על נחיים ועל המוות

udiki

New member
על נחיים ועל המוות

אהלן אמיצים שכמותכם.

למה אמיצים?
כי אנחנו (בעלי ואני בני 38) יושבים על הגדר, מנדנדים את הרגלים ועושים במכנסיים
כבר שנים מתנדנדים בכן או לא.
אוסטרליה או ישראל.

כל פעם שהתקדמנו , משהו קרה ועצר אותנו.
כבר אזרנו אומץ וסיפרנו למשפחה (חוץ מחמותי, אנחנו מחכים שתזדקן טבעי ושלא נרגיש רגשות אשם שזה קרה בגללנו)
כבר בררנו על בתי ספר (דתיים) במלבורן ועלויות מחיה.

נשארו רק כמה שאלות פתוחות.
אני אזרחית אוסטרלית נולדתי להורים אוסטרלים (שלושה חודשים אחרי שהם עלו ארצה מטעמים מוזרים שהשתיקה יפה להם)
יש לי דרכון אוסטרלי (שהונפק בערך כשאוסטרליה קיבלה עצמאות)
הייתי באוסטרליה בילדותי חופש שלם אצל סבא וסבתא ולא עשיתי כלום חוץ מללכת לבונדי עם סבתא ולחזור
ואף על פי כן נהנתי מכל רגע!
יש לנו ארבעה ילדים מגיל 15 ומטה. ובעלי אקדמאי (מדעי המחשב בר אילן) ועובד כמנהל פרויקטי פרסום ואינטרט ועוד דברים שאני לא מבינה ולא מתעניינת.

השאלות הפתוחות:
1) האם יש מצב שניסע לאוסטרליה הילדים יצטרפו אלי כתושבי קבע ובעלי יכנס עם ויזת מטייל או משהו כזה ושם יפעיל את התהליך?
או שחייבים קודם לסיים תהליך עם סוכן הגירה (אין בעיה להתחיל את התהליך אך מה המשמעות לכך שהוא כבר שם?) האם במהלך שהותו יוכל לחפש עבודה? או להמשיך לעבוד עבור החברה הישראלית מהבית?
2) האם יש למישהו הערכה (גסה, גסה. אני לא אתבע אתכם על מידע שגוי) האם אני זכאית לדמי אבטלה ולקצבת ילדים בשבועות הראשונים כשאפש עבודה? (כאמור, ארבעה ילדים אחד יותר חכם מהשני) בכמה יכולים להסתכם דמי אבטלה וקצבת ילדים?
3) הילדים שלי מקבלים תרופה כרונית בארץ שנכנסה לסל הבריאות רק לאחרונה. איך מבררים מה ההתוויה לתרופה באוסטרליה? אני מניחה שמערכת הבריאות שם יותר מפותחת.

שאלות קשות, אני יודעת, ותאמינו לי כבר קראתי כל חומר אפשרי בסופו של דבר זה רק הפחד מה"כמה זמן יקח לנו למצוא עבודה"
אם פתרנו נרגענו...

יום טוב
ותודה!

guyguy2003

New member
שאלות קשות

יש לי תשובות מאוד חלקיות ועצות אבל אולי מישהו היה במצבך פה ויוכל לעזור יותר. תבדקי גם בפורום בפייסבוק יש שם אם אני לא טועה זוגות כאלה.
לגבי 1 - מציע בחום להתקשר לשגרירות / מחלקת ההגירה ולברר לעומק. את לא חייבת סוכן הגירה, אבל כן כדאי לברר מה האופציות, וכאזרחית אוסטרלית את גם בעמדה יותר טובה לקבל תשובות מהם (השגרירות לדוגמא אמורה לעזור לך בנושא).
לגבי 2 - אם אני לא טועה קצבת ילדים מקבלים מהיום הראשון (גם תושבי קבע), ואלא אם כן שינו את התקנות צריך לחכות שנתיים גם לאזרחים שמעולם לא היו באוסטרליה.. ושוב זה מסובך כי 'הבעיה' שאת *כן* היית באוסטרליה. את יכולה להתקשר לסנטרלינק למחלקת NEWSTART ולברר אבל אני כבר מזהיר אותך, תכיני איזה 45 דקות לפחות להמתנה על הקו, they are bloody useless... כמה שתקבלי אם תקבלי זה פונקציה של מצב הזוגי + ילדים ולכן גם את זה כדאי לברר איתם באותה שיחה.

brk68

New member
לא מומחה אבל...

