הזיה *
*לקוח ממתין בתור חצי שעה כי יש עומס ויש מתלמדת חדשה בקופה*
ל: אני רוצה הפוך אחד בינוני וקפה שחור בוץ עם חלב
ק: סגור הפוך בינוני וקפה שחור עם חלב
*הלקוח משלם וממתין 10 דקות כאשר יש לי בונים בשרשראות..זמן המתנה לגטימי לגמרי*
הוא התעצבן ואמר לי להפסיק לעשות כלים ושאני אבוא עד אליו לדבר איתו ולמצוא פתרון כי מחר הוא עוזב את המלון והוא עוד לא מימש את השוברים
אמרתי לו שכמו שאני מכבדת בקשות של אנשים בזמן המשמרת
אני נותנת מעצמי ביום 13 שעות משמרת
כך אני מצפה מאנשים שיכבדו את הזמן בית שלי ואת זה שגם אני צריכה אחד כזה
בתגובה הוא פתח מצלמה ואמר למצלמה "מה שמך?" אמרתי נועם
הוא אמר "נועם לא רוצה לתת לי שירות"
עניתי לו שזה לא מכבד ואני בסגירה אחרי 13 שעות משמרת
הוא סגר מצלמה קם והלך.
הייתי בהלם שהוא צילם אותי
לכו תדעו לאן זה יגיע עכשיו.
ישראלים חצופים.
דורשת פיצוי ואני עונה שאני לא הולכת לפצות אותה מעבר לזה.</p> <p>ואז התחילה שיחה שונה לחלוטין ...</p> <p>הלקוחה: את יודעת מה הבעיה שלך? את תימניה. באופי שלך זה להיות קמצנית זאת הבעיה שלך.</p> <p>אני: את רצינית שאת מעירה לי הערה גזענית על זה שיש לי צבע אור כהה.</p> <p>לקוחה (וברקע קללות, הכללות, והשמצות מהילדות הקטנות שהיו איתה): זה לא מעניין אותי. אני באה לפה הרבה זה לא הכסף, אני כל פעם באה לפה ושופכת כסף פה... את חצופה וכן באופי שלך כתימניה זה להיות קמצנית ואת חייבת לפצות אותי.</p> <p>אני: את רצינית שאת צועקת עלי ומנסה להשפיל אותי מול מסעדה שלמה על בסיס צבע העור שלי? את מבינה שאת גזענית ומפלה אנשים בגלל דעות קדומות שלך?</p> <p>לקוחה: סיימתי מה שיש לי להגיד לך לכי מפה.</p> <p>זה היה קצת יותר מורכב עם טונים מאוד גבוהים! מלווה באיומים על פיטורים שלי ממקום העבודה ושיימינג נוראי בפייסבוק וסגירת המקום בגלל כוס מלוכלכת.</p> <p>אני לא אומרת שכוס מלוכלכת צריכה להגיע ללקוח, אבל בין זה ללהגיע לגזענות ואפליה נראה לי שהדרך אמורה להיות רחוקה...</p> <p>___________________________________________________________</p> <p> </p>
אני: קפה הפוך אחד וקפה שחור אחד
ל: מה רציתי 2 קפה שחור ו2 הפוך מה הקופאית מפגרת
א: היא חדשה כנראה הייתה טעות ואל תדבר ככה בבקשה על עובדים היא לא עובדת אצלך.
מפה לשם התחיל לעשות בלגאן קילל את כל העובדים והגיע למצב שאמר לי שהוא רוצה שאשרת אותו ואתן לו את כל הקפה שלו בחינם. מה שלא קרה
יש איזו קבוצה בפייסבוק שעיקרה עובדים במלצרות, אחראי משמרת במסעדות, קופאים ושאר נותני שירות. בקבוצה הם נותנים כל מיני דוגמאות מצחיקות ועצובות של דברים שקורים להם מול לקוחות ומול מנהלים.
