על סטיה - והתקדמות!!!

על סטיה - והתקדמות!!!

שלום, "ויברא אלוהים את האדם בצלמו, בצלם אלוהים ברא אותו, זכר ונקבה ברא אותם". הטבע הישר של האדם כמו שעשהו אלוהים הוא של התקשרות בין איש ואשה. הדבר בא לידי ביטוי הן במישור הגופני- במבנה גופם, הן בטבעם הנפשי השונה מחד- אך המשלים זה את זו מאידך ויוצר אחדות שלמה והרמונית אחת. וזו גם הדרך הבלעדית להביא ילדים לעולם ולהיות שותפים בזה עם הקב"ה בהמשך מעשה בראשית, ולאפשר בזה גם כן את המשך קיום האדם עלי אדמות. כל סטיה ממצב זה תוגדר כסטיה וכמצב לא טבעי - גם אם הרבה אנשים ינהגו כך. זו גם הסיבה שהתורה אוסרת זאת באיסור חמור, ומכנה זאת "תועבה", בסמיכות לאיסור על קשר כזה בין אדם לבהמה, שאף זה קשר לא טבעי ואינו יכול להוביל לפריה ורביה. כל מיני טענות דמגוגיות על כך שצריך "להתקדם" ובעולמנו המודרני צריך "להשתחרר מדעות קדומות" - אינן במקום, להפך! התנהגות כזו אינה "מודרנית" כלל וכלל. היא מיושנת מאד. כבר בדור המבול ולאחר מכן במצרים ובכנען העתיקות התנהגות זאת היתה מצויה מאד, ועל כך הזהירה אותנו התורה: "כמעשה ארץ מצרים וכמעשה ארץ כנען לא תעשו, ובחוקותיהם לא תלכו". המתעקשים להנהיג נורמה פסולה זו בתקופתנו- מנסים בכוח להחזיר אותנו אלפי שנים אחורה, ולפגוע בטבעיות וביושר הבריא של האדם. אמנם יש הטוענים שזו נטיה טבעית מולדת באדם שאי אפשר לעמוד כנגדה. אך שתי תשובות בדבר - גם אם אכן ישנם אנשים שיש בהם נטיה כזו מלידה , אין ספק שזו נטיה פסולה, ועל האדם מוטלת החובה להתגבר עליה, כמו שהוא צריך להתגבר על נטיות פסולות אחרות שהוא עלול להיולד איתן, כגון הנטיה לכעס, גאוה, נקמנות, על אף שכאן הנסיון עשוי להיות קשה במיוחד כי מדובר באחד היצרים החזקים שבאדם. אך לשם כך נתן הבורא בחירה חופשית לאדם. אל לו להפקיר את עצמו לכל דחף ולכל נטיה שמנסה להשתלט עליו. תפקידו ומשימתו כעת היא לא לתת לדחף הזה להכתיב לו את אורח חייו, ולא להתמכר אליו. הנסיון מלמד שהיו אנשים בעלי כוח רצון שהצליחו (עם סיוע מתאים, במקרה הצורך), גם אם לא להעלים נטיה זו לגמרי, אך בהחלט להתגבר עליה ולהופכה מדבר מרכזי - לדבר טפל באישיותם, לעורר בתוכם את הטבע הפשוט של קשר עם אשה, והצליחו להקים משפחות ולהביא ילדים לעולם, והם חיים היום באושר רב. אך מלבד זה, גם לתומכים ולמעודדים נטיה זו ברור שחלק גדול ממנה נובע מהשפעה סביבתית, מיחס החברה לדבר הזה ומנסיבות החיים של האדם - כולם דברים חיצוניים התלויים בנו. בחברות סגורות של אנשים בני אותו מין כגון: בתי כלא, בסיסים צבאיים וכדו´ שכיחות תופעות כאלו הרבה יותר מאשר בחברה הרגילה. במצבים כאלו גם אנשים שכשיצאו אחר כך לחיים הרגילים יחזרו לחיות חיים רגילים עם אדם בן המין השני - מתנהגים לעיתים בצורה כזו. מה שמעיד על כך שלהשפעה הסביבתית מקום רב בהמצאות הנטיה הזו. ברור עוד שהעובדה שכיום מנסים כל מיני אנשים וארגונים להפוך את הדבר ללגיטימי ומקובל - יש לה השפעה רבה על אחוז האנשים הרואים את עצמם ככאלה. חשוב גם לדעת שהרבה פעמים האדם טועה בהרגשתו, וחלק רב מתחושתו שיש לו נטיה לבני מינו יסודה בדמיון, בתהליכי התבגרות והתפתחות מינית בגיל הנעורים, ובעובדה שעדיין לא מצא את בן זוגו הנכון. במקרים רבים - עם הזמן, ולפעמים עם סיוע מתאים, גם אדם שהיה בטוח שהוא כזה מגלה שטעה והוא יכול לחיות חיים בריאים ומאושרים עם בן המין השני ולמצוא את השלמתו. מי שירצה סיוע בעניין והפניה למי שיוכל לעזור לו (יש כיום אנשים שעוסקים בנושא, קבוצות תמיכה של אנשים דתיים כאלו ועוד), מוזמן לפנות אלינו, בנים ובנות , ונשתדל לסייע ככל יכולתנו. כתובתנו: [email protected] . שלכם. אופיר

