על סובלנות, סבלנות והשקפות עולם

hadaraviram

New member
על סובלנות, סבלנות והשקפות עולם

לאחר התלבטות רבה החלטתי לכתוב הודעה זו. עמכם הסליחה על הטון הרגשני, אבל מישהו צריך להתרגש קצת, לא? בשבועות האחרונים, פחות נעים לי להיכנס לפורום. המון היתקלויות אישיות בין אנשים, המון קטנוניות והתעקשות על הגדרות, המון יומרות של אנשים להיות ה"מומחים" לנושא מסויים, המון הגדרות כובלות, המון אמונה בצדקת הדרך, המון "רק דרכי טובה ואין בלתה". ובעיקר, המון כינויים מכוערים, ציניות, התנשאות וקצת רשעות. חבר'ה, מה זה? נו, באמת. בהרבה שרשורים קודמים שאלנו את עצמנו מה תהיה דמותה של הקהילה הפאגאנית הישראלית (אם יכול בכלל להיות דבר כזה), ומה יש לה לתרום לישראל ולפאגאניות העולמית. אם יש מצרך - נדיר בישראל של 2003 - שאנחנו יכולים לספק כדי להפוך את הקהילה, המדינה ואולי המזרח התיכון - למקום נעים יותר לחיות בו - זו סובלנות. אם יש משהו שאולי צריך לייחד פאגאניות ממערכות רוחניות אחרות, זה הגיוון האנושי הרב. והנכונות להכיר בכך שהדרך שלי, שלך, של ירחמיאל - אינה הדרך הטובה היחידה. ולכבד את בן שיחנו כאדם חושב, מרגיש ומאמין. אף אחד מאיתנו לא יודע הכל: יש כאן נשים, גברים, תלמידי תיכון, סטודנטים, הורים, אחים, אנשי מקצוע בכל מיני תחומים. לכולנו יש מה ללמוד, ולכולנו יש מה ללמד. אין כוונתי לומר שויכוחים מכל סוג הם בהכרח שליליים. חברה שאין בה קונפליקטים, דעות שונות ואי הסכמות, סופה לקפוא ולא להתפתח. אבל תנאי הכרחי לכך שהויכוחים יניבו משהו, הוא שאנשים יקשיבו זה לזה. לפורום כזה יש ערך אם הוא מקום שמעשיר אותנו כבני אדם. אם הוא רק זירת התכתשות בה איש אינו מוכן לשמוע את דברי חברו, מוטב לבלות את זמננו הפנוי בהיאבקות בבוץ. וכמה הערות על צורה וטון, ולא רק על תוכן. תקשורת באינטרנט שונה מתקשורת פנים אל פנים. באינטרנט יש מגבלות: מי שקורא את ההודעה שכתבתם, אינו רואה את פניכם, אינו שומע את הטון בו נאמרו הדברים, אינו יכול לשלוח יד מפייסת. דברים תמיד נראים יותר גרוע בדפוס מאשר בעל פה. מצד שני, יש לכם יתרון שאין במפגשים בלתי אמצעיים. יש לכם השניה וחצי בין סיום כתיבת ההודעה ועד הלחיצה על כפתור ה"שלח". כדאי להקדיש את השניה וחצי הזו ולחשוב: האם ההודעה שאשלח הופכת את הפורום הזה למקום יותר טוב, מועיל ומעניין? אם לא - אולי לא כדאי ללחוץ על הכפתור. אולי כדאי לשלוח מסר אישי, או להרים טלפון, או לדבר במפגש הפאגאני הבא (שמתם לב איך האנשים המפחידים והתוקפניים באינטרנט תמיד נראים הרבה יותר נחמדים פנים אל פנים?). אני מקווה שההודעה הזו לא תתפרש כאיזה נסיון פלצני "לחנך את הדור". אני בסך הכל מנסה להזכיר מה אנחנו אוהבים בפורום, ואיך אפשר להתקדם הלאה. יהיה לי עצוב מאוד אם ההודעה הזו תניב סדרת הודעות קטנוניות שתנתחנה כל הברה על אי הדיוקים הסמנטיים בה, או תפתח פתח להתכתשויות אישיות מכוערות נוספות. אני מכירה בערך האנושי העצום שיש לכל אחת ואחד מהמשתתפים בפורום, ומקווה לפגוש את הצדדים היפים, המעניינים והנבונים שלכם לעתים קרובות יותר.

Justin Angel

New member
כמו שצריך :)

