על נחמנידס ושאר טפילים

Feanor75

New member
על נחמנידס ושאר טפילים

נחמנידס (על שלל כינוייך), מבעד למילים אני רואה את המהות האמיתית שלך, אתה מופיע לעיניי כמו קרציה מורעבת כזאת שחפשת דם טרי ועוברת מאדם לאדם, מחפשת את זה שלא מבחין במהות שלה ושאפשר למצוץ ממנו דם. אני לא יודע למה נותנים לך להמשיך לטנף את הפורום הזה, אבל מצד שני זה גם משעשע לראות מישהו שבא מהצד האפל, ממשיך לבזות את עצמו ככה אחרי כל המכות שהוא חוטף, זאת הסיבה היחידה שיכולה להיות לרותי לא לחסום אותך. אז אל תפסיק. אמנם אני לא מבטיח שתמיד יהיה לי הכוח לענות לך, כי סה"כ הרמה שלך ירודה וזה אפילו לא מאתגר, אבל תמשיך לנסות.

מי שיש לו אור, יש לו קיום עצמאי
מי שאין לו, הקיום שלו טפילי, הוא זקוק לקירבה של האחרים שמהם הוא בוזז אור

Feanor75

New member
מהות הטפילת, קטעים ממאמר

שבע פרות רזות בולעות את שבע הפרות השמנות, ונשארות רזות
הפילוסוף משה קרוי ז"ל שפך אור רב על נושא קיומו הטפילי של האין, של הרוע, לעומת קיומו העצמאי של היש, הטוב. פרמנידס אמר: "היש ישנו והאין איננו".
נראה כאילו יחסי הכוחות לחלוטין אינם הוגנים והקרב אבוד מראש מבחינתו של היש, אלא שלא כך הדבר, ולמעשה ההיפך הוא הנכון. כי החיים, האנרגיה – מקורם ביֵש בלבד. האין הוא ריק במהותו וקיומו כרוך בבליעת קיומו של היש. על-כן, כל שעל היש לעשות כדי להביס את האין הוא להינתק ממנו, והאחרון יגווע עד מהרה בעימות שלו עם אינותו. המגע ביניהם כאמור יסתיים בהכרח בבליעת היש על-ידי האין, אבל היפרדות* משמעה ניצחונו של היש.
היש יכול להתמודד עם האין בנשקו שלו, מלחמה, רק כאשר הוא מודע לאופן פעולתם של היש ואין. שכן מצבו הטבעי של היש הוא שלום ולא מאבק, ואילו הלחימה היא פעולה של איון.

חומות בצורות
הדבר שהאין, הרוע, חושש מפניו יותר מכל הוא חומות בצורות כהלכה, חומות שמפרידות בינו לבין היש – הטוב שממנו הוא ניזון. כנגד חומות בצורות יש לו שיטה מיוחדת: הוא מחפש היטב את החוליה החלשה, את ההזדמנות לפרוץ את הפרצה בחומה, להקים לוֹ ערוץ ולוּ הזעיר ביותר שיקשר בינו לבין הטרף שלו, מתוך ידיעה שלהרחיב ערוץ קיים טיפין-טיפין זו כבר משימה קלה בהרבה.

*דוגמא מובהקת לטפילות: הרשות הפלשתינית שקיומה הוא טפילי, מתנגדת נחרצות להינתקות ישראל ממנה כל אימת שמועלית הצעה כזאת

Nachmanides

New member
"לא לחנם הלך זרזיר אצל עורב

אלא מפני שהוא מינו" (בבא קמא צב ב)...

לא שאתה פילוסוף. אתה רחוק מכישורי חשיבה כרחוק מזרח ממערב. המענין הוא "האילן הגדול" בו אתה נתלה...

פשקרב

New member
"ויפתח ה' את פי האתון ,,"

ולפני שאתה עונה ומשתלח - כולם יודעים לאיזה פה הכוונה......

לך, חפש מה היית בגלגול קודם (רמז -
)

ציונה30

New member
לא פשקרב

אנו לא מתגלגלים לבעלי חיים. הרמז לא הצליח. תחשוב \ תחשבי על משהו אחר...