טל קר

New member
שמע נא. אתה מסתמך על דברים לא

נכונים, ואח"כ מסתמך על המסקנות של שילוב דעות לא נכונות. ואח"כ כותב גם "אין ספק ש" אז יש ספק וחצי. ראשית, בכלל על פי דעתי בראשית ברא האדם את אלוהים. כלומר שאלוהים המצאה אנושית. זה שאתה מאמין בקיומו של כוח עליון שהוא דווקא ה´ ולא כוח עליון מסוג אחר, ושה´ רוצה שתעשה דברים דווקא ככה ולא אחרת, סבבה לך, אבל אל תחיל את אמונתך על אחרים. שנית, למה אם הוא ברא את האנשים זכר ונקבה, מכאן נובע שזכרים לא יכולים ללכת עם זכרים ונקבות עם נקבות? ובנוגע למבנהם הגופני - האמן לי, ששני גברים יכולים להסתדר מצוין מבחינה גופנית וכך גם שתי נשים. הדרך הבלעדית להבאת ילד היא שזרע יפגוש ביצית, לא שגבר ואישה יקיימו יחסי מין (זה מלבד אפשרויות כמו אימוץ). לכן אם ברצונם גם גייז ולסביות יכולים לגדל ילדים. זה שכבר אלפי שנים יש הומוסקסואלים רק מוכיח את הטבעיות ואת הנורמליות שבהעדפה מינית לבן מינך. למה אין ספק שזו נטיה פסולה? לי לא רק שיש ספק, אלא שאין לי ספק שההפך הוא הנכון. אגב, התפלק לך, ברשימת המקומות של חברות סגורות של אנשים בני אותו מין השמטת בטעות ישיבות. אגב אהבתי את המשפט שלך "חשוב לדעת שהרבה פעמים שהאדם טועה בהרגשתו... ובעובדה שעדיין לא מצא את *בן* זוגו הנכון" אגב, במקרים רבים עם הזמן, גם סטרייטים מגלים שהם טעו, ושהם יכולים לחיות חיים בריאים ומאושרים עם בני מינם ולמצוא את השלמתם. אני מציעה שבמקום לסייע לגייז לנסות להשתנות כך שיתאימו להגדרה שלך של נורמלי ובריא, תנסה לסייע לחברה שבה אתה חי לקבל גם את מי שאינם אוחזים בדעתם. אתה מוזמן לפנות לאתר חופש www.hofesh.org.il שישמח לסייע ככל יכולתו.

דרור22

New member
יש לי רק שאלה אחת

מה עושה אותך יותר טוב ממני? ונותן לך את הזכות בכלל להציע "לתקן" אותי? פשוט שום דבר! ואם יש משהו שצריך לתקן זה את החשיבה שלך!

amir100

New member
קישקוש...

הומואים "לשעבר" בדרך כלל הפכו לדתיים משיחיים , ולא לאנשים מאושרים וחופשיים , מה שמוכיח את כשלון נסיון הפיכת הנטייה.

