על סבתות חורגות וגם על תכשיטים...

מאוד מדוייק ומדייק...

ומזכיר לי מתנה שנתנו ילדיו שלבעלי לאביהם (בעלי)
לפני שנים - תמונת פאזל בה מצולמים הוא ושני ילדיו.
(באותה תקופה אני הייתי בהריון מהילדה המשותפת
והילדים פשוט גזרו אותי מהתמונה תרתי משמע).
האם אסור שתהיה תמונה של אבא עם ילדיו?
האם גם אני חייבת להופיע בתמונה?
האם הילדים התכוונו לפגוע?
ברור שלא.
וברור גם שנפגעתי עד עמקי נשמתי.
ברור גם שאבין ואני מבינה שתמונה משפחתית שלי
ושל בעלי עם הילדה המשותפת, פוגעת באיזשהו
מקום בילדים של בעלי.
מורכב, ולכן מסכימה שעדיף להימנע.

mother cat

New member
לא בטוחה שהבנתי...

את שואלת למה בעצם לקנות לה מתנה כזו? היינו צריכים להמנע ולקנות משהו שאין בו משמעויות כאלה?

לא יודעת, איכשהו מרגיש לי ש"מגיע" לאמא שלי. למה היא לא יכולה לקבל משהו עם סמלים משפחתיים ושל הנכדים שלה, רק בגלל שאני בחרתי להתחתן עם גבר שיש לו ילדים? אמא שלי בהחלט מקבלת את הילדים, אוהבת אותם ורואה בהם חלק מהמשפחה, אבל לא כמו שהיא אוהבת את הילדים שלי שאותם היא עוזרת לי לגדל מגיל 0...

לגבי השרשרת שלי אני יכולה לאמר שלא היתה לי כוונה לקנות לעצמי משהו כזה. בלידה של הבן שלי חברה טובה קנתה לי את השרשרת ואני מניחה שכלל לא עלה בדעתה שיכולה להיות בעיה. אגב הילדים מעולם לא הגיבו, ואני חושבת שגם לצמיד של אמא שלי הם לא יגיבו ולא יעלבו - זה בעיקר בראש של בעלי...

לגבי תמונה משפחתית - ברור שהייתי כוללת את כולם... ואגב יש לנו קולאז' של כל המשפחה של סבתא שלי שדוד שלי הכין - הוא כלל בה גם את הילדים של בעלי, כמו גם את ילדיו החורגים של דוד אחר שלי.

אני כן רואה דימיון לתמונה משפחתית....

ואני לא בטוחה שהילדים לא יעלבו, גם אם הם לא מגיבים...
במיוחד שהקשר עם אמא שלך טוב, ובמיוחד שיש משמעות
במתנה שבחרת לכל פריט ופריט.
ופתאום נזכרתי ב"סבתא בישלה דייסה" ו... לא נשאר.
מעין, אה, סליחה, נזכרנו, תיכף נסביר למה אתם בעצם לא בתמונה.

רעיון טוב לאמץ משהו שמייחד את הילדים של בעלך - שניהם יחד או
כל אחד מהם לחוד.

mother cat

New member
על סבתות חורגות וגם על תכשיטים...

רציתי לשמוע את דעותיכם ולקבל קצת תובנות....

אמא שלי חוגגת 70 בעוד כמה חודשים. כיוון שאהיה בחול באוגוסט, ורצינו להיות בטוחות שאנחנו מוצאות מה שאנחנו רצות ויש זמן לחיפושים, אחותי ואני הלכנו אתמול כבר לקנות לה את המתנה. קנינו צמיד פנדורה - למי שלא מכיר, זה צמיד שעליו מוסיפים "צ'ארמס" - חרוזים בכל מיני צורות ועם תליונים, דמויות וכדומה. רצינו משהו עם משמעות, אז בחרנו 5 צ'ארמס - אחד שמסמל את שם המשפחה של הורי (ושלנו לפני שנישאנו), אחד שמסמל את שם המשפחה של אחותי וגיסי (אין להם ילדים), אחד שמסמל את שם המשפחה שלי ושל בעלי (וכמובן גם של ילדיו מנישואים ראשונים, ושל ילדינו המשותפים) ושניים שמסמלים את הילדים שלי - שהם הנכדים היחידים של אמא שלי, שהיא קשורה אליהם ואוהבת אותם מאד.

אז מה הבעיה? בעלי נעלב עד מעמקי נשמתו מזה שאין צ'ארמס נפרדים לכל אחד מילדיו מנישואין ראשונים.
לדעתי - מה לעשות, הם אינם נכדיה של אמי, ולשים אותם על צמיד כזה יש בו הצהרה שבעיני היא מלאכותית ומעושה, לא אמיתית, ולכן זה לא רלוונטי. אמא שלי אוהבת את הילדים, דואגת להם, ויש לה קשר מאד יפה איתם. היא מביאה מתנות, עוזרת כשצריך, ומובן לה מאליו שהם חלק מהמשפחה - כלולים בכל ארוע ופעילות. לדוגמא - בחגים אנחנו נוסעים לחופשה משפחתית לחגוג את יום הולדתה של אמי, ואמא שלי, שמשלמת על כולם, דאגה היטב שניסע למקום שיש לילדים הרבה מה לעשות ולא רק פעילויות מתאימות לקטנטנים שלי... אבל בכל זאת, הם אינם נכדיה, היא לא גידלה אותם מגיל 0 כמו את הילדים שלי, ואני לא רואה למה אנחנו צריכים לעשות כאילו...