אני תוהה אם תיאורי המקרה שרשומים שם היו יכולים להתקיים גם בקנדה. כן, חלק מהדברים אופיינים לישראל אבל יש פוסטים שבהם מלצרים מתרעמים על גזענות, הומופוביה וחוצפה מצד הלקוחות (דורשים פיצוי, מקללים, מנבלי ם את הפה) אני תובב אם יש משהו מקביל לקנדה או שמקרים כאלה סביר להניח שלא יתרחשו וגם אם כן מדובר על מקרים נדירים. לפניכם מבחר פוסטים:
נדמה לי שמיכל כאן בעצמו מנהל בית-קפה - האם נחשפת פעם דברים דומים?
*מנהל משמרת במסעדת מזון בנתבג מפה לשם מגיעים לקוחות בכמויות וכל אחד הזיה *
*לקוח ממתין בתור חצי שעה כי יש עומס ויש מתלמדת חדשה בקופה*
ל: אני רוצה הפוך אחד בינוני וקפה שחור בוץ עם חלב
ק: סגור הפוך בינוני וקפה שחור עם חלב
*הלקוח משלם וממתין 10 דקות כאשר יש לי בונים בשרשראות..זמן המתנה לגטימי לגמרי*
הוא התעצבן ואמר לי להפסיק לעשות כלים ושאני אבוא עד אליו לדבר איתו ולמצוא פתרון כי מחר הוא עוזב את המלון והוא עוד לא מימש את השוברים
אמרתי לו שכמו שאני מכבדת בקשות של אנשים בזמן המשמרת
אני נותנת מעצמי ביום 13 שעות משמרת
כך אני מצפה מאנשים שיכבדו את הזמן בית שלי ואת זה שגם אני צריכה אחד כזה
בתגובה הוא פתח מצלמה ואמר למצלמה "מה שמך?" אמרתי נועם
הוא אמר "נועם לא רוצה לתת לי שירות"
עניתי לו שזה לא מכבד ואני בסגירה אחרי 13 שעות משמרת
הוא סגר מצלמה קם והלך.
הייתי בהלם שהוא צילם אותי
לכו תדעו לאן זה יגיע עכשיו.
ישראלים חצופים.
דורשת פיצוי ואני עונה שאני לא הולכת לפצות אותה מעבר לזה.</p> <p>ואז התחילה שיחה שונה לחלוטין ...</p> <p>הלקוחה: את יודעת מה הבעיה שלך? את תימניה. באופי שלך זה להיות קמצנית זאת הבעיה שלך.</p> <p>אני: את רצינית שאת מעירה לי הערה גזענית על זה שיש לי צבע אור כהה.</p> <p>לקוחה (וברקע קללות, הכללות, והשמצות מהילדות הקטנות שהיו איתה): זה לא מעניין אותי. אני באה לפה הרבה זה לא הכסף, אני כל פעם באה לפה ושופכת כסף פה... את חצופה וכן באופי שלך כתימניה זה להיות קמצנית ואת חייבת לפצות אותי.</p> <p>אני: את רצינית שאת צועקת עלי ומנסה להשפיל אותי מול מסעדה שלמה על בסיס צבע העור שלי? את מבינה שאת גזענית ומפלה אנשים בגלל דעות קדומות שלך?</p> <p>לקוחה: סיימתי מה שיש לי להגיד לך לכי מפה.</p> <p>זה היה קצת יותר מורכב עם טונים מאוד גבוהים! מלווה באיומים על פיטורים שלי ממקום העבודה ושיימינג נוראי בפייסבוק וסגירת המקום בגלל כוס מלוכלכת.</p> <p>אני לא אומרת שכוס מלוכלכת צריכה להגיע ללקוח, אבל בין זה ללהגיע לגזענות ואפליה נראה לי שהדרך אמורה להיות רחוקה...</p> <p>___________________________________________________________</p> <p> </p>
אני: קפה הפוך אחד וקפה שחור אחד
ל: מה רציתי 2 קפה שחור ו2 הפוך מה הקופאית מפגרת
א: היא חדשה כנראה הייתה טעות ואל תדבר ככה בבקשה על עובדים היא לא עובדת אצלך.
מפה לשם התחיל לעשות בלגאן קילל את כל העובדים והגיע למצב שאמר לי שהוא רוצה שאשרת אותו ואתן לו את כל הקפה שלו בחינם. מה שלא קרה