על נשים במקום העבודה

על נשים במקום העבודה


יום האשה היום - תזכורת נוספת לכך שנשים עדיין נחשבות כמגזר "שונה"


אז איך זה מתבטא אצלכם בעבודה?

מה יחסי הכוחות בקרב הבוסים מול הבוסיות?
בקרב העובדים הבכירים הזוטרים - נראה שיש העדפה לקדם גברים, להפך או שלא מתייחסים לכך?
אפשר למצוא במקום העבודה שלכם נשים שהן אמהות? מקום העבודה מתאים בכללי לאמהות?
הנשים שביננו - נתקלתן בהתייחסות להיותכן נשים במעמד הקבלה? במעמדים אחרים במסגרת העבודה?
 
אני ראשונה?


מה יחסי הכוחות בקרב הבוסים מול הבוסיות? בעבודות בהן עבדתי לא היה מדגם מייצג, היו גם וגם. בזמניות יצא לי לעבוד אצל בכירות ממש - סמנכ"לית ומנכ"לית, שתיהן אמהות, כשאחת מהן התקדמה לעמדה בכירה רק אחרי שהילדים גדלו, והשנייה קודם כל התקדמה ורק אז פנתה למלאכת הלידה והאמהות, כשהייתה בעמדה בה יכלה להציב תנאים ולהתעקש על משרת אם. בוסית אחרת שהייתה לי, אם לילדים קטנים, הייתה מנהלת זוטרה יחסית וכשהיה צריך נשארה לשעות נוספות, ונעזרה רבות בבעל ובסבים וסבתות.

בקרב העובדים הבכירים הזוטרים - נראה שיש העדפה לקדם גברים, להפך או שלא מתייחסים לכך? במקומות שעבדתי בהם לא היה ממש הבדל, אבל אני עבדתי במקומות ייחודיים - באחד העסיקו רק אנשים צעירים ורווקים כי העבודה דרשה שעות נוספות מטורפות, וסביר להניח שאם הייתה נקלעת לאזור אמא צעירה היא לא הייתה זוכה לקידום שאחרות זכו לו. מקום העבודה הבא היה מאוד ידידותי לאמהות כשלא היו בו שעות נוספות רבות, ובמקרים של לחץ אפשרו לאמהות להגיע לעבודה מוקדם ולצאת מוקדם. בתפקידים מסוימים אם נדרש להעביר עובדת למשרת אם, שילבו סטודנטיות שעבדו במשרת ערב (אדמינסטרציה בעיקר).

אפשר למצוא במקום העבודה שלכם נשים שהן אמהות? מקום העבודה מתאים בכללי לאמהות? עניתי כבר על השאלה הזאת


הנשים שביננו - נתקלתן בהתייחסות להיותכן נשים במעמד הקבלה? במעמדים אחרים במסגרת העבודה? לא ממש, אבל כבר ציינתי את הסיבה לכך.
 

ivgy1980

New member
התייחסות

אצלינו אין העדפה של גברים על נשים. אישית, אני מעדיף להיפך ולדעתי נשים יותר אחראיות מגברים, במידה מסויימת.
הנשים חושבת יותר על הפרטים וגברים יותר על התמונה הכוללת.

לא רואה העדפה כזו. אחת הנשים, למשל, מנהלת פרוייקט - מדובר על תכן הנדסי תעופתי.
פשוט מהנדסת מוכשרת ואשה סימפטית ביותר.

הבוסים קשובים לנשים באותה המידה כמו לגברים. חלק ניכר מהתפקידים המשמעותיים (רכש, כ"א) מבוצע ע"י נשים.
כמעט כולן אמהות, אחת בהריון והכל בסדר - יוצאות לחופשת לידה וחוזרות בכייף.
 
עונה


מה יחסי הכוחות בקרב הבוסים מול הבוסיות? בעבודה שלי יש יותר גברים בעמדות ניהול מאשר נשים, אבל זה נראה לי מקרי ואם כבר זה נובע ממשהו אז מההעדפה של הנשים - אני יודעת שלמרבית המשרות הבכירות בקושי היו נשים שהגישו מועמדות, ונשים בעמדות ניהול נמצאות אצלנו במשרות מסוימות שלא דורשות שעות נוספות, כמו המנהלת שלי. בעבודה הקודמת - כמעט כולן היו נשים ודווקא הגברים שנכנסו לתפקיד לא שרדו במקום לטווח ארוך אז גם לא קודמו.

בקרב העובדים הבכירים הזוטרים - נראה שיש העדפה לקדם גברים, להפך או שלא מתייחסים לכך? לא שמתי לב לתופעה מיוחדת, אבל גם אין אצלנו כל כך "בכירים זוטרים". אני זכיתי לקידום שכלל יותר תחומי אחריות ודרש ממני מעט שעות נוספות, אבל המתחרים שלי היו בעיקר מתחרות אז אני לא חושבת שיש פה קשר.

אפשר למצוא במקום העבודה שלכם נשים שהן אמהות? מקום העבודה מתאים בכללי לאמהות? זה תלוי מאוד באיזו משרה, באגף שלי העבודה מתאימה לאמהות וגם ככה אנחנו רוב של נשים (ככה זה בדרך כלל במשאבי אנוש). באגפים אחרים - יש נשים במשרות אם, ויש כאלו שעובדות עד שעות מאוחרות אפילו שהן אמהות, ומסתדרות עם מטפלת/סבתות.

הנשים שביננו - נתקלתן בהתייחסות להיותכן נשים במעמד הקבלה? במעמדים אחרים במסגרת העבודה?
כמו שכתבתי, אני עוסקת בתחום שיש בו רוב נשי, אז לא היו ממש דיבורים בתחום. מהצד השני, של מי שעבדה בהשמה, אני יודעת על מעסיקים שהגדירו מראש שהם מעדיפים גברים או נשים מהסוג ש"מתמידות", כשהיו מקרים שהופנתה מועמדת מתאימה שזכתה לעדיפות נמוכה בשל היותה אשה נשואה. זה לא שפסלו אותה, אלא העדיפו מועמדים אחרים ש... לא היו אשה נשואה.
 
למעלה