אני לא מומחה גדול בהגירה אבל כיוון שהמצב שלך דומה לשלי נראה לי שאוכל לתת קצת אינפורמציה.
כיוון שאת נולדת בארץ ומעולם לא שהית שם מעל שנתיים ברציפות, את נחשבת citizen by descend.
כיוון שכך, הילדים שלך אינם זכאים לאזרחות אוטומטית.
הם כן זכאים לויזה שלוקח זמן להשיג. באופן רשמי נאמר לי בשגרירות אוסטרליה בישראל שזה ייקח כמעט שנה.
בפועל זה לקח 5 חודשים (לבן הזוג והילדים) ב 2013. מבקשים את הויזה יחד לבן הזוג והילדים, כך שאני לא מבין מה התועלת בלבקש מאוסטרליה ויזה לבן הזוג כשצריך ויזה גם לילדים.
יש בחור מאד נחמד בשגרירות שקוראים לו A. AZAR (לא זוכר שם פרטי), הוא ערבי עם תודעת שירות אוסטרלית והוא יכול לספק לך אינפורמציה רשמית (עד גבול מסויים, בדרך כלל זה תפקיד של סוכני הגירה).
דמי אבטלה וקצבת ילדים זה קצת יותר מסובך.
דמי אבטלה הן פונקציה של הון עצמי. את תצטרכי להצהיר כמה כסף ונכסים יש לך. אם יש לך מעל מינימום נמוך צפי לתקופת אכשרה של 3 חודשים. אם יש לך מעל 400 אלף דולר, לא תקבלי בכלל.
קצבת ילדים ל 4 ילדים זה באזור ה 400-500 דולר לשבועיים. נדמה לי שזה פונקציה של הכנסה שוטפת אבל אני לא סגור על זה.
אל תצפי למערכת בריאות יותר מתקדמת כאן. צפי לשירות יותר טוב.
וקצת באסה לסיום - אם תחפשי עבודה בתחום מקצועי, צפי לחודשים של חיפוש עבודה לא לשבועות.
ועוד יותר באסה אחרי סיום - תיכנסי לאתר של הcerntrelink כדי לברר על כל הזכויות הסוציאליות שלך. ממילא כאשר צגיעי אל החבר'ה האלו בטלפון, הם ישלחו אותך להשיג מידע באתר שלהם...

guyguy2003

New member
עבדאלה עדיין שם???

הוא נראה לי לעד יהיה בשגרירות :) הוא היה נציג השגרירות בדיונים בפורום הזה ובYNET כבר לפני 12 שנים..

udiki

New member
חידודים

תודה רבה ! עזרתם לי מאוד
(ובעיקר הרפתם את ידי אבל זה עבד רק לרבע שעה...)

האם כדאי לי להתקשר לשגרירות או ללכת לשם ולשאול את השאלות. או עדיף מייל?
* * *
לגבי הנכסים המחושבים לצורך קצבת ילדים. אז יש לי דירה בארץ ששווה יותר מ 400 אלף דולר. אבל יש עליה משכנתא בסכום גדול.
האם זה מתקזז? יש למישהו מושג?
* * *
שאלה אחרונה (להיום) האם קשה לעבור את המבחנים באנגלית? בעלי קורא כותב דובר ברמת שפת אם.

תודה חברים
ושהיה לכם יום שקט (בעצם אתם באוסטרליה, ברור שיהיה יום שקט)

brk68

New member
תשוביות

את לא יכולה ללכת לשגרירות בלי לקבוע פגישה מראש.
תתקשרי, תשאירי בקשה שיחזרו אליך ובסוף יחזרו.

קצבת ילדים אינה תלויה בהון עצמי אולי בשכר שמרווחים.
דמי אבטלה כן קשורים בהון עצמי אבל נדמה לי שהקריטריונים מדברים על הון עצמי נזיל שדירה היא לא חלק מהם.

בכל מקרה, כמה שעות באתר האינטרנט של סטרלינק ותוכלי להדריך את כולנו.

guyguy2003

New member
דירה נכנסת למשוואה אם היא להשקעה

וברגע שתעברי לאוסטרליה הדירה בישראל תהפוך לכזאת, אבל כן לוקחים בחשבון משכנתא (ה'נטו' הוא שנספר). מצד שני דירה בארץ.. לא יודע איך הם בכלל יסתכלו על משהו כזה.

למעלה