על סוחרי סוסים

על סוחרי סוסים../images/Emo107.gif

האם יצא לכם להכיר סוחרי סוסים? האם אתם חושבים שאלה הם אנשים שאוהבים סוסים, או שמה שיותר חשוב להם הוא הכסף? האם אתם חושבים שאנשים כאלה הם באמת כמו שאומרים עליהם, ימכרו סוס לכל אחד וינסו לרמות אנשים בשביל למכור, או שזאת סתם סטיגמה ויש כאלה שהם "צדיקים" וימכרו רק לבית טוב? ובכלל, אם אתם מכירים חוות של סוחרים, איך התנאים של הסוסים שם? ברור שזה בטח תלוי בבנאדם ושתמיד יהיו סוחרים פחות טובים מאחרים, אבל אני מדברת באופן כללי. ואני מבקשת, בלי השמצות מיותרות ובלי לכתוב דברים שלא באמת יודעים עליהם.

ממ אני הכרתי סוחר סוסים ועוד הוא

היה המנהל של החווה. אני לא אזכיר את שם החווה, אבל היה שם סוחר סוסים שכמו שהורס לאבר אמרה- הוא היה עושה הכל בשביל למכור סוסים, הוא היה אומר לאנשים שבאים לקנות סוס לילדים (שכמובן דורש רוגע שקט שלווה וסוס מנוסה), הוא היה נותן להם סוסים אנרגטיים מדי (סוסים ממש חמים), הוא היה מעלה ילד מתקדם שיש ביכולתו לעלות על סוס מסגנון כזה, והיה אומר לבנאדם שבא לקנות, "תראה איה שקט הוא-מותק של סוס מתאים לילדים תראה איך הילד רוכב עליו", (ולא שהסוס היה מפלצת חס וחלילה, אלא סוסים מדהימים עם אישיות מדהימה) אבל הסוסים הללו לא מתאימים לרכיבה של ילדים, יום אחד אחד מהקונים רצה שהילד יעלה ושוב כמובן רק כדי למכור הוא נתן בין הסוסים החמים שלא שימשו סוסי בצפר, והילד נפל מהסוס... ואתם מתארים לעצמכם מה קרה אח''כ.. עכשיו לגבי התנאים שהיו בחווה הם- הם דווקא תנאים ממוצעים עם מנג' גדול פעמיים ניקוי התא ביום, התנאים היו ממש סבבה אבל לאבא שלי התנאים לא התאימו לכן עזבנו את החווה.. הוא הסוח היחידי שאי פעם פגשתי בחיים שלי אז אני לא ממש יכולה להגיב על "סוחרים" אלא על סוחר אחד שהייתה לי הכירות איתו... לדעתי לא כל הסוחרים כאלה... יש סוחרים שהם עושים את זה למחייתם, ואולי יש סוחרים שהם באמת אנשים "צדיקי", תלוי באישיותו של הבנאדם.. (זוהי דעתי)

popi199

New member
הסוס שלי הגיע אליי דרך סוחר

פחות או יותר. . . לגבי ימכרו סוס לכל אחד וינסו לרמות, לא יודעת לגבי זה אבל בואי נגיד אם זה יקרה זה לא ידיר שינה מעיניו. הוא לא עושה בדיקות קניה לסוסים ככה שהוא גם לא יודע מה מצבם הבריאותי וואלה, כל עוד הם עומדים עושים הליכה טרוט וקאנטר הכל תקין. אם קונים מסוחר לדעתי האחריות לבדוק את הסוס ומצבו הבריאותי חלה על הקונה. לי 4 סוסים בחיי וכולם באו מאותו סוחר סוסים. הסוס הראשון והשני היו נקיים (למרות שלא עשיתי בדיקת קניה אבל כשמכרתי אותם עשו להם והם עברו) והסוס השלישי והנוכחי עם בעיות רגליים (למרות שכשקניתי את הסוס שלי עכשיו הוא לא עבר בדיקת קניה אבל פשוט התאהבתי בו!)...אז הוא לא מכר לי בכוונה סוסים עם בעיות אלא פשוט הוא הציע לי סוס- אם לא בדקתי והסוס עם בעיות כאלה ואחרות זו אחריותי...כשהסוס שלי לא עבר בדיקת קניה הוא נתן לי "אחריות" לשנה, אם הסוס לא בסדר במשך שנה אני אחזיר אותו והוא ימכור לי אותו באותו כסף (סכום דיי מכובד) שקניתי אותו (מיותר לציין שגם עם הסוס יהיה עם 3 רגליים הוא לא יחזור אליו). אז אני משערת שהוא כן מסוגל למכור סוס עם בעיות ולהסתיר אותן. התנאים שהוא נותן דיי שנויים במחלוקת...החווה שלו מוזנחת ומגעילה, תאים קטנים, יש מעט מאוד מקום לשחרר בו סוסים ויש הרבה סוסים שצריכים את השיחרור הזה (משהו כמו 30-40 לא כולל סייחים) מצד שני הסוסים אצלו נראים מעולה, אין סוסים רזים או מוזנחים, רוב הסוסים שלו טהורי גזע שעולים סכומים יפים ככה שהוא מקפיד שיראו טוב...לי יש מין אהבה כזאת לחווה המוזנחת שלו רק בגלל שהיא מזכירה לי את כל הסוסים הנפלאים שקניתי ממנו...

למעלה