תומך בכל מילה שנאמרה, צריך לשקול מה אומרים לפני שאומרים (תחשבו איך הודעות שלי היו נראות אם לא הייתי משכתב אותן שלוש פעמים). אבל אני לא מסכים עם הניתוח של המצב כרגע. אז קטיה וניר באמת חצו את הגבול באיבה ביניהם וביקשו מאתנו לקחת צד - זה מוגזם וזה טופל. אבל למשל רום ואיילה זה בגבולות ההיגיון מה שקורה כאן, הם מדברים וככה מנסים להגיע לסלע המחלוקת ביניהם. ואני ותומר למשל מתדיינים לעומק בנחרצות על למה אני טועה והוא צודק, גם זה דיון. לפי דעתי באמת יש כמות מזעזעת של מחלוקות, אבל כמו תמיד - הן תפתרנה על הצד הטוב ביותר, או שמישהו ימות. בכל מקרה, אני מכין עוד דלי של פופקורן, ערימת שטרות של דולר ואגרוף פלדה לא מהסס. בסופו של דבר, יש גם כמות מזעזעת של דיבורים ופיוסים בקהילה, למשל הנה אני עשיתי את זה לנקודה לחבק בכל מפגש את אלון (אולג) למרות הצרחות שלו בהן הוא מוחה והעובדה שלפני כמה חודשים הוא היה יורה בי בלי היסוס, והיום אני בטוח שהוא היה נותן לי לפחות 10 שניות לצבור מרחק :) וחוץ מזה, כל פעם הוא צורח חלש יותר ופחות זמן, באיזהשהי נקודה הוא יפסיק לצרוח :) יש לנו מחלוקות וסכסוכים, אבל אנחנו תמיד פותרים אותם או מעלימים את האחראים לכך :) ברכות זוהרות :)

באותה הזדמנות אבקש סליחה...

מג'סטין... תמיד ראיתי אותו בראשי כאיש רע... אחרי שיחה אחת, שהיולי די הרבה חששות שהוא ינתק שידע שזו אני... אחרי ששמעתי את קולו המקסים והרגשתי את האנרגיות גיליתי שהוא סתם חמוד.. הרבה חמוד...!!! ג'סטין סליחה..

gwizard

New member
אההההההההההה !!!!!

אלון.
)))

Justin Angel

New member
תעשה חשבון

12 פיקניקים בשנה, נגיד במשך רק 20 שנה, זה יוצא 240 חיבוקים, ובערך 2,400 שניות שבהן אני מחבק אותך, וזה אומר שבמשך ה20 שנה הבאות אתה תשקיע 40 דקות מהחיים שלך שמוקדשים אך ורק לחיבוקים כלפיי. אז, אתה לא חושב שכדי שתפיק את המיטב מזמן האיכות הזה שלנו? :) עכשיו, תישן טוב בלילה ותדע שנשארו לך עוד 40 דקות שלמות שבהן אנו יודעים שתחבק אותי. <הכנס צרחה> ברכות זוהרות

gwizard

New member
הצעה !!!

אם זה המצב, בוא בפיקניק הבא תחבק אותי במשך 40 דקות ותעזוב אותי בשקט לשאר החיים ?

suki da yo

New member
איייכס

תוציאי את התמונה הזו מהראש שלי!!! תוציאי! תוציאי! בה.

kat re

New member
יופי סוקי

עכשיו התמונה הזאת לא יוצאת לי מהראש... בעצם תודה רבה סיון .... החשבון של הפסיכולוג בדרך אלייך!!!!!!!

dopey_wizard

New member
חחחחחח

אתם מצחיקים.. אבל מצד שני.. אתם מגעילים.. טוב.. עכשיו גם לי יש תמונה חולנית ומגעילה בראש.. איכס איכס איכס.. אבל.. מצחיקים.. :)

suki da yo

New member
אתה לא עוזר!

*בחילה* בה! איך אני אמורה ללמוד כשהתמונה הזו מרחפת לי בראש?

בכיף, למה לא?! ../images/Emo8.gif

מזל שחבר לי לא נכנס לפורום הזה, אחרת כולכם כאן הייתם במצב כזה:
ואגב.. מי הזיז את ה
שלי?!

תודה! תודה! תודה!

וגם thanks, Danke, shukran (כשאתה בלשן-חובב, אתה בלשן-חובב). זו בערך ההודעה ההגיונית הראשונה שאני רואה פה מזה ימים, ובגלל זה אני גם כותב פחות. החלטתי שאני לא מתערב בויכוחים הקטנוניים שמעכירים א הפורום (למרות שלפעמים נורא מתחשק לי), ואני מקווה שעוד אנשים ינהגו כמוני. כולי תקווה שהודעתך תביא שלום ואחווה לפורומנו הקט ונתחיל להתנהג כאנשים בוגרים, לא-אגוצנטריים ופתוחים. לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

suki da yo

New member
כן, בטח, למה לא.

בכל פעם שאני לא ארגיש שדורכים עלי ( בעשו לי טובה, אני לא כזו נמוכה...) אני אגיד בטוב הלב הרגיל שלי (בה!). אבל כמו בכל דבר, בכבוד צריך לזכות, ויחס גורר יחס. אני לא חושבת שהויכוח שהתפתח היה לחלוטין באשמתי, למרות שבהחלט יש לי חלק בו, אבל הייתי עושה את זה שוב, אם היתי צריכה.

Tatu4Taty

New member
אז ג'סטין לא מפחיד במציאות?

המממ... זה נותן לי כמה דברים לחשוב עליהם.. נאאאאא....

suki da yo

New member
רגע, מה?

אני אמרתי משהו על ג'סטין? בכל מקר, ג'סטין אל מפחיד גם בפורום- את פשוט צריכה לדעת לצעוק יותר חזק:)

suki da yo

New member
טוב, חיפשתי מקום לדחוף הודעה

כי לא ריתי לפתוח שרשור חדש סתם, בעיקר אחרי שהורידו את מספר השרשורים בעמוד... אז זה בערך מתאים, כי אנחנו עוסקים בהטפות:)

למעלה