אופק L

New member
לא מקבל שום דבר מהדברים שאתה

כותב. קשה לי להבין איך נער בן 16 "טועה" בזהות המינית שלו ופתאום מחליט שהוא אוהב גברים. איזה אדם יעשה טעות כזו שתדרוש ממנו לעבור את תהליך היציאה מהארון, הפחד וההסתתרות מפני הרגשות האמיתיות שלו? גיל 16 הוא הרי הגיל הכי מחרמן והכי הורמונלי שיש - והרי יש כל כך הרבה בחורות בסביבה, מדוע שמישהו יעשה טעות כזה? יש הבדלים רבים בין נטיה הומוסקסואלית לבין נטיה לכעס/שמחה/עצב או כל רגש אחר. האם אתה בתור סטרייט היית מוכן לעבור טיפול שהיה הופך את הזהות המינית שלך לדבר טפל באישיותך? האם אישתך הייתה מוכנה להיות עם גבר טפל שלא מראה כלפיה אהבה ולא מקיים איתה מגע מיני? איך הייתם מביאים ילדים לעולם אם אפשר לשאול? אם הדברים נובעים מהשפעה סביבתית - כיצד תסביר שדנה אינטרנשיונל ואדרת באות ממשפחה מסורתית דתית מזרחית? האם יש איזה שהוא גורם סביבתי כיום שמשפיע על הומוסקסואלים? ולפני עשר שנים? האם במהדורת החדשות המרכזית ממליצים לאנשים להיות הומוסקסואלים? האם בבתי הספר מדברים על הנושא עד כדי כך שהוא נהיה פופולרי? כל מה שכתבת פסול בעיקרו, בדוק את הדברים לפני שאתה כותב אותם בפומבי, לבל תעשה מעצמך צחוק. מי קבע שזו נטיה פסולה? והרי לא עשינו דבר מלבד לאהוב אדם אחר. גבר או אישה, לכולם יש רגשות ויכולת לאהוב, והרי יש הרבה זוגות סטרייטים שלא מקיימים מגע מיני מסיבה זו או אחרת (מחלה ממארת של אחד מבני הזוג, דלקות, בעיות בזיקפה, כאבים בנרתיק) - האם גם זוגות אלה פסולים מבחינתך? מדוע לגבר ואישה מותר לשכב במיטה ולהתחבק, ולזוג גברים אסור? האם בכל פעם שגבר ואישה נכנסים למיטה הם עושים תינוק? האם כל אישה מסוגלת להיכנס להריון? כשתענה לי על כל השאלות בהודעה, נוכל לקיים דיון בוגר ורציני.

אני מתפלא מאוד מאוד מאוד על מה

שכתבת!!! קשה לי להאמין שאתה באמת חושב כך. אני נמשך ל-X (וזה לא משנה, כרגע, לצורך העניין, אם אני נמשך לגברים, נשים, או עפיפונים). מדוע אתה סבור שזוהי מחלה? ויותר מכך, מדוע אתה סבור שאתה יודע יותר טוב ממני ומעוד מליוני אנשים הרבה יותר חכמים ממני, מהי מהותה של משיכה זאת? המשיכה שיש לך לנשים (בהנחה שאתה נמשך לנשים דווקא), איננה שונה מהמשיכה שיש לאדם אחר לגברים. אני חוזר: אופיר, המשיכה שלך לנשים והמשיכה של אדם אחר לגברים, איננה שונה במאום!!! זו בדיוק אותה משיכה - ואם אחת מהן מעוותת, שתיהן מעוותות. אבל כמובן, אף אחת מהן איננה מעוותת. אדם נמשך לאדם. זאת עובדה. להתחיל לסווג אדם אחד כ"זכר" או כ"נקבה" זה כבר עניין אחר, שכל זמן שהוא לא מפריע, סבבה, אבל ברגע שהסיווגים מתחילים להתערב במציאות ולהפריע למהלך החיים הנכון, יש כאן כבר בעיה, או מחלה, או התמכרות. אני מניח שאפשר לקרוא למחלה/בעיה/התמכרות הזאת בכל מיני שמות. אני יכול לבחור, למשל, בשם "התנתקות מעצמנו" או "ניתוק מהאמת". אני מניח שאתה מסתמך אולי על הספר שאתה מכנה אותו "תורה". אם זה כך, אז אני יכול להבין כל דיעה שתגיד, גם אם היא הכי שגויה ומוזרה בעולם. מפני שברגע שאתה מסתמך על ספר מסויים ומרגיש שספר זה מכיל את האמת (מחשבה אבסורדית בעיני, כי מלים אינן יכולות להכיל אמת), אז כל מה שיהיה כתוב בספר אתה פשוט תחזור עליו כתוכי. ובאופן כזה גם לא תוכל להבין את כוונת הכותב. כי שום ספר איננו יותר מאשר מלים. לעולם לא תוכל לקלוע בדייקנות לכוונת הכותב. אלה הם רק מלים. אם אתה חוזר על ספר כזה או אחר כתוכי מבלי לפעול בצורה אמיתית ומבלי לקחת אחריות על דעותיך ועל מעשיך ועל דבריך, אתה לא משתמש בכלים שניתנו לך כאדם - ואני רואה זאת כחטא נגד הטבע שלך, נגד עצמך. לא קראתי זאת בספר, אלא אני רואה זאת כך. אני בטוח שאם תנסה להפעיל שיקול דעת בוגר יותר הגיוני יותר טוב-לב יותר חכם יותר פשוט יותר אמיתי יותר ובעיקר טהור יותר - אתה תבין כהרף עין שלשכב עם גבר ולשכב עם אישה זה לא הבדל גדול, פרט מאשר לטעם האישי שלך. אם אתה תימשך לגבר ולא תממש זאת בגלל תירוץ מחשבתי כזה או אחר, אתה תחטא לעצמך. אם אינך נמשך לגבר, זה לא אומר שמישהו אחר לא יימשך לגבר. לא כולם כמוך... לא לכולם יש את הטעם שיש לך. לא מדובר פה ב"טעם" כמו טעם בלבוש. מדובר פה במשהו הרבה יותר עקרוני ומהותי: משיכה מינית. זה משהו בסיסי, שנובע מתוכנו. אתה מכיר את זה, כי כולנו מצויידים במשיכה זו, למרבה מזלנו ואושרנו. אז נסה להתבונן בעניין בצורה טהורה יותר והשתמש לשם כך בלבך ובתבונתך ולא בחתיכת נייר... ואם אתה זקוק לעזרה, אתה מוזמן לפנות אלי באי-מייל, או שאוכל להפנות אותך ליועץ מתאים, אותך ואת כל מי שמרגיש כמוך - ואני בטוח שכולנו נשתדל לעזור לך כמיטב יכולתנו. שלך, בן

