על סירים ודגים: שתי קלישאות מנוגדות.. מה נכון?

פעם שמעתי מתיחה ברדיו

שבה מישהו מתקשר כביכול ממסוק לאדם אנונימי ואומר לו להעביר הודעה לחבר שלו להוריד את הדגים מהאש ולהאכיל את הדגים הקטנים בדגים הגדולים. האיש הגיב פשוט בציות שלא תלוי בהבנה או בהסכמה עם הרעיון. אני אישית הייתי טוען שאולי מדובר בצופן סתרים ולכן אני מעדיף לא להעביר את ההודעה שלא תזיק למישהו.
&nbsp

ommerl

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר

ommerl

New member
זה לא רק מתיחה מצחיקה. זה גם ניסוי פסיכולוגי מעניין

הבנתי, אהבתי מאד

מוביל למסקנה גמישה נוחה ואף מנחמת. קלישאות שמבטיחות שהכל יהיה בסדר כי חייב להיות עושות לי אנטי ומצד שני תמיד כשהיו אומרים את 'הדגים' זה גם היה עושה לי אנטי כי אני מחפשת רק אחד. אז המסקנה שלך שהיא בגדול, לא הכל או כלום אלא מגוון או טווח מצאה חן בעיני.

ommerl

New member
אני שמח שאהבת

באופן כללי אתם ממש מפרגנים וזה כיף לי
זה חומרים שאף פעם לא הוצאתי החוצה ואתם מעודדים אותי להמשיך

Berethor

New member
זה תלוי באיך שאת מסתכלת עליהן

נראה שפרשת אותן לא נכון. אני גם מאמין שאלו הן קלישאות רק חצי אופטימיות, כי גם אם "לכל סיר יש מכסה", וגם אם "יש הרבה דגים בים", זה עדיין לא באמת מבטיח לך שתמצאי "מחסה מתאים מספיק מבין הדגים", וגם לא שהמחסה הזה יחזיק מעמד "לנצח" או לזמן רב. זה בעיקר אומר שיש סיכוי בדרך כלל, אבל אלו הן לא קלישאות בסגנון "יהיה טוב", לכן הן גם הרבה יותר נכונות דעתי.

ommerl

New member
אני? מצידי לבשל גם

מאז שנכנס הטרנד של תוכניות בישול אני מה זה פתוח לבישולים

Berethor

New member
אלו הם דברים נכונים

היחידים שלא יסכימו עם מה שאמרת שם זה מי שבאמת מאמינים "באחת המיסטית", אבל ריאליטי יותר להאמין בהתאמה, משהו שיכול להיות יותר מאשר עם מישהי אחת, מבניהן כמובן לבחור את זאת שהכי מתאימה, או הכי פנויה או הכי מעוניינת גם מצידה. זה העקרון.

מעמקים39

New member
אולי יום אחד תבין מה זאת אהבה

זה לא משחק פאזל לא תמיד יש התאמה בסגנון שאתה מדבר עליו. ואני לא מתכוונת לאהבה עיוורת כמו שאתה תמיד נוטה לחשוב. אתה משתמש במונחים קרים ומדבר על אהבה. אני ממש מקווה שיום אחד מישהי תלמד אותך שבאהבה הרגש שולט ולא המוח שלך שמנסה ללא הרף לשלוט גם בתחום הזה.

Berethor

New member
"Romance is for Kids!"

"For some people, especially the cynics and the "logical" or "scientific", a point in life is reached where they consider The Power of Love as a ridiculously stupid fiction that can be downright dangerous, and focus their efforts on satisfying something else instead. Usually, it's caused by their realization that Love Hurts, sometimes due to a lover who jilted them or cheated on them, or because the lovers they witnessed only ended up living in poverty, slavery, Domestic Abuse, being Too Dumb to Live, and other such forms of Destructive Romance that would have been obviously avoided if they didn't let their heart take over their brain."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SillyRabbitRomanceIsForKids

הבעיה

כשגישה כזאת באה מתוך פגיעת העבר היא תמיד תהיה מלווה ברסיסי טינה או פחד יכול להיות גם כלפי רומנטיקה בכללי ואולי חוסר יכולת לסמוך? אם הבת זוג שתהיה מתאימה עבורך, לא תרצה לעשות דברים קיטצים של ילדים?

Berethor

New member
העקרון המרכזי בגישה הזאת

אומר שזה לא חכם ולא בוגר לתת "ללב" להשתלט על המוח, נכון שהעקרון הנוסף בגישה הזאת גם אומר שרומנטיקה זה דבר מיותר ומסוכן באופן כללי. אנשים גם לא חייבים ללמוד את זה בדרך הקשה, על גופם, אלא יכולים להבין את זה גם על סמך אנשים אחרים "שנפגעו בעזרת אהבה". אם זאת תהיה מישהי שבאמת מתאימה לי, אז מראש זה שונה מעקרון "האהבה ללא תנאים", הרי הרעיון "שהרגש מוביל" אומר שגם אם היו לך רגשות למישהו שמבחינה רציונלית נראה ממש לא מתאים לך, עדיין את יכולה להיות איתו "בשם האהבה". מתאימה אומר שהיא מתאימה גם מבחינה רציונלית, ולכן היא כבר עברה את "מבחני הקבלה", ועונה על "המאפיינים הדרושים לי", והשאר אם יש או אין הוא בתור "בונוס" מבחינתי.

לגבי לעשות "דברים קיטצים", לא כל כך מעניין אותי בדרך כלל, אבל אני יכול לעשות גם "דברים לא רציניים", כגון הומור או תחביבים, אז בסך הכל הקיטציות זה על עקרון דומה, אבל גם הדברים הלא רציניים שאני עושה או לא עושה, עדיין יהיו במסגרת פיקוח מספיק, זאת אומרת אני קובע תזמן והמקום לזה, ולא נותן לזה להוביל אותי. אני בדרך כלל יודע מתי צריך להיות רציני, ומתי לא. כך שאני לא שולל "דברים קיטצים" ורומנטיקה לחלוטין, אבל אני לא נותן לזה להוביל אותי או להיות הדבר הכי חשוב בקשר. אפשר לצפות במדע בדיוני, בלי לחשוב שזה ככה גם במציאות, להישאר רציונלי.

בגדול מאד מסכימה איתך

חוץ מזה שבסופו של דבר אני כן אוהבת תדברים הקיטצים הדביקים וכד'. אבל בגדול לחשוב על אופציות לזוגיות מהראש יכולה להיות דבר חכם ולחסוך רהבה כאב לב.

Berethor

New member
לא כל כך מפתיע אותי שאת אוהבת דברים קיטצים

אחרי הכל זאת גם הסיבה שהזכרת את זה פה, למרות שזה לא הוזכר לפני זה בפירוש בדיון שכאן.

ommerl

New member
אני חושב שאתם מדברים על דברים שונים

אלא אם את מבססת את זה על משהו אחר שהוא כתב.
&nbsp
האמונה ב"אחת המיסטית" מה שנקרא, זה האמונה שיש יד נעלמה ששולטת בגורל שלנו ולכל אחד מתאימה אחת ויחידה וזהו. אם לא יפגשו לא תהיה לו זוגיות מאושרת לעולם.
&nbsp
אני מאשים את הוליווד בטיפוח האמונה הזאת.
&nbsp
זה לא סותר את האמונה באהבה אמתית ועמוקה. העניין הוא שאין יד נעלמה שקבעה מי יתאהב עם מי אלא יש סגנונות של אנשים שיכולים להתאים לזוגיות ובתנאים המתאימים זה יכול לקרות.

למעלה