על ניסויים בבעלי-חיים -תוכנית ברדיו

על ניסויים בבעלי-חיים -תוכנית ברדיו

היום, בין 4 ל 6 אחה"צ, שודרה תוכנית ברשת א´, בה התארחו באולפן שלושה מהמייצגים את תחום הניסויים בבעלי חיים (בעד ונגד). אחד מהשלושה היה בחור בשם קובי, דובר האגודה (עמותה?) נגד ניסויים בבעלי חיים. הקשבתי לדבריו בהלם גדול. הבנאדם לא יודע להתנסח בבהירות, לא ענייני, לא הגיוני, לא בקיא והגיע כלל לא מוכן! ממש שערורייה. במקום שיגיד את דבריו כראוי, כפי שאמור לפעול דובר של אגודה, הביע בליל רגשני חסר בסיס, נתקע כשנשאל איפה הגבולות שלו. ענה שאין לו גבולות, דהיינו: הכל אסור. נשאל אם אסור להרוג חיידקים שגורמים דלקת בגרונו. על כך ענה שלמעשה, כן, אסור. נשאל אם אסור לאכול חסה, ענה: בחייך אל תיסחף. הסבירו לו שהמיבנה הגנטי של חסה ושל תפ"א, מסובך ומורכב יותר מזה של עכבר מעבדה, ואז הוא אמר שכן, גם חסה אסור לאכול. סיפרו לו על טיפול סטרואידי שניתן לכלב חולה והציל את חייו, (מובן שהתרופה הנ"ל נוצרה בעזרת ניסויים בבע"ח) - לא היה לו מענה. דיברו שם על נושאים שונים וציינו, שממנו היו מצפים לשמוע עליהם - אבל מובן שהוא לא ידע לדבר על הדברים החשובים באמת. זה דובר של אגודה? הוא יכול לקדם את ענייני החיות? הוא הציג את עצמו כאהבל מושלם. בברכה, אורין (פורום 68), שעוקבת בענין ומשתתפת בנדירות.

Necrophil

New member
אגודה כמובן

חבל שדווקא הוא הגיע לרדיו, אבל לא כל אדם שמתבטא בפומבי וקשור לאגודה נשלח על ידם לייצג אותה. אז חבל, אבל אל תחשוב אף לרגע שהוא נשלח ע"י איזושהי אגודה. מקסימום לא היה להם מושג שהוא יעלה לדבר.

drn

New member
אני דווקא מתרשם שהוא מייצג נאמנה

את ציבור המתנגדים לניסויים בבע"ח.

Necrophil

New member
אם לא נאה לך....

האם יכול להיות שאתה מבזבז פה את זמנך "היקר" לחינם?

drn

New member
זה לא לוקח לי זמן כי ממילא אני עובד

עם המחשב, אז זה לא עניין לעבור פעם בכמה שעות לפורום. תודה על הדאגה. אני מצטער אם נעלבת.

Necrophil

New member
לא נעלבתי, לא באופן אישי ולא בשביל

אף מתנגד לניסויים בבעלי חיים. פשוט לא תפסתי עדיין מדוע, אם אתה כל כך מזלזל במתנגדים לניסויים, אתה טורח בכלל להגיב לדבריהם? אני מאמינה לך שזה לא טרחה גדולה לכתוב בפורום.. אבל מה המטרה אם כן?

ronico2

New member
המטרה היא להציג סבל ששכחתם

או שאתם פחות מכירים. וזה הסבל של החולים. את חלק מכם הסבל הזה לא מעניין ועם החלק הזה אין מה לדבר באמת. אבל אני מאמין ששאר האנשים כאן פשוט לא מודעים לסבל שהם גורמים ולכן כדאי לספר עליו להם. רוניקו

Necrophil

New member
מי גורם יותר סבל, כרגע, לדעתך

אנשים "שלא יודעים להתבטא אפילו", כעולה מדבריך או ויויסקטורים מיומנים הנמצאים עמוק בתוך המערכת? ולעניינך: אתה חש צורך לבוא ולהציג סבל לאנשים למודי סבל? מי סבל יותר עד היום- חיות ניסויים או חולים? אני חושבת שזה חוצפה לקדם את גורמי המחלות ובאותה עת את דרכי ריפויין ביחד- אני חושבת שכדאי קודם לבדוק כיצד אנו, גורם הסבל של עצמנו, יכולים למנוע מחלות- ורק אז לבדוק מה כבר עושים כשנקלענו למצב הזה. זה לא חוכמה לרקוח את הרעל של עצמנו, ואז לנצל את הזמינות של בעלי חיים בכדי לפתור בעיות שיצרנו לעצמנו. ואם הייתי חולת סרטן או כל מחלה קשה אחרת, הייתי יודעת שאני ו"חבריי" בני האדם הם הגורמים למחלה שלי, וספק אם היה לי החוצפה לדרוש ממישהו לקבל אחריות על המחלה שלי. אני קוראת לקידום הכנסת המריחואנה הרפואית לשימוש חוקי.

ronico2

New member
תשובה על אחת משאלותייך

מי סבל יותר עד היום- חיות ניסויים או חולים? לדעתי הסבל אנושי חשוב יותר מהסבל של החיות כך שהמספרים לא משנים, אבל, לידעתך, מספר חיות המעבדה הרגע בעולם הוא בערך פי 50-100 קטן יותר ממספר החולים הקשים באיידס, פרקינסון, אלצהיימר, סכרת, מלריה, סרטן וכו. ההערכה הזו שלי היא מוגזמת לרעתי כי 1. בין החיות אני מחשיב גם עכברים. 2. מספר חולי האיידם עלה מאד מאז 1997 שהיא השנה שיש לי עליה נתונים על חיות המעבדה. 3. גם מספר שאר החולים עלה כי פרקינסון שכיחה יותר בגיל מבוגר ואוכלוסיית המערב מזדקנת. רוניקו

למעלה