אופק L

New member
בן, אתה מתנסח יפה מאוד, כיף לקרוא

את ההודעות שלך. הבנתי שאתה עוסק בתחום הריפוי והרפואה האלטרנטיבית, אשמח אם תשתף אותנו כאן בידע שלך ותצטרף כחבר מן המניין לפורום

וואי, תודה! ../images/Emo6.gif אשמח לשתף בכל

דבר!
אגב, אם אני אתן לך חיבוק אני אדבק במשהו?
לא, אני שואל כי... לא חשוב. אתה יודע, אם ההורים עושים לך בעיות... (זה המשך של הבדיחה מההודעה ההיא... עם השאלות של הסטרייטים... מקווה שזה היה ברור ושלא נעלבת או משהו... הרי ידוע שהומואים נעלבים בקלות...
טוב, די, אני אפסיק עם הבדיחות המטומטמות האלה. הנה, הפסקתי. האמת שזה פשוט מקומם אותי כל העניין הזה - וההומור זו אחת הדרכים שלי לבטא את התסכול שלי מהסוגים האלה של ההתייחסויות, עליהן צחקתי)

אופק L

New member
אל תפסיק, הומור מקובל בכל מקרה

ובכל זמן
אני לא נעלב בקלות, והמקסימום שאתה יכול לקבל ממני זה מעטפה עם אנטראקס.

"אל תפסיק", הא?! "כואב אבל תמשיך"

הא?! אתם, ההומואים, אתם... אני אומר לכם... שוב פעם אתם... אני אומר´ך...

בן, אתה בסדר...

תזכיר לי שאמרתי את זה כשאתעצבן עליך על משהו (זה קורה לי לפעמים). לגבי המשיחי הזה, אין חדש תחת השמש. מאז דוד ויונתן, הנאהבים והנעימים, שרק המוות הפריד ביניהם (בדיוק כמו קדושת הנישואין. אלוהים מכונה בלשון זכר, מן הסתם נמאס לו לאונן בדד, אז הוא המציא את האדם... אגב , אותו אחוז באוכלוסיה של הומואים ולסביות חל גם על האוכלוסיה הדתית. הסטטיסטיקה לא נעצרת בגבולות עיר החטאים תל אביב, היא מגיעה בדרכיה העקלקלות גם למאה שערים, להתנחלויות, לישיבות ביני עקיבא, לסימינרים של בית יעקב, למבוכי וסימטאות בני ברק המוזנחות והמצחינות. לכל מקום. ולא ניתן לשטוף את הסטטיסטיקה במקווה, גם עם מטרים של פלנליות לבנות. אין לה צבע והיא בנויה מבני אדם ומבנות חווה

למעלה