רותי 11

New member
Feanor75 הוא לא יכול לטנף את הפורום

הדבר היחיד שאפשר לעושת מול טרולים
זה פשוט להתעלם מהם טוטאלית. ואז
לא תהיה להם אש או דם או איך שתקרא
לזה.

ואגב כבר חסמתי אותו והוא חוזר בכינויים
חדשים אותי הוא לא מטריד ואם תתייחסו אליו
כמו אל יתוש מקסימום תאמינו לי שגם אתכם
הוא לא יטריד ואולי הוא ילך ויחפש חיים
במקום אחר

Feanor75

New member
הוא לא מטריד אותי

לפעמים אפילו משעשע כמו שכתבתי, אבל אני חושב שלפורום כזה יש עניין בתופעות האלה שהן רוחניות, כדאי להכיר את הצד האפל, להבין מאיפה זה בא ואיך כדאי להזהר מאנשים כאלה לא רק בפורום אלא גם בחיים, כי יש אנשים יותר פגיעים שחשופים לנזק מצד טיפוסים כאלה שחלקם יודעים גם להסוות את מהותם האמיתית והם יותר מסוכנים.

שבוע טוב

פשקרב

New member
ודאי ודאי מסוכנים !

ביחוד אם חייזרים המוצצים את דמם של הנתקפים.

ואולי בכלל - בגלגול הקודם - הם היו ערפדים

Nachmanides

New member
אינני מסווה עצמי.

מטרתי המוצהרת היא לחנך בני אדם לחשיבה ביקורתית, לדעת לזהות אילו טענות הינן בנות-בחינה, אילו טענות אינן בנות בחינה, ומהם דרכי הפעולה של מיסטיקנים...

ציונה30

New member
כן.. זה הרובד הגלוי שאמצת לעצמך..

"אני מחנך אנשים לחשיבה בקורתית..."

ומה עם הרובד הסמוי והאמיתי? להזיק לאנשים? יש מצב?

Nachmanides

New member
האם עימות עם המציאות, וחילוץ מהשקפות הבל

מכונה בפיך "להזיק לאנשים" ?

ציונה30

New member
בטוח לא...

אך הדרך שלך...

אם אתה רוצה שאנשים יקשיבו לך ויקחו את דבריך ברצינות יתירה עליך לשנות את הדרך ואת הגישה..

Nachmanides

New member
אגב, מה דעתך

על צחות לשון זו (אתה הכלב שלי) ?

לגופו של ענין - אני רציני, כך לפחות אני רואה עצמי, ומציע דרכים אפקטיביות לבחינת טענות מיסטיות, וברור כי הדבר לצנינים הוא בעיני אלה שמתפרנסים ממיסטיקה

בנוסף, אדם המחשיב עצמו ל- homo sapiens נפגע כאשר מוכיחים לו שהוא אוחז בהשקפות הבל, שאינו מסוגל להגן עליהן...

Nachmanides

New member
עולם הפוך אני רואה...

מנהלת הפורום מתעלמת מנימוסים גרועים של חביביה, ומגנה אדם המציג טענות מנומקות ובנימוס...

ציונה30

New member
אני בטוחה כי איש מן הנוכחים

לא מרגיש כל צורך להוכיח לך דבר מה.. דבר לא יספק אותך, לא ישנה את דעתך, את תפישתך המקובעת והסטטית. המטרה שלך להתנגד.. לא משנה מהו מושא ההתנגדות - זו התנגדות לשם התנגדות.. (אפילו אם תראה דברים מעבר לשתי העיניים הפיסיות שלך, עדיין תדבוק בהתנגדותךָ ובהתכחשותךָ)...

זוהי תכלית קיומך בפורום זה.

Nachmanides

New member
"אפילו אם תראה דברים מעבר לשתי העיניים

הפיסיות שלך, עדיין תדבוק בהתנגדותך ובהתכחשותך" ?
משמע - את מודה במפורש כי טענות מיסטיות אינן ניתנות לחישה בעינים פיסיות (או במכשור פיסי כלשהו), אלא נדרשת לשם כך ראיה מעבר למה שניתן לראות בעיניים פיסיות.
האם את מתכוונת לבגדים המרהיבים אשר נתפרו מן האריגים המקסימים שרכשו החייטים הנוכלים בכספים הפיסיים של המלך, במעשיה "בגדי המלך החדשים" ?

למעלה