על סול סוסייטי ושקרים לבנים

Violettecat

New member
על סול סוסייטי ושקרים לבנים

המאמר הקצר הבא עלול להכיל ספוילרים קלים לסאגת סולסוסייטי . בתחילת הסדרה , כשרוקיה עושה soul biurial , היא אומרת לרוחות שסול סוסייטי זה מקום טוב ומקבילה בינו ובין גן עדן. אולם כבר בפרקים האשונים שבהם החבורה מגיעה לסולסוסייטי ,אנו רואים שמדובר בשקר וכזב. בסולסוסייטי אומנם אין רעב (אם אין לך רייאטסו ), אבל יש שכונות עוני,פשע גואה, מלחמות,רעב ופחד . סול סוסייטי היא הדבר הרחוק ביותר מגן עדן שקיים ,ובפרק 32 אנו רואים טוב מאוד ,שרוקיה יודעת את זה. בהתחלה כשחושבים שרוקיה בת אצולה ,ניתן להבין מדוע היא טוענת שסול סוסייטי היא מקום נהדר, אחרי הכל למשפחות האצולה בסול סוסייטי יש חיים שקרובים מאוד לרעיון של אוטופיה ( על אף שגם זה לא מוחלט,ראו מקרה באקויה/היסאנה). אם רוקיה הייתה בת אצולה אמיתית, היינו יוצאים מנקודת הנחה ,שרוקיה תמימת דעים ולא מודעת למה ששורה מעבר לסייריטיי , אולם זה לא כך. מי אם לא רוקיה, שגדלה באינוזורי (רובע הכלבים)-רוקונגאי 78 , יודעת כמה סולסוסייטי לא מחייכת אל אף אחד . מאז שהיא היתה תינוקת, רוקיה התגוררה בשכונת עוני ,שבה "אדם לאדם זאב" וחוותה על בשרה רעב , פחד ואובדן. רוקיה יודעת ומכירה באמת שמאחורי כל ההבטחות של השיניגאמים. סולסוסייטי ממש כמו עולמנו, היא מקום עגום, שבו הטבע האנושי חושף את צדדיו המכוערים. אז מדוע השקר והבטחות הכזב? לפי דעתי, ללא ספק ,מדובר בשקר לבן. בתור שיניגאמית, רוקיה מחויבת להעביר את נשמות המתים אל סולסוסייטי. רק על ידי הבטחות ל"חיים טובים אחרי המוות" היא תוכל למנוע מאנשים להפוך לearth bound spirits . בנוסף לכך,זה לא תמיד שקר. ישנם 80 רובעים לכל כיוון של סולסוסייטי (מזרח,מערב,צפון ,דרום.) ולא בכל הרובעים החיים קשים. ככל שמספר הרובע יותר נמוך, ככה אורח החיים של דייריו טוב יותר. חלק גדול מהנשמות שרוקיה מעבירה לסולסוסייטי ,יוכלו לזכות בחיי אושר ופאר . כמו כן, אני סבורה ,שרוקיה מציגה רק חלק מהאמת הסול סוסייטי, מכיוון שעל אף התנאים הלא סבירים שלהם זוכים חלק,תמיד קיימת התקווה להתקדם הלאה, ממש כפי שרנג'י והיא התקדמו. לסיכומו של דבר אומר , שלדעתי דברי רוקיה בפרקים הראשונים והסתירה ביניהם לבין מה שמתרחש באמת בסול סוסייטי, לא גורעת מאופיה של רוקיה, אלא להפך- הדבר רק מוכיח שרוקיה היא אופטימית ומסורה ,נאמנה לעבודתה כשיניגאמית בפרט וסול סוסייטי בכלל. ******************************************************************* עוגיה מישהו?

Goggle Girl

New member
היא האמת מקרה לכאן ולכאן

כמו שאמרת - מצד אחד היא יודעת יותר טוב מכולם כמה רע שמה, ומצד שני כמה יכול להיות טוב לך למרות הכל '-' *מנשנשת פתי-בר*

marinaaa

New member
:O בהחלט נכון!:]../images/Emo110.gif

הינה עוגיה ועוד עוגיה ועוד עוגיה ועוד 46.5 עוגיות .. תהני:]

Neon taichou

New member
../images/Emo205.gif אממ, בלי להעליב, פוקוטאיצ'ו..