דעות? תובנות?

אגב קיבלתי גם הערה דומה פעם לגבי עצמי. יש לי שרשרת ועליה תליון של ילד שקיבלתי מחברה כשהבן שלי נולד. כשהתינוקת נולדה היא השלימה לי את השרשרת עם תליון של ילדה. משהי פעם שאלה אותי למה אין לי 4 תליונים.... נראה לי מאד מוזר להוסיף עכשיו תליונים בשביל ילדים גדולים שאינם ילדי הביולוגיים... מה גם ששני התליונים היו מתנות ללידה, והרי לא ילדתי אותם... אני טועה? זה יוצר דיפרנסיאציה מוזרה?

TatyBar

New member
הי

לנו היתה דילמה דומה מאוד...
קעקוע.
לי יש קעקוע של שמו של בעלי.
לו יש את שמי.
אנחנו רוצים לעשות את שמות הילדים...
היתה שיחה קצת רגישה עם הגדולה... שמה לעשות, היא לא שלו....
אמרתי לה לנסות לשכנע את אבא שלה לעשות גם....
אבל זה כמובן לא קשור והוא גם לא ייעשה..
היה לה מוזר. וגם לי. ועצוב כזה...
אבל בסופו של יום, היא לא שלו..
אז אני מסכימה איתך.
הנכדים הם לא שלה.
וזה יום הולדת שלה.
הוא ממש לא צריך להיעלב.
זה מוזר. נכון.
אבל אי אפשר לרצות אותם ב״קלקול״ מתנת יום ההולדת שלה. פה, היא העיקר. לא הם.
זה בעייתי ורגיש מאוד.
אבל אני מסכימה איתך.
אולי אפשר להסביר להם שהזה שהיא תוסיף אותם, אולי היא לוקחת את המקום של הסבתא השניה. האמא של אמא שלהם. וזה ממש לא יפה...

רק כרגע חשבתי להסביר את זה לבת שלי, ככה, על הקעקוע..
שאולי אבא שלה ייעלב נורא אם האבא החורג ״יאמץ״ אותה כאילו...?
אכן. בעייתי.
(אגב. עוד לא עשינו את הקעקועים... ).

chili3

New member
מסכימה איתך. עם כל האהבה והחיבה בניהם

הם לא נכדיה ה'רשמיים' ונראה לי מלאכותי לדחוף אותם בכוח לצמיד כזה

אבל יש לי רעיון למשהו נחמד לצרף למתנה
לפי הבנתי היומולדת שלה בתחילת השנה
אולי תכינו לה בנוסף לצמיד גם לוח שנה עם תמונות של המשפחה/נכדים?
לשם תוכלי בהחלט לצרף תמונה של כל המשפחה שלכם, כולל ילדיו של בן זוגך

החתולית

New member
גם אני מסכימה איתך

הן במקרה של הצמיד והן במקרה השרשרת.

אתם אמנם משפחה מורכבת, אבל ילדיו הגדולים של בן זוגך אינם נכדיה של אמך ואינם ילדיך. יש להם סבים וסבתות משלהם, ואני שייכת לאלה הגורסים שלא נכון ליצור "כאילו משפחה", במקרים כאלה.

ornme

New member
נכון, הם אינם נכדיה הביולוגים של אימך

ולכן יש הגיון בהחלטתכן,
אבל...
אולי צ'ארם אחד לשניהם ביחד יסמל את הקירבה?
לא בדיוק במעמד של הנכדים הביולוגים אבל עדיין , הם במעמד מיוחד. לא רק כחלק מהמסגרת שלך ושל בעלך.

כפי שכתבו כאן, עדיף בכלל להמנע מלהכנס למצב כזה אבל אם כבר נכנסתם אז רצוי למצוא משהו ייחודי עבורם. שידעו שהם חשובים ויקרים.
גם אם זה מוזר לאימך...
ולפי מה שתיארת כאן זה לא ממש לעשות כאילו. אז היא "כמעט סבתא" שלהם, וזה בהחלט משהו.

mother cat

New member
המממממ... מוכנה לשקול את זה

יש לך הצעה?
משהו שמסמל את שם המשפחה כבר יש.
לילדים שלי נבחרו צ'ארמס שאחד מהם הוא הכינוי של ילד אחד והשני פרוש השם של ילד שני.
מה יכול לסמל את הילדים הגדולים? גם לו רציתי לעשות צ'ארם לכל אחד אין שום דבר שעולה לי לראש שיסמל אותם... אז את שניהם יחד ממש אין לי מושג מה...

אגב אפשר כמובן להוסיף עוד צ'ארמס בעתיד. אולי פשוט משהו בלי משמעות ספציפית שלהם בצ'ארם אלא סתם משהו יפה והם יתנו לה אותו בעצמם, ומכאן תבוא המשמעות? י

ornme

New member
יכולות להיות הרבה אפשרויות:

לבדוק אם יש משמעות לצרוף ראשי התיבות של שמותיהם,
לשחק עם אותיות השמות שלהם, שניהם, ליצירת משמעות, מצרופי האותיות.
אם קיימים זיכרונות מבילוי משותף שלהם עם ה"כמעט סבתא", משהו שיצר זיכרונות משותפים עם טעם משפחתי, למצוא זיכרון מועדף ומשהו שאפיין את אותו בילוי (כמו סוג עץ או חיה או אפילו מקום ומה שמייצג אותו)
אפילו אפשרי מרכיב דומיננטי במאכל מועדף שהיא מכינה להם, כמו פרי או ירק.

הבחירה ביחד עשויה להכהות את תחושת העלבון הראשוני...

וכן, תמיד אפשר לבחור משהו יפה עבורה, והנתינה שלהם תהיה משמעותית גם להם וגם לה.

מזל טוב!

chili3

New member
אולי משהו שמסמל ברית בין אנשים?

או משהו שמסמל משפחה

nika27

New member
אכן

בעלך צודק, את נכנסת למשפחה עם 4 ילדים, צריך להיות שיווין. לדעתי, מעשה שלך עם הצמיד ממש לא יפה, גם אני הייתי נעלבת ובמיוחד לגבי השרשרת.

mother cat

New member
רגע, לגבי השרשרת...

אז מה לדעתך אני אמורה לעשות? להגיד לחברה שלי לקנות לי עוד שני תליונים? ובנוסף יש לי שרשרת עם יהלום שחמותי קנתה לי ללידה של הגדול שלי וטבעת יהלומים שהיא קנתה לי ללידה של התינוקת (מתברר שזה מנהג פולני - אני לא ציפיתי לשום מתנות ללידות...), אז אני צריכה להגיד לה לקנות לי מתנות גם ללידות שלא אני ילדתי?

אני לא כל-כך מבינה למה לילדים מותר לראות בי משהי שהיא לא אמא שלהם - להם מובן מאליו שאני לא אמא שלהם. לכל אחד מהם יש בחדר תמונות של אמא ותמונה משפחתית עם שני ההורים לפני שאמם נפטרה, ואין להם אף תמונה שלי. אני לא נעלבת - זה מרגיש לי לחלוטין מובן מאליו. אני רק תוהה למה אני אמורה להתנהג אחרת מהם? כן, אני יודעת שאני מבוגרת והם ילדים, ואני בחרתי להכנס למשפחה הזו ואותם לא שאלו... אבל הם מספיק גדולים בשביל לדעת שאני לא אמא שלהם. כמו שברור להם ומובן להם מאליו שילדי קוראים לי אמא (טוב, נו, הגדול קורא לי מאמי והקטנה עוד לא קוראת לי בכלל...) והם קוראים לי בשמי... יש הבדלים, הם ברורים להם. למה אני צריכה לנסות להחליק הכל?

nika27

New member
כי

את כבר לא ילדה, ומצפים ממך להתנהגות בוגרת יותר, לא צריך להגיד לחברה לקנות לך תליונים, היית יכולה לקנות אותם בעצמך אם זה היה לך כל כך חשוב, או שבעלך יקנה לך.
זה לא משנה איך הם קוראים לך, היחס שלך בהחלט טעון שיפור. ואם את יודעת שאת צודקת, מדוע את מתיעצת איתנו?

chili3

New member
היא לא התייעצה על השרשרת, היא התייעצה על

הצמיד
ומה הקשר לאישה בוגרת? זה עניין של ראיית עולם

nika27

New member
הייתי

מצפה מאישה בוגרת שתתנהג בבגרות בלי לעשות הפרדה בין הילדים. המעשה עם הצמיד נראה ממש לא יפה.

chili3

New member
בגרות זה להגיע לכאן עם דעה מסויימת ולהקשיב

לדעות של אחרים ולחשוב על זה בראש פתוח
וזה בדיוק מה שהיא עשתה
השוני בנקודת היחוס שלה לילדים קיים וזה טבעי והגיוני וזה לא אומר שזה רע

nika27

New member
אני דווקא

רואה את השוני הזה בנקודת היחוס שלה לילדים כנקודה מאוד לא יפה, היא התחתנה עם גבר בעל ילדים, לכן צריכה להתגמש. ואני יודעת שזה לא קל, אבל הבחירה הייתה שלה.

TatyBar

New member
בגרות, זה לא ביטול עצמי.

היא מתגמשת בטירוף על כל החיים שלה. אבל ההתגמשות הזו, ״בגרות״ כמו שאת מכנה את זה, היא להבין איפה עובר הגבול בין להבין את הקושי של הילדים, לבין להמציא להם מציאות כדי שלא יהיה להם לא נעים עם המציאות של החיים שלהם.
את חיה בסרט אם זה מה שאת חושבת.
ולחיות בסרט, זה לגמרי לא בוגר.

למעלה