אבל לא הבנתי למה צריך את המאמר הזה. ברור שרוקיה אמרה את זה ולא "סול סוסייטי הוא מקום נורא עם רעב, עוני וחרא של אנשים", הרי הנשמה לא הייתה מסכימה לעזוב בחיים ככה. הנקודה של המאמר הזה... דיי פספסה אותי. סס; אבל בכל זאת, סחטיין על המאמץ, את כותבת נהדר ^_^ ~מפילה עלייך דלי של עוגיות~

Sakai Shana

New member
*מושיטה יד מלאה בעוגיות* אבלאבל ם:

אני חושבת שיש פה ב"שקר" גם מקום להשוואה, בין החיים שיהיו לרוחות שישארו ולא ילכו לסולסוסייטי, לבין החיים שיהיו להם אם הם ילכו לשם. אם הם ישארו, תשקף אליהם סכנה גדולה יותר מסכנות בסולסוסייטי [תלוי אבל בכל זאת]. אמג, נה צ'אן את כזאת גאונה33>

../images/Emo15.gif עבודה טובה כרגיל >>

אתי, את פשוט גאון. *עוגייה* ודרך אגב, היית חייבת להכניס את הביאקויה/ היסאנה פה הא?

Fay Wood

New member
ניעע, סוגויי~ *.* ../images/Emo168.gif

גם לי מההתחלה קרה משהו כזה- שהייתי בטוחה מכל הדיבורים של רוקיה שסול סוסייטי זה מקום נהדר וממש כמו גן עדן, ואז כשהם הגיעו לסול סוסייטי מסתבר שזה ההפך המוחלט.. אתיפוקוטאייצ'ו סוגויי~ ^__^

אני דווקא לא חושב ככה,

זה דווקא גורם לי לכבד אותה פחות כדמות אם היא סתם אומרת שקרים לבנים כדי שהעבודה שלה תהיה קלה. מעבר לכך יש משהו מוזר בסיפור הילדות של רוקיה והמון חורים. בפרקים הראשונים אנחנו רואים טוב מאוד שיש גיהנום (כשהשד שהרג את האמא של הילד הקטן והפך אותו לתוכי הועבר לגיהנום בשער הגדול) אז איך זה שבמקום שבו רוקיה גדלה בסול סוסייטי לדברי רנג'י יש בעיקר פושעים? הרי אם הם היו אנשים רעים אז הם היו אמורים ללכת לגיהנום. חוץ מזה אני אשמח לקבל עוגייה.

Goggle Girl

New member
הם לווא דווקא אנשים רעים

לא ממש הסבירו איך נשמות מגיעות לאיזה רובע. אחרי הכל איך רוקיה שהייתה תינוקת כשהיא הגיע לסול סוסאייטי הגיע לכזה רובע, היא לא עשתה כלום בחייה בעצם שלא לדבר על משהו שיצדיק הגעה למקום כזה. אלה התנאים במקום שמשפיעים על כל הנשמות שמגיעות לשם, נשמות טובות יותר וטובות פחות יחד. ממה שהבנתי לגיהנום הולכות נשמות שאיך שהן מתו הפכו להולואים, כלומר היו מנוולות ורקובות כבר בחייהן כי נגיד ההולואו מהסיפור עם הציפור בכללי היה הולואו שלושה חודשים, ממש לא מספיק לההפך להולואו סתם ככה מפלאס. לסול סוסאייטי מגיעות נשמות שטוהרו ולא היו רעות בחייהן, או נשמות שלא נהפכו להולואים, משמע כל כך הנשמה לא הייתה רקובה לחלוטין היא הגיעה לסול סוסאייטי, גם אם לא הייתה כליל השלמות. תוסיף לזה את האקראיות במיקום הנשמות ברובעים וקיבלת את ההבדלים